Παναθηναϊκός: Να διαπραγματευτούν μόνοι τους τα τηλεοπτικά θέλουν οι «πράσινοι»

Παναθηναϊκός: Να διαπραγματευτούν μόνοι τους τα τηλεοπτικά θέλουν οι «πράσινοι»

Φώτης Καρακούσης
Παναθηναϊκός: Να διαπραγματευτούν μόνοι τους τα τηλεοπτικά θέλουν οι «πράσινοι»

bet365

Αποφασισμένοι να μην μπουν στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων είναι στον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να είναι έτοιμοι ακόμα και για livestreaming μεταδόσεις αν δεν ικανοποιηθούν οικονομικά.

Και εκεί που όλα στην ΕΣΑΠ έδειχναν ήρεμα και βαδίζαμε ολοταχώς προς την έναρξη της φετινής Volley League (είναι προγραμματισμένη για τις 16/10), μια κίνηση του Παναθηναϊκού μπορεί να ανάψει «φωτιές». Συγκεκριμένα στο «τριφύλλι» δεν σκοπεύουν να μπουν στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του νέου πρωταθλήματος, αν το ποσό που θα πάρουν δεν τους ικανοποιεί.

Ήδη έχουν αρχίσει επαφές με κανάλια που ενδεχομένως θα τους ενδιέφερε να δείξουν τους εντός έδρας αγώνες του Παναθηναϊκού, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Αν μάλιστα δεν υπάρξει ούτε στην συνέχεια, οι «πράσινοι» σκοπεύουν να δείξουν τα παιχνίδια ακόμα και μέσω livestreaming, αν ξαναλέμε τα χρήματα που είναι να πάρουν από την ΕΣΑΠ για την ΕΡΤ είναι λίγα, πάντα σε σχέση με όσα θεωρούν πως αξίζουν να πάρουν.

Όπως λίγα θεώρησαν πως ήταν τα περσινά και γι' αυτό στον Παναθηναϊκό σκοπεύουν να βγουν στην αγορά και να διεκδικήσουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν. Γι' αυτό άλλωστε όταν υπέγραψαν την προκήρυξη που αναφέρει την κεντρική διαχείριση, ξεκαθάρισαν πως δεν σκοπεύουν να τηρήσουν αυτό το άρθρο, καθώς το θεωρούν παράνομο και δεν έκρυψαν πως αν υπήρχαν κυρώσεις θα ακολουθούσαν τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Σε απλά ελληνικά, στο «τριφύλλι» ξαναλέμε πως θεωρούν πως τα χρήματα που παίρνουν από την ΕΣΑΠ για τα τηλεοπτικά, είναι λίγα και θα προσπαθήσουν να βγουν στην αγορά για περισσότερα, χωρίς να αποκλείεται αν η πρόταση της ΕΡΤ τους ικανοποιεί να μείνουν και στην Δημόσια Τηλεόραση.

Τι λέει η προκήρυξη για την κεντρική διαχείριση

Όσον αφορά την προκήρυξη που έχουν υπογράψει όλες οι ομάδες (στον Παναθηναϊκό όπως αναφέραμε με επιφύλαξη), αναφέρει τα εξής στο άρθρο 14: «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ - ΧΟΡΗΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 14.1. Τα Σωματεία/ΤΑΑ-μέλη της ΕΣΑΠ, έχουν ήδη παραχωρήσει με απόφασή τους και δια της παρούσας ρητά επαναπαραχωρούν προς την ΕΣΑΠ την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών και διαδικτυακών δικαιωμάτων όλων των αγώνων του Πρωταθλήματος Volley League 2021-2022, All Star Game, Super Cup, League Cup και όλων των εκδηλώσεων της ΕΣΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2021-2022, τα οποία η ΕΣΑΠ μεταβιβάζει, με απόφαση του ΔΣ της, σε Τηλεοπτικό πάροχο με τον οποίο έχει προηγούμενα διαπραγματευθεί και συμφωνήσει, της παρούσας αποτελούσας και σχετική εξουσιοδότηση προς το ΔΣ. Tα TAA που συμμετέχουν στην Volley League 2021-2022, υποχρεώνονται να συνυπογράψουν την σχετική σύμβαση με βάση τα προλεχθέντα για την κεντρική διαχείρισή τους από την ΕΣΑΠ, άλλως να παρέχουν τις επ΄αυτής αναγκαίες εξουσιοδοτήσεις και συνομολογήσεις, μέσω των οποίων αποδέχονται τους όρους της της σχετικής Σύμβασης μεταξύ του Τηλεοπτικού Δικτύου & της ΕΣΑΠ στο σύνολό τους, σύμφωνα με τα στην κειμένη νομοθεσία και στις επί μέρους συμβατικές ρήτρες προβλεπόμενα. Σε περίπτωση μη αποδοχής εκ μέρους κάποιου ΤΑΑ των όρων που θα συνομολογήσει η ΕΣΑΠ στο πλάισιο της κεντρικής διαχείρισης και διάθεσης των σχετικών δικαιωμάτων, τα ΤΑΑ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Volley League 2021-2022 και σε περίπτωση παραβίασής τους κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, αποβάλλονται από αυτό μετά από απόφαση του ΜΠΔΟ της ΕΣΑΠ και παραπομπή του υπαίτιου ΤΑΑ από το ΔΣ της ΕΣΑΠ. Για οποιαδήποτε άλλη μετάδοση (διαδικτυακή ή τηλεοπτική) πέραν των μεταδόσεων του επίσημου τηλεοπτικού/διαδυκτιακού παρόχου, πρέπει να υπάρχει επίσημο αίτημα στην ΕΣΑΠ για έγκριση από τον τηλεοπτικό πάροχο. Σε περίπτωση αντίστοιχης συμφωνίας για την παραχώρηση των δικαιωμάτων ραδιοφωνικής μετάδοσης των αγώνων, μετάδοσης αποτελεσμάτων ή στατιστικών στοιχείων κλπ ισχύουν αναλογικά όσα προβλέπονται παραπάνω. Το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ δύναται να τροποποιεί με αιτιολογημένες αποφάσεις του για τη λήψη των οποίων απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων ΤΑΑ, τον τρόπο διανομής των ως άνω εσόδων από χορηγίες, ραδιοτηλεοπτικά και τυχόν άλλα έσοδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα