Volley League ανδρών: Δύο σούπερ ντέρμπι στη 2η αγωνιστική

Newsroom
Volley League ανδρών: Δύο σούπερ ντέρμπι στη 2η αγωνιστική

bet365

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός τον Φοίνικα Σύρου στα δύο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής στη Volley League ανδρών.

Δύο μεγάλα ντέρμπι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Volley League ανδρών το Σάββατο (29/10), με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ, κελεισμένων των θυρών, στον Άγιο Θωμά (16:30) και τον Ολυμπιακό τον Φοίνικα Σύρου στο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη (21:30, ΕΡΤ)


Το ντέρμπι μεταξύ του πρωταθλητή Παναθηναϊκού και του κυπελλούχου ΠΑΟΚ ανοίγει το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής. Ο αγώνας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών στο γυμναστήριο του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι λόγω της τιμωρίας της έδρας των πρασίνων. (2η αγωνιστική, 29/10, 16:30, Live Streaming PAO TV, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Ονόπας).

Kοινό σημείο των δύο ομάδων η πρόκριση τους στη φάση των "32" του Τσάλεντζ Καπ αλλά και τα εύκολα τρίποντα που σημείωσαν στην πρεμιέρα.

Τα πρόσωπα του αγώνα είναι ο Βέλγος διαγώνιος του ΠΑΟΚ Μπραμ Βαν ντε Ντρις και ο διεθνής ακραίος Αλέξανδρος Ράπτης καθώς και ο Γιώργος Πετρέας.

Οι δύο πρώτοι τον Μάιο πανηγύρισαν με τον Παναθηναϊκό την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» και θα βρεθούν αντίπαλοι της παλιάς τους ομάδας.
Πορεία αντίθετη είχε ο Πετρέας που από τον ΠΑΟΚ ενίσχυσε το κέντρο του Παναθηναϊκού και σε αυτό το ντέρμπι θα είναι οικοδεσπότης.

Ο 'Άγγελος Μάρκου είπε για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: «Θα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ γιατί και οι δύο ομάδες είμαστε πολύ δυνατές. Πρόκειται για ένα ντέρμπι που δυστυχώς θα γίνει χωρίς τον κόσμο μας κι αυτό αυξάνει το βαθμό δυσκολίας. Ωστόσο, θα κάνουμε όπως σε κάθε αγώνα ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πάρουμε τη νίκη».

Ο ΠΑΟΚ θέλει να εκμεταλλευτεί τις άδειες εξέδρες και να πάρει θετικό αποτέλεσμα σε ένα ματς κλειδί για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Για το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιόσκο Μιλενκόσκι, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Είναι το πρώτο «ντέρμπι» της σεζόν, αλλά θα υπάρξουν ακόμα περισσότερα με τον ίδιο αντίπαλο στη συνέχεια. Είμαστε έτοιμοι, καλά προετοιμασμένοι και σε καλή φυσική κατάσταση, και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για ένα καλό αποτέλεσμα. Οι παίκτες γνωρίζονται μεταξύ τους, και δεν θα έχουμε αρκετές εκπλήξεις. Σίγουρα και οι δύο ομάδες έχουν ισχυρό κίνητρο, καθώς κάθε βαθμός είναι σημαντικός και για αυτό υπάρχει σοβαρό κίνητρο ενόψει της συνέχειας της σεζόν».
Σε 75 αγώνες πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός προηγείται στις νίκες 46-29.


Ο Ολυμπιακός κόντρα στον Φοίνικα Σύρο στο «Μ. Μερκούρη»

Mετά τη νικηφόρα πρεμιέρα με 3-0 κόντρα στον Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Φοίνικα Σύρου στο κλειστό του Ρέντη «Μ. Μερκούρη», στις 21:30 (EPT3).

ο προπονητής του Ολυμπιακού, Αλμπέρτο Τζουλιάνι δήλωσε στην ιστοσελίδα του συλλόγου: «Δεύτερο ματς και πρώτο εντός έδρας για εμάς, γνωρίζουμε καλά τη Σύρο, από την προετοιμασία και ξέρουμε, ότι αποτελείται από εξαιρετικούς παίκτες που μπορούν να μας βάλουν σε δύσκολη θέση. Δεν είμαστε ακόμα στα καλύτερά μας, αλλά βελτιωνόμαστε συνεχώς και περιμένω η ομάδα μας να μπορέσει να ανεβάσει ξανά το επίπεδο παιχνιδιού».

Και οι δύο ομάδες που προέρχονται από νίκες στην πρεμιέρα και αυτό είναι το πρώτο μεγάλο ντέρμπι που θα δώσουν.

Πρόσωπο του αγώνα είναι ο προπονητής του Φοίνικα ΟΝΕΧ Δημήτρης Καζάζης που τη σεζόν 2021-22 ξεκίνησε στον Ολυμπιακό αλλά μετά την απώλεια του Σούπερ Καπ από τον... Φοίνικα ΟΝΕΧ πήρε διαζύγιο με την ομάδα του Πειραιά και τώρα επιστρέφει ως προπονητής της συριανής ομάδας.

O Ιταλός προπονητής του Φοίνικα ΟΝΕΧ Αλμπέρτο Τζουλιάνι δήλωσε: «Δεύτερο ματς και πρώτο εντός έδρας για εμάς, γνωρίζουμε καλά τη Σύρο, από την προετοιμασία και ξέρουμε, ότι αποτελείται από εξαιρετικούς παίκτες που μπορούν να μας βάλουν σε δύσκολη θέση. Δεν είμαστε ακόμα στα καλύτερά μας, αλλά βελτιωνόμαστε συνεχώς και περιμένω η ομάδα μας να μπορέσει να ανεβάσει ξανά το επίπεδο παιχνιδιού».

Ο ακραίος του Ολυμπιακού Σπύρος Χανδρινός δήλωσε: «Πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας, απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο όπως ο Φοίνικας Σύρου. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε στο γήπεδο μας, μπροστά στους οπαδούς μας και είμαι σίγουρος, πως η ομάδα θα δώσει τον καλύτερο της εαυτό, για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

O Σλοβάκος διαγώνιος του Φοίνικα ΟΝΕΧ Πίτερ Μιχάλοβιτς είπε: «Έχουμε προετοιμαστεί καλά γιατί ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι ίσως η ισχυρότερη ομάδα στο σερβίς, κάτι που απέδειξε και στο πρώτο της παιχνίδι. Όταν έχουν πρόβλημα ως ομάδα σερβίρουν δυνατά. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να παίξουμε ψηλές μπαλιές, να παίξουμε έξυπνα. Σε αυτό προετοιμαζόμαστε όλη την εβδομάδα και εύχομαι να είμαστε καλύτεροι στο γήπεδο και να πάρουμε τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός σε σχέση με πέρσι έκανε καλές αλλαγές, ήρθαν έμπειροι παίκτες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολο να τους νικήσουμε σε σχέση με πέρσι. Και εμείς όμως κάναμε καλές αλλαγές που μας καθιστούν σκληρό αντίπαλο και για αυτούς». Σε 50 αγώνες πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 36-14.


To πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

*Γυμναστήριο Αγίου Θωμά, Μαρούσι, 16:30: Παναθηναϊκός Α.Ο. - Π.Α.Ο.Κ.

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Ονόπας, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Κατερλή, Τόλιος, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.


*Γυμναστήριο Ζηρίνειο, Κηφισιά, 17:30: Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Ο.Φ.Η.

Διαιτητές: Βουδούρης, Νικάκης, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Κατσιάρας, Βαρατάσης, Γραμματεία: Ψάρρα.


*Γυμναστήριο "Αλέξανδρος Νικολαΐδης", Πολίχνη, 19:00 (Live Streaming ESAP T.V.): Πήγασος Πολίχνης - Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων

Διαιτητές: Γεωργιάδης Εμ., Τοσουνίδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Σταυρίδης, Λούμσι, Γραμματεία: Παναγιωτίδου.

*Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, Ρέντη, 21:30 (Ε.Ρ.Τ.): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Πρέντζας, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Χατζηβασιλείου, Παπαγιαννόπουλος, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.


Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

*Γυμναστήριο Δ.Α.Κ. Καλυβίων, 18:00 (χωρίς θεατές) (Live Streaming ESAP T.V.): Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλης Σκύδρας - Άθλος Ορεστιάδας

Διαιτητές: Βασιλειάδης, Παπακοσμάς, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Επόπτες: Σαρακινίδης, Βένος, Γραμματεία: Συρομάχου.


 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα