Volley League: Οι ομάδες που ήθελαν και δεν ήθελαν playoffs

Volley League: Οι ομάδες που ήθελαν και δεν ήθελαν playoffs

bet365

Η Volley League θα είναι όπως όλα δείχνουν το μοναδικό πρωτάθλημα (από τα θεωρητικά μεγάλα) στην Ευρώπη χωρίς playoffs και το Gazzetta έχει το ρεπορτάζ για το ποιες ομάδες ψήφισαν κατά και υπέρ του συγκεκριμένου τρόπου διεξαγωγής.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν με διαφορά το καλύτερο των τελευταίων ετών στο χώρο του ανδρικού βόλεϊ, καθώς οι ομάδες όχι μόνο ενισχύθηκαν, αλλά ολοκλήρωσαν τα ρόστερ τους πριν καν μπει ο Ιούλιος, κάτι που αν δεν έχει γίνει ποτέ, σίγουρα θα έχει πολλά πολλά χρόνια να γίνει. Οι φίλοι του βόλεϊ περιμένουν πως και πως να αρχίσουν οι αγώνες, αλλά όπως έκανε γνωστό και η ΕΣΑΠ, δεν θα περιμένουν να δουν playoffs.

Μπορεί ο συγκεκριμένος τρόπος διεξαγωγής να είναι σε όλη την Ευρώπη ή αν όχι σε όλη, σίγουρα στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα, ωστόσο στην Ελλάδα αποφασίστηκε και πάλι να μην έχουμε playoffs, κάτι που έγινε και πέρσι. Αυτό αποφάσισαν οι ίδιες οι ομάδες στην ψηφοφορία που υπήρξε για τον συγκεκριμένο λόγο.

Για την ακρίβεια υπέρ των playoffs τάχθηκαν οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Κηφισιά η οποία μάλιστα θέλησε να προτείνει έναν νέο τρόπο διεξαγωγής, χωρίς ωστόσο να την αφήσουν να το κάνει και εναντίον οι Ολυμπιακός, Φοίνικας Σύρου, Μίλωνας, ΟΦΗ και Φίλιππος Βέροιας. Έτσι με ψήφους 5 κατά και 3 υπέρ, δεν θα έχουμε ούτε τη νέα χρονιά playoffs, παρότι αυτόν τον τρόπο διεξαγωγής έχουν τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη.

Όσον αφορά τους λόγους που επικαλέστηκαν οι ομάδες που ψήφισαν όχι στα playtoffs ήταν αρχικά πως έτσι θεωρούν ότι θα υπάρχει πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ενώ στάθηκαν και στο ότι με την πανδημία ο πρώτος της κανονικής περιόδου δεν θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας από την στιγμή που τα κλειστά θα έχουν 60% πληρότητα, ένα ποσοστό που πέφτει στο 55% αν βάλουμε και το 5% των μικρών παιδιών.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα