Volley League Ανδρών: Η ΕΣΑΠ καλοβλέπει τους 5 ξένους, ΕΟΠΕ και ΠΑΣΑΠ θέλουν 4, την λύση θα δώσει ο Αυγενάκης

Volley League Ανδρών: Η ΕΣΑΠ καλοβλέπει τους 5 ξένους, ΕΟΠΕ και ΠΑΣΑΠ θέλουν 4, την λύση θα δώσει ο Αυγενάκης

bet365

Το θέμα των ξένων στην Volley League Ανδρών είναι κάτι που θα μας απασχολήσει πολύ αυτό το καλοκαίρι. Η ΕΣΑΠ όπως όλα δείχνουν θέλει να γίνουν 5, οι ΕΟΠΕ και ΠΑΣΑΠ να μείνουν 4 και την λύση θα δώσει ο Αυγενάκης. Ανοικτό το σενάριο των 5 κοινοτικών.

Με τις ομάδες της Volley League Ανδρών να τρέχουν τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό, αυτό που κανείς ακόμα δεν ξέρει με σιγουριά είναι ο αριθμός των ξένων που θα αγωνίζονται τη νέα χρονιά. Και λέμε δεν ξέρει γιατί ΕΣΑΠ συνεχίζει να πιέζει για αύξηση του αριθμού και συγκεκριμένα θέλει να φτάσει τους 5 (ακόμα επίσημη ψηφοφορία δεν έχει γίνει, αλλά μόλις γίνει θα μιλάμε για θαύμα αν δεν βγει το 5 ξένοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τις ισορροπίες στην Λίγκα). Σε αυτό κάθετα αντίθετος είναι ο ΠΑΣΑΠ, με το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών να μην σκέφτεται καν την αύξηση των ξένων. Υπέρ των παικτών είναι και η Ομοσπονδία με την ΕΟΠΕ ουσιαστικά να αναφέρει πως από την στιγμή που οι αθλητές που πλαισιώνουν και την Εθνική ομάδα δεν θέλουν οι ξένοι να πάνε στους 5, δεν γίνεται να βρίσκεται απέναντί τους.

Αν τις επόμενες ημέρες κάποια από τις τρεις πλευρές δεν αλλάξει άποψη για τον αριθμό των ξένων, τότε την λύση θα την δώσει, όπως άλλωστε γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, ο Υφυπουργός Αθλητισμού και στην προκειμένη ο Λευτέρης Αυγενάκης. Τα προηγούμενα χρόνια ο συγκεκριμένος Υφυπουργός δεν έχει πάει ποτέ κόντρα στους αθλητές οποιουδήποτε αθλήματος και λογικά δεν αναμένεται να πάει και τώρα. Ωστόσο υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Και το αλλά έχει να κάνει με την πιθανότητα ο Υφυπουργός να πει πως όντως δεν αυξάνονται οι ξένοι, μένοντας στους 4, αλλά όσες ομάδες πάρουν μόνο κοινοτικούς θα μπορούν να έχουν 5. Αν πάλι πάρει την συγκεκριμένη απόφαση, θα έχουμε αντιδράσεις, καθώς θα πρέπει οι περισσότερες να αλλάξουν τον σχεδιασμό τους, έχοντας ήδη ξένους εκτός Ευρώπης ή να συνεχίσουν να αγωνίζονται με 4. Θυμίζουμε πως παίκτες εκτός Ευρώπης έχουν ο Παναθηναϊκός τον Ερνάντες, ο ΠΑΟΚ τον Ουόλς, ο Φοίνικας τον Ιερεθουέλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα