Τρία εξ' αναβολής με το Φοίνικας – Παναθηναϊκός να ξεχωρίζει

Newsroom
Τρία εξ' αναβολής με το Φοίνικας – Παναθηναϊκός να ξεχωρίζει

bet365

Με τον αγώνα του Φοίνικα με τον Παναθηναϊκό να ξεχωρίζει, αύριο Τετάρτη διεξάγονται τρεις εξ' αναβολής αγώνες πριν την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης της Volley League Ανδρών.

Η περίοδος των ντέρμπι αρχίζει από τη Σύρο και μάλιστα από εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ του κατόχου του Σούπερ Καπ Φοίνικα ΟΝΕΧ και του Παναθηναϊκού σε αγώνα που αναβλήθηκε λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία του covid-10 (Eξ αναβολής 11η αγωνιστική, Δημήτρης Βικέλας, Σύρος, 16/2, 19:15, Live Streaming ESAP TV, Διαιτητές: Παπαδογούλας, Βουδούρης).

Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ μετράει σερί νικών 5-0 στο πρωτάθλημα και είναι αήττητος εντός του 2022. Προέρχεται από τη νίκη επί του Φιλίππου Βέροιας και από την έδρα του μόνο ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει αλώβητος.

Οι συριανοί ποντάρουν πολλά σε αυτό το ματς για πολλούς και διαφόρους λόγους. Πρώτος και σημαντικότερος είναι για να μειώσουν τη διαφορά από τους "πράσινους" ενόψει της β΄φάσης και γενικά να μείνουν κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Έπειτα θέλουν θα τεστάρουν τις δυνάμεις τους για τη δύσκολη συνέχεια που έρχεται και να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν πρόκειται να συμβιβαστούν την εφετινή σεζόν μόνο με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ. Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ έχει 24 βαθμούς και είναι στην 4η θέση, έναντι 34 του ΠΑΟΚ, 30 του Παναθηναϊκού και 27 του Ολυμπιακού.

O λίμπερο του Φοίνικα Δημήτρης Κωνσταντινίδης δήλωσε: "Έχουμε δύσκολο και πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό καθώς με νίκη μας ανεβαίνουμε στον βαθμολογικό πίνακα και μειώνουμε τη διαφορά μας από τους άλλους διεκδικητές του τίτλου, κάτι που είναι πολύ ουσιαστικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα και βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό ρυθμό αυτό το διάστημα, καθώς έχει δώσει αρκετούς αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, αυτό βέβαια σημαίνει και επιπλέον κούραση και είναι κάτι που ίσως τον επηρεάσει στο παιχνίδι της Τετάρτης. Εμείς μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είχαμε κάποια πιο εύκολα ματς, έτσι λοιπόν βρέθηκε χρόνος ώστε να πάρουν ανάσες κάποιοι αθλητές, να κάνουμε μια μίνι προετοιμασία -αλλά δυνατή- έτσι ώστε να φορμαριστούμε για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος, μια και από δω και πέρα θα έχουμε αρκετούς αγώνες Τετάρτη – Σάββατο. Είμαστε έτοιμοι λοιπόν για αυτό το παιχνίδι, έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας αλλά και στο σύνολο μας σαν ομάδα και πιστεύω ότι από δω και πέρα θα παίξουμε καλό και ουσιαστικό βόλεϊ. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα στηρίξει την ομάδα, όπως σε κάθε παιχνίδι μας και ελπίζω όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε μια πολύ μεγάλη νίκη".

O Παναθηναϊκός μπαίνει σε μία δύσκολη περίοδο με ματς "φωτιά" Τετάρτη - Σάββατο και στις τέσσερις διοργανώσεις που συνεχίζει. Οι πράσινοι για την Α φάση του πρωταθλήματος θέλουν να πάρουν θετικά αποτελέσματα τόσο στη Σύρο, όσο και με τον Ολυμπιακό το Σάββατο στο Ρέντη.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έχουν 30 βαθμούς σε 12 αγώνες πρωταθλήματος και θέλει το τρίποντο για να φτάσει στην ελάχιστη απόσταση από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και να απομακρυνθεί 9 βαθμούς από τον Φοίνικα ΟΝΕΧ ενόψει της Β΄φάσης του πρωταθλήματος.

Σε δήλωση του ο Φάνης Ρουσόπουλος τόνισε «Ερχόμαστε απο μια κουραστική εβδομάδα με τρία δύσκολα παιχνίδια αλλά η ομάδα έχει βρεί ρυθμό. Ωστόσο σε μια δύσκολη έδρα και με μια ομάδα όπως είναι ο Φοίνικας Σύρου πάντα πρέπει να εισαι προετοιμασμένος για ενα δυνατό παιχνίδι. Θεωρώ ότι η ομάδα θα δείξει την απαραίτητη προσοχή και σοβαρότητα, χρειαζόμαστε σίγουρα τους πόντους της νίκης».

Ολυμπιακός-Μίλων

Θέλει «προπόνηση» πριν το ντέρμπι ο Ολυμπιακός

Πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Μαρούσι ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει στο Μελίνα Μερκούρη το Μίλωνα σε αγώνα που αναβλήθηκε λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία του covid-10 (Eξ αναβολής 12η αγωνιστική, Μελίνα Μερκούρη, Ρέντη, 16/2, 19:30, Live Streaming ESAP TV, Διαιτητές: Πρέντζας, Μουλά Ειρήνη).

Ο Ολυμπιακός με ξεκάθαρο στόχο την ανακατάληψη της κορυφής και τη μείωση της διαφοράς από τους πρωτοπόρους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό θέλει θετικό αποτέλεσμα και καλή εμφάνιση για να μπει με ανεβασμένη ψυχολογία για το ντέρμπι των αιωνίων το προσεχές Σάββατο στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Ο Ολυμπιακός με 27 βαθμούς είναι στην 3η θέση της βαθμολογίας έναντι 34 του ΠΑΟΚ και 30 του Παναθηναϊκού ενώ ακολουθεί με 24 ο Φοίνικας ΟΝΕΧ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Τζουλιάνι είπε: «Περιμένω μεγάλη συγκέντρωση από την ομάδα για να αντιμετωπίσουμε αυτή την περίοδο στενών δεσμεύσεων και ζητάω να σκεφτόμαστε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε ευκαιρία».

Ο λίμπερο του Ολυμπιακού Δημήτρης Ζήσης τόνισε: «Έχουμε μπροστά μας ένα ματς το οποίο πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, απέναντι σε μια μαχητική ομάδα που βασίζεται ως επί το πλείστον σε νεαρούς παίκτες. Θέλουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση αφού δεν έχουμε προβλήματα απουσιών και να πάμε με ηρεμία στο ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό».

Ο Μίλων μπήκε στην τελική ευθεία του αγώνα με αρκετές απουσίες στην προετοιμασία λόγω covid-19 αλλά ο προπονητής του Σάκης Ψάρρας ξεκαθαρίζει πως όπως σε όλα τα ματς έτσι και σε αυτό η ομάδα του θα δώσει τα... ρέστα της. "Εχουμε ένα δύσκολο τετραήμερο που θα κορυφωθεί με τον αγώνα στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ. Εχοντας πετύχει το στόχο της περιόδου και με καλή ψυχολογία θα πάμε στο Ρέντη για να κάνουμε το παιχνίδι μας. Οσο ο Ολυμπιακός θα μας το επιτρέψει θα κάνουμε το παιχνίδι μας με στόχο να πάρουμε κάτι θετικό από τον αγώνα. Θέλουμε να πάρουμε βαθμούς για να κρατηθούμε στην 5η θέση της κανονικής περιόδου".

Κηφισιά - Φίλιππος

Φαβορί η Κηφισιά, για την έκπληξη ο Φοίνικας

Με καθυστέρηση δέκα ημερών λόγω προβλημάτων προκάλεσε η πανδημία του covid-10 ο Α.Ο.Π.Κηφισιάς θα υποδεχτεί τον Α.Π.Σ. Φίλιππο Βέροιας σε αγώνα για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League 2021-22: (Eξ αναβολής 12η αγωνιστική, Ζηρίνειο Κηφισιάς, 16/2, 18:00, Live Streaming ESAP TV, Διαιτητές: Φραγκάκης, Οικονόμου).

H Kηφισιά έχει 11 βαθμούς σε 12 αγώνες και βρίσκεται στην 6η θέση. Ελπίζει πως με ένα τρίποντο θα μπορέσει να ανακαταλάβει την 5η θέση που είναι και ο στόχος για την Α΄φάση του πρωταθλήματος.

Ο προπονητής του Α.Ο.Π.Κηφισιάς Γιάννης Ορφανός είπε: «Μετά από αρκετές ημέρες επανήλθε η κανονικότητα στις προπονήσεις, καθώς πλέον έχω στη διάθεση μου όλους τους παίκτες μου. Εμείς θέλουμε μέσα από το παιχνίδι με τον Φίλιππο να βρούμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό. Γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλός μας αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει και να μας επηρεάσει. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης και στη συνέχεια θα κοιτάξουμε το δύσκολο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Φοίνικα».

Ο Φίλιππος Βέροιας μέσα από τις δυσκολίες προσπαθεί να σταθεί όρθιος και θα πάει στην Κηφισιά αποφασισμένος για θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Τάκη Χριστοφορίδη έχει μία εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και με 3 βαθμούς είναι στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Ο προπονητής Α.Π.Σ. Φίλιππος ΒέροιαςTάκης Χριστοφορίδης είπε: «Πάμε να παίξουμε ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι. Σήμερα θα δούμε στην προπόνηση ποιους αθλητές θα έχω στη διάθεσή μου, με την ελπίδα ότι κάποιες απουσίες που είχαμε τελευταία θα επανέλθουν για να μας βοηθήσουν. Όπως κάναμε και στη Σύρο όπου πήγαμε με μόλις 9 άτομα, έτσι και στο Ζηρίνειο θα τα δώσουμε όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα»

Ο νεαρός αθλητής του Α.Π.Σ.Φιλίππου Βέροιας Παναγιώτης Βαρβεσιώτης δήλωσε: «Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι με την Σύρο και ένα δύσκολο ταξίδι, όμως όλα τα παιδιά παίξαμε πολύ καλά! Την Τετάρτη είναι ένα εξίσου σημαντικό και δύσκολο ματς με την Κηφισιά, καθώς πρόκειται για μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα σε μια δύσκολη έδρα! Παρόλα αυτά εμείς θα προσπαθήσουμε να αφήσουμε τα προβλήματα μας έξω από το Ζηρίνειο και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Volley League 2021-22 - Eξ αναβολής αγώνες

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

11η αγωνιστική

Γυμναστήριο Δημήτριος Βικέλας Σύρου, 19:15 (VL TV): Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Βουδούρης. Παρατηρητής: Ανδρονικίδης. Επόπτες: Συρίγος, Βρούτσης. Γραμματεία: Πιρπινιά.

12η αγωνιστική

Γυμναστήριο Ζηρίνειο, Κηφισιά, 18:00 (VL TV): Α.Ο.Π.Κηφισιάς - Α.Π.Σ.Φίλιππος Βέροιας

Διαιτητές: Φραγκάκης, Οικονόμου. Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Βαρατάσης, Παπαγιαννόπουλος. Γραμματεία: Μπίτσικα

Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, Ρέντη, 19:30 (VL TV): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων

Διαιτητές: Πρέντζας, Μουλά Ειρήνη, Παρατηρητής: Τσιμπινός, Επόπτες: Κατσιάρας, Ιωάννου. Γραμματεία: Καλλιγέρη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα