Φοίνικας – Παναθηναϊκός 3-0: Μεγάλη νίκη οι νησιώτες, μεγαλύτερη χαρά για ΠΑΟΚ (vid)

Φώτης Καρακούσης
Φοίνικας – Παναθηναϊκός 3-0: Μεγάλη νίκη οι νησιώτες, μεγαλύτερη χαρά για ΠΑΟΚ (vid)

bet365

Παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο καθώς σε ενδεχόμενη ήττα έμενε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης τίτλου, ο Φοίνικας έβγαλε αντίδραση, νίκησε τον Παναθηναϊκό με 3-0 και στέλνει τον ΠΑΟΚ με +2 ή και +3 στην Β' φάση.

Μεγάλη νίκη νίκη για τον Φοίνικα, οδυνηρή ήττα για τον Παναθηναϊκό στη Σύρο. Οι νησιώτες παίζοντας ουσιαστικά με την πλάτη στον τοίχο, καθώς δεν είχαν το παραμικρό περιθώριο για απώλειες προκειμένου να μείνουν «ζωντανοί» στην «μάχη» του τίτλου, έβγαλαν αντίδραση απέναντι στους «πράσινους», επικρατώντας με 3-0 (25-23, 26-24, 25-20).

Μια νίκη που τους φέρνει στους 27 βαθμούς, 7 πίσω από τον πρώτο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς ήταν και οι μεγάλοι κερδισμένοι από τον αγώνα αυτόν, καθώς έχουν 34 με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να έχουν από 30. Με δεδομένο το ότι την τελευταία αγωνιστική οι «ασπρόμαυροι» θα κερδίσουν τον Φίλιππο Βέροιας και υπάρχει το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, θα μπουν στην Β' φάση με προβάδισμα είτε 2 (αν ένας στο ντέρμπι κερδίσει με 3-0 ή 3-1), είτε με 3 αν η αναμέτρηση αυτή χρειαστεί πέντε σετ.

Όσον αφορά τον Φοίνικα με τη νίκη του αυτή ναι μεν συνεχίζει να έχει ελπίδες, αλλά λίγες, καθώς στην Β' φάση είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να καλύψει μια διαφορά 4 βαθμών που θα έχει από τους Θεσσαλονικείς, εκτός βέβαια αν συνεχίσει τις εμφανίσεις που έκανε απέναντι στους δύο «αιώνιους» σε Ρέντη και Ερμούπολη. Τέλος οι «πράσινοι» ναι μεν δεν έχουν μεγάλη διαφορά από τον ΠΑΟΚ, ωστόσο για να μην μείνουν ακόμα πιο πίσω θα πρέπει να κερδίσουν την τελευταία αγωνιστική του Πειραιώτες, μπαίνοντας στην Β' φάση από την 2η θέση.

Μεγάλο ντέρμπι στα δύο πρώτα σετ

Στα του αγώνα είδαμε δύο πολύ όμορφα σετ, δύο ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που φέτος έχουν δείξει πως μπορούν να παίξουν όμορφο βόλεϊ. Και αυτό έκαναν και στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης στη Σύρο. Αρχικά στο πρώτο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ και να φτάσουν στο 16-12 και μετά στο 19-15, δείχνοντας έτοιμοι για άνετο 1-0. Στο σημείο εκείνο υπήρξε αντίδραση των «πράσινων» που ανέβασαν την απόδοσή τους, πίεσαν στο σερβίς και κατάφεραν να κάνουν το 19-19 με ένα σερί 4-0. Στο 21-21 όμως ο Φοίνικας με μια επίθεση του εξαιρετικού Μιχάλοβιτς και ένα μπλοκ του Φράγκου έκανε το 23-21, μια διαφορά δύο πόντων που κράτησε ως το τέλος κάνοντας με επίθεση του εξαιρετικού Μιχάλοβιτς το 25-23.

Στο δεύτερο καμία ομάδα δεν μπόρεσε να πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα των 2 πόντων και όταν το έπαιρναν είτε οι γηπεδούχοι, είτε οι φιλοξενούμενοι, οι αντίπαλοι αντιδρούσαν και ισοφάριζαν. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να έχει το σετ μπολ, αλλά ο Κόστα έκανε μπλοκ στον Ανδρεόπουλο στο 23-24 και αντί για το 23-25, έγινε το 24-24. Στην συνέχεια δύο επιθέσεις του Μιχάλοβιτς έκαναν το 26-24 και το 2-0 για τους νησιώτες.

Στο τρίτο ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και προηγήθηκε με 5-1, με τον Φοίνικα να κάνει ένα σερί 6-0 και να παίρνει και πάλι το προβάδισμα. Αυτή η αντίδραση των «πειρατών» έκρινε ουσιαστικά το σετ και συνολικά το ματς, με τους «πράσινους» να μειώνουν στον πόντο, να παίρνουν το προβάδισμα με 12-13, αλλά να μην μπορούν μετά να κάνουν κάτι παραπάνω, με τον Φοίνικα να παίρνει και αυτό το σετ με 25-20 και μαζί και το τρίποντο.

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Βουδούρης. Παρατηρητής: Ανδρονικίδης. Επόπτες: Συρίγος, Βρούτσης. Γραμματεία: Πιρπινιά.

*Οι πόντοι του A.O.Φοίνικα ΟΝΕΧ προήλθαν: 4 άσσοι, 51 επιθέσεις, 15 μπλοκ, 19 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού Α.Ο. οι πόντοι προήλθαν: 5 άσσοι, 4 μπλοκ, 41 επιθέσεις, 17 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-23, 26-24, 25-20) σε 93΄.

Α.Ο.ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΟΝΕΧ (Γιόσκο Μιλενκόνσκι): Μιχάλοβιτς 21π. (18/31, 3 μπλοκ), Ιερεζουέλο 7 (3/6επ., 4 μπλοκ), Κόστα 7 (4/7επ., 3 μπλοκ), Τζούριτς 5 (1/2επ., 2μπλοκ, 2 άσσοι), Φράγκος 9 (9/18επ., 74%υπ., 35%αρ.), Στερν 8 (4/12επ., 3 μπλοκ, 1 άσσος, 46%υπ., 38%αρ.) / Καρασαβίδης (λ. - 30%υπ., 10%αρ.), Κωνσταντινίδης (λ), Παπαγγελόπουλος, Καπετανίδης, Παπαδόπουλος Π.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Ρανκέλ 5π. (5/9επ.), Ανδρεόπουλος 11 (9/24επ., 2 μπλοκ, 48%υπ., 13%αρ.), Ράπτης 7 (5/18επ., 2 άσσοι, 23%υπ., 5%αρ.), Βαν ντε Ντρις 17 (17/37επ.), Στάλεκαρ 9 (5/6επ., 1 μπλοκ, 3 άσσοι) / Γκαράς (λ. - 47%υπ., 20%υπ.), Πρωτοψάλτης, Μπάσης.

Η γνώμη των πρωταγωνιστών

Ο προπονητής του Φοίνικα ΟΝΕΧ Γιόσκο Μιλονσκόνσκι δήλωσε: "Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για την προσπάθεια. Παίξαμε καλά. Ηταν δύσκολος αγώνας απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα. Οι διαφορές είναι μικρές μεταξύ των ομάδων και αυτό φάνηκε και σήμερα. Επομένως η Β φάση του πρωταθλήματος αναμένεται συναρπαστική".

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος είπε: "Προσπαθήσαμε στον αγώνα. Δε μας βγήκαν αυτά που θέλαμε. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Δώσαμε σκληρό αγώνα. Φτάσαμε κοντά σε παρατάσης, ειδικά στο 2ο σετ. Είχαμε ευκαιρία να το κατακτήσουμε για να φέρουμε το ματς στα ίσια αλλά δεν τα καταφέραμε. Κάναμε μία ήττα. Αυτό είναι όλο. Οι μάχες που δίνονται έχουν και ήττες που είναι στο πρόγραμμα. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας μέχρι το τέλος θέλοντας να πετύχουμε τους μεγάλους στόχους που έχουμε θέσει".

Ο μεγάλος πρωταγωνιστή του αγώνα Πέτερ Μιχάλοβιτς δήλωσε: "Το ευχαριστήθηκα διότι η ομάδα ταλαιπωρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Το απόλαυσα. Μου αρέσει να παίζω ντέρμπι με μεγάλες ομάδες όπως είναι ο Παναθηναϊκός και μου άρεσε πολύ που πετύχαμε μία τόσο σημαντική νίκη. Εννοείται πως αυτή η νίκη μας δίνει αυτοπεποίθηση. Ο Φοίνικας ανεβαίνει, καλύπτουμε τη διαφορά που δημιουργήθηκε από τα αποτελέσματα του Α΄γύρου και είμαστε μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης".

Ο ακραίος του Παναθηναϊκού Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος είπε: "Δεν ήρθε το αποτέλεσμα που περιμέναμε. Στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στο ματς με τον Ολυμπιακό το Σάββατο έτσι ώστε να μπούμε καλά στον Β΄γύρο. Είμαστε η μοναδική ομάδα που είμαστε και στους τέσσερις στόχους. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σωματικά και πνευματικά για να ανταπεξέλθουμε σε δυνατούς αγώνες Τετάρτη - Σάββατο. Αν νικήσουμε το Σάββατο τον Ολυμπιακό όλα θα εξομαλυνθούν".

.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα