Καλμαζίδης, Παπαφωτίου: «Θα δώσουμε το καλύτερο εαυτό μας για τον τίτλο»

Newsroom
Καλμαζίδης, Παπαφώτιου

bet365

Ο Γιάννης Καλμαζίδης και Αθηνά Παπαφωτίου μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου εν' όψει των τελικών της Volley League Γυναικών, επισήμαναν μεταξύ άλλων πως θα δώσουν το καλύτερο για τον τίτλο.

Στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ. πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (28/04) η συνέντευξη Τύπου των τελικών της Volley League γυναικών ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Η κατάκτηση του τίτλου θα κριθεί στις τρεις νίκες, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά το βράδυ του Σαββάτου (29/04, 21.30), καθώς το τριφύλλι έχει το πλεονέκτημα της έδρας.

Τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησε ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Καλμαζίδης και η αρχηγός και πασαδόρος Αθηνά Παπαφωτίου.

O Γιάννης Καλμαζίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πόσο ρόλο παίζει το πλεονέκτημα έδρας στην σειρά των τελικών και σχολίασε το φετινό πρωτάθλημα της Volley League γυναικών.

«Όλοι είμαστε χαρούμενοι, γιατί παλεύουμε πολλούς μήνες να φτάσουμε στο σημαντικό στόχο της χρονιάς. Έχουμε δει συναρπαστικά παιχνίδια φέτος. Θέλουμε να φτάσουμε ως το τέλος και όσο το δυνατόν πιο ψηλά δηλαδή να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Για το πλεονέκτημα της έδρας και τα μπρέικ που πήραν και οι δύο ομάδες: «Έχουμε δει στο παρελθόν ότι οι έδρες μπορούν να ανατραπούν. Σίγουρα υπάρχει μια ώθηση από την εξέδρα όταν είσαι στο γήπεδο σου, αλλά αν είσαι συγκεντρωμένος όλα μπορούν να γίνουν»

Για το πρωτάθλημα συνολικά: «Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, το ιδανικό θα ήταν να αποφύγουμε περιπτώσεις όπως αυτή του ΖΑΟΝ φέτος. Επίσης το να παίζουμε σε κατάλληλα γήπεδα είναι σημαντικό. Παίξαμε δηλαδή σε γήπεδα που είχαν μέσα μπασκέτες, ήταν ακατάλληλα για το άθλημα. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στις υπόλοιπες ομάδες που δημιούργησαν ένα πολύ καλό επίπεδο στο πρωτάθλημα. Όχι μόνο στις τέσσερις μεγάλες. Είδαμε την πορεία της Σαντορίνης στο Κύπελλο, του Άρη στο πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες είχαν συνεισφορά στην άνοδο του επιπέδου».

Για το αν έπαιξε ρόλο η παρουσία του στην… αλλαγή της πορείας του Παναθηναϊκού φέτος: «Δεν ξέρω αν βοήθησε η δική μου έλευση για το να αλλάξει η εικόνα στον Παναθηναϊκό. Αυτό το κρίνουν οι υπόλοιποι. Εγώ όπου πάω προσπαθώ να βοηθάω να υπάρξει βελτίωση και να υπάρχει μία καλή αγωνιστική εικόνα».

Το μήνυμα προς τους φίλους της ομάδας: «Εμείς μπορούμε να υποσχεθούμε στον κόσμο μας ότι θα παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Άλλες φορές θα τα καταφέρουμε εμείς, άλλες ο αντίπαλος. Αυτά πάντα συμβαίνουν. Φυσικά θα βγουν μπροστά οι προσωπικότητες και το πάθος, που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Όλοι όμως θα δώσουμε το καλύτερο για την ομάδα μας αλλά και για την εικόνα του αθλήματος».

Παπαφωτίου

Η αρχηγός και πασαδόρος του Παναθηναϊκού Αθηνά Παπαφωτίου σχολίασε:

«Τελείωσε μια συναρπαστική σειρά ημιτελικών. Νομίζω έγιναν πολύ καλά παιχνiδια. Είμαστε πολλοί χαρούμενοι που προκριθήκαμε. Ελπίζω να το κερδίσουμε τους τελικούς και μακάρι να μας έδειχνε η τηλεόραση. Θέλουμε επίσης να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να μας στηρίξει».

Για το θέμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων είπε: «Διεκδικούμε να είμαστε στην τηλεόραση για να δείξουμε την δυναμική που έχει το βόλεϊ στην χώρα μας. Δεν μπορώ να καταλάβω για να είμαι ειλικρινής, γιατί το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο και το αντρικό βόλεϊ να είναι στην τηλεόραση και το γυναικείο να μην είναι. Νομίζω είναι κάτι που πρέπει να αναλογιστούν όλοι οι φορείς και να δράσουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Θέλουμε να έχουμε κόσμο στο άθλημα μας και κυρίως νέα παιδιά και να μπούμε και στα σπίτια τους, γιατί αυτό κάνει η τηλεόραση».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα