Ο Άγγελος Μάρκου στο Gazzetta: «Ο Πανταλέων και ο Αγραπιδάκης είναι τα πρότυπα του Παναθηναϊκού»

Ο Άγγελος Μάρκου στο Gazzetta: «Ο Πανταλέων και ο Αγραπιδάκης είναι τα πρότυπα του Παναθηναϊκού»

Σωτήρης Μυκονίου
Ο Άγγελος Μάρκου στο Gazzetta: «Ο Πανταλέων και ο Αγραπιδάκης είναι τα πρότυπα του Παναθηναϊκού»

bet365

Ο Άγγελος Μάρκου μίλησε στο Gazzetta στα πλαίσια της Media Day του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και σχολίασε την καινούργια ομάδα που σχηματίστηκε φέτος ενώ τόνισε και την μεγάλη σημασία της παρουσίας στο σύλλογο σημαντικών αθλητών, όπως ο Ερνάντεζ, αλλά και προσωπικοτήτων, όπως οι Αγραπιδάκης και Πανταλέων.

Ο 19χρονος διαγώνιος αναφέρθηκε επίσης στην εξαιρετική σχέση που έχει με τον προπονητή του, Δημήτρη Ανδρεόπουλο, τους ατομικούς και ομαδικούς του στόχους για τη νέα σεζόν, καθώς και για το τουρνουά που συμμετείχε με την Εθνική Ελλάδος Κ20 το καλοκαίρι.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Άγγελος Μάρκου:

Πώς είναι να είσαι 19 ετών και να κάνεις προετοιμασία δίπλα στους Ερνάντεζ και Κόβαρ και να έχεις ανθρώπους γύρω σου όπως ο Πανταλέων;

«Ντάξει, τον Πανταλέοντα τον έχω προλάβει και ως παίκτη και ως μέλος της διοίκησης και παραμένει ο ίδιος άνθρωπος. Ακόμα τον νιώθεις σαν συμπαίκτη όταν είναι στο γήπεδο. Σίγουρα είναι μεγάλη τιμή να παίζεις δίπλα σε τέτοιους αθλητές, που έχουν αγωνιστεί στα καλύτερα πρωταθλήματα κι έχουν τέτοιες διακρίσεις. Δεν έκανα όλη την προετοιμασία λόγω των υποχρεώσεών μου με την Εθνική Ελλάδος. Έκανα στην αρχή κάποιες μέρες προπόνηση. Μετά όταν επέστρεψε βρήκα τα παιδιά πιο έτοιμα, αφού είχαν παίξει και κάποια φιλικά στην Κύπρο. Υπάρχουν κάποιοι τραυματισμοί, αλλά ως εκεί, δεν δημιούργησαν ιδιαίτερο πρόβλημα στην δουλειά μας».

Τι περιμένουμε φέτος από την ομάδα με τον πήχη να είναι ήδη αρκετά ψηλά λόγω των περσινών κατορθωμάτων της εντός κι εκτός συνόρων;

«Φέτος το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό από πέρυσι. Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Φοίνικας έχουν κάνει πολύ καλές ομάδες, αλλά θέλω να πιστεύω πως θα τα πάμε όσο καλά τα πήγαμε και πέρυσι. Είμαστε πιο ολοκληρωμένη ομάδα από πέρυσι κι έχουμε και πιο έμπειρους παίκτες κι αυτό θα μας ωφελήσει αρκετά και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα».

Πώς σου φάνηκε η εμπειρία σου με την Κ20 της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό;

«Είχαμε πάει στην Ιταλία. Πολύ ωραία διοργάνωση. Δεν τα καταφέραμε όσο καλά περιμέναμε και αποκλειστήκαμε αρκετά νωρίς. Είναι όμως κάποια οργανωτικά θέματα, που εμάς δεν μας ενδιαφέρουν να τα συζητάμε, που μας κρατήσανε πίσω. Εγώ προσωπικά μετά από κάποια παιχνίδια έμεινα από δυνάμεις. Δεν είχα άλλο να δώσω. Τώρα θα δούμε πως θα τα πάμε το επόμενο καλοκαίρι με την ανδρών που έχει το Ευρωπαϊκό».

Πώς είναι να έχεις προπονητή έναν άνθρωπο σαν τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο;

«Τον κόουτς Ανδρεόπουλο τον έχω σαν πατέρα μου. Συνεργαζόμαστε τώρα τρία χρόνια. Είναι σχεδόν η μισή ομάδα. Τον νιώθουμε πολύ οικείο σαν παίκτες κι αυτό μας βοηθάει να δεθούμε περισσότερο. Γι' αυτό λέμε πως ο Παναθηναϊκός είναι οικογένεια. Προσωπικά εγώ με τον κόουτς μπορώ να συζητήσω τα πάντα πλέον. Η προπόνηση είναι πολύ δυνατή. Μας βοηθάει όλους. Κι εμένα προσωπικά αυτά τα τρία χρόνια με έχει βοηθήσει αρκετά να βελτιωθώ και να φτάσω στο επίπεδο που βρίσκομαι τώρα».

Ποιοι είναι οι ατομικοί σου στόχοι για φέτος;

«Εγώ προσωπικά προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό κάθε μέρα τόσο στους αγώνες όσο και στις προπονήσεις. Κι όταν όλοι το κάνουμε αυτό βγαίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Βάζω τα δυνατά μου και προσπαθώ να κάνω ότι μου λέει ο προπονητής. Στόχος μου είναι επίσης και μία κλήση στην Εθνική Ανδρών το ερχόμενο καλοκαίρι. Πάνω απ' όλα όμως στόχος μου είναι η καθημερινή δουλειά, γιατί όσο περισσότερο προπονείται κανείς τόσο καλύτερα ανταμείβεται και τόσο ψηλότερα φτάνει».

Θέλω από σένα και μία κουβέντα για την ιστορική φιγουρά του Ρούλη Αγραπιδάκη.

«Ο Ρούλης είναι απίστευτος. Έρχεται στο γήπεδο και σου φτιάχνει την διάθεση. Με μία κουβέντα δύο λεπτών σε κάνει ότι και να έχεις να γελάς. Είναι εξαιρετικός στην δουλειά του. Είναι εδώ από 13 ετών, τι να πω εγώ για τον Ρούλη. Τόσο αυτός όσο και ο Πανταλέων είναι τα πρότυπα της ομάδας. Έχουν αφιερωθεί ψυχή τε και σώματι σ' αυτή την ομάδα. Και το αποδεικνύουν κάθε μέρα αυτό. Ο Ρούλης είναι κάθε μέρα στο γήπεδο, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του. Βρίσκεται πριν από μας που κάνουμε δύο ώρες προπόνηση και φεύγει μετά από μας. Είναι απίστευτος. Τον αγαπάμε όλοι».

Με τι θα σε ικανοποιημένος την φετινή χρονιά από την ομάδα με βάση τους τέσσερις τίτλους που μπορεί να διεκδικήσει;

«Για μένα πρώτα απ' όλα είναι το πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη δεν γνωρίζω τις άλλες ομάδες για να μπορώ να κρίνω πόσο μακριά μπορούμε να πάμε. Όσο περισσότερα κύπελλα πάρουμε, τόσο το καλύτερο. Μακάρι να τα πάρουμε όλα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα