Παναθηναϊκός – Αίαντας 3-0: «Περίπατος» και με πολλές αλλαγές

Παναθηναϊκός – Αίαντας 3-0: «Περίπατος» και με πολλές αλλαγές

Παναθηναϊκός – Αίαντας 3-0: «Περίπατος» και με πολλές αλλαγές

bet365

Με τον Απόστολο Οικονόμου να ξεκουράζει πολλές παίκτριές του, ο Παναθηναϊκός δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει του Αίαντα με 3-0 και θα πάει στην Θεσσαλονίκη για δύο σετ κόντρα στον ΠΑΟΚ προκειμένου να εξασφαλίσει την πρωτιά.

Με το Κύπελλο που κέρδισε ο Παναθηναϊκός στο Final-4 του Ηρακλείου να δεσπόζει στο κλειστό του Αγίου Θωμά, οι «πράσινες» παίζοντας με πολλές αλλαγές δεν δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν με 3-0 (25-17, 25-15, 25-18) του Αίαντα Ευόσμου και να παραμείνουν στην πρώτη θέση με 3 βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό.

Το «τριφύλλι» για να μπορέσει να τερματίσει στην κορυφή, έχοντας πλεονέκτημα έδρας ως το τέλος; θα πρέπει να κερδίσει δύο σετ στην Μίκρα κόντρα στον ΠΑΟΚ ή να περιμένει να χάσουν βαθμού οι «ερυθρόλευκες» στο εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Στα του αγώνα, η διαφορά δυναμικότητας ήταν τέτοια που δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο στις φιλοξενούμενες να κάνουν κάτι στο ματς. Ο Απόστολος Οικονόμου επέλεξε να φρεσκάρει την ομάδα του, ξεκινώντας με την εορτάζουσα Μπραμπίλα στη διαγώνιο, τις Μεταξά-Κωνσταντέλλου στο κέντρο, τις Χαντάβα-Κωνσταντίνου στα άκρα την Παπαφωτίου πάσα και λίμπερο τη Ξηντάρα. Ο Αίαντας έπαιξε και αυτός με απουσίες και έτσι αυτό το 3-0 έγινε με ευκολία από τις «πράσινες».

Διαιτητές: Μεταξά - Γεωργάκη, Επόπτες: Κολλάρου Ελ. - Κώτσιας, Γραμματεία: Οικονόμου Δ., Παρατηρητής: Μαυρικίδης.

*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 7 άσσους, 33 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 22 λάθη αντιπάλων και του Αίαντα προήλθαν από 6 άσσους, 20 επιθέσεις, 4 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-17, 25-15, 25-18) σε 68'

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ (Απόστολος Οικονόμου): Κωνσταντίνου 11 (10/18 επ., 1 μπλοκ, 33% υπ. - 33% άριστες), Κωνσταντέλλου 9 (6/13 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Παπαφωτίου 2 (2 μπλοκ), Χαντάβα 14 (6/17 επ., 3 άσσοι, 5 μπλοκ, 50% υπ. - 35% άριστες), Μεταξά 7 (3/5 επ., 4 μπλοκ), Μπραμπίλα 6 (4/16 επ., 2 άσσοι) / Ξηντάρα (λ, 47% υπ. - 33% άριστες), Παπαστεργίου, Τσιτσιγιάννη 4 (4/12 επ.).

ΑΠΣ ΑΙΑΣ (Νίκος Ροδοπαίος): Χαντζή 10 (9/31 επ., 1 μπλοκ, 29% υπ. - 10% άριστες), Πιτσιγκώνη 1 (1/13 επ., 14% υπ. - 14% άριστες), Πήττα 7 (2/5 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Παπαδοπούλου 6 (5/20 επ., 1 άσσος), Νταντούλα 2 (2/2 επ.), Θεοδοσίου Λ. 4 (1/20 επ., 3 άσσοι, 38% υπ. - 38% άριστες) / Θεοδοσίου Β. (λ, 38% υπ. - 25% άριστες), Σαχανίδου.

Η γνώμη του πάγκου

Απόστολος Οικονόμου (προπονητής Παναθηναϊκού) «Αφιερώνουμε στον Θανάση Γιαννακόπουλο το Κύπελλο Ελλάδας, σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή και είναι ο πρώτος τίτλος του τμήματος από τότε που έφυγε από κοντά μας. Από εκεί και πέρα, κάναμε ροτέισον, πήραμε τρία σετ, έγινε αυτό που έπρεπε. Πάμε το άλλο Σάββατο γιατί θέλουμε να κλείσουμε την κανονική περίοδο στην πρώτη θέση. Ξεχνάμε ήδη το παιχνίδι αυτό. Συγχαρητήρια στον Αίαντα έχει νεαρές κοπέλες που έπαιξαν στα όρια τους».

Έλενα Χαντζή (ΑΣΠ Αίας): «Μόνο χαρά μένει από το σημερινό παιχνίδι. Παίξαμε πολύ καλό βόλεϊ κόντρα στον Κυπελλούχο. Ήταν μία αναμενόμενη ήττα για εμάς. Μένει ένα ματς μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Ανέβηκε το πείσμα μας με τις απουσίες. Κατεβήκαμε με οκτώ παίκτριες και μόνο με μία αλλαγή. Το μαρτυράει και η εξέλιξη του σκορ ότι παίξαμε πολύ καλά».

Θέτιδα Βούλας

Λαμία – Θέτιδα Βούλας 0-3: Τρίποντο ελπίδας για τετράδα

«Ζωντανή» στην μάχη της τετράδας έμεινε η Θέτιδα Βούλας, με την ομάδα του Γιώργου Ρούσση να επικρατεί με 3-0 (13-25, 21-25, 17-25) μέσα στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας και να διατηρεί τις λίγες ελπίδες της για να βρεθεί στις 4 καλύτερες ομάδες της κανονικής διάρκειας. Για την ακρίβεια η Θέτιδα είναι στην 6η θέση με 53 βαθμούς, με τον Άρη να είναι 5ος με 54 και την ΑΕΚ 4η με 55.

Την τελευταία αγωνιστική η ομάδα της Βούλας υποδέχεται τον Πορφύρα και θέλει αρχικά το τρίποντο και αν συνεχεία να χάσει η ΑΕΚ με 3-0 ή 3-1 από τον Ολυμπιακό στο Ρέντη (καθόλου δύσκολο) και να χάσει και ο Άρης από τον Ηλυσιακό στο Ζωγράφου (εξαιρετικά δύσκολο).

Στα του αγώνα η Θέτις κυριάρχησε πάνω στο φιλέ έχοντας 14 πόντους από μπλοκ και σε κανένα από τα τρία σετ του αγώνα δεν απειλήθηκε και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της διεκδίκησης της 4ης θέσης.

Διαιτητές: Χλωρός - Μαυράκης, Επόπτες: Καλαντζής - Στάϊκος, Γραμματεία: Τσάβου, Παρατηρητής: Παναγής

Τα σετ: 13-25, 21-25, 17-25 σε 67'

*Οι πόντοι της Λαμίας προήλθαν από 3 άσσους, 25 επιθέσεις, 2 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων και της Θέτιδας προήλθαν από 3 άσσους, 36 επιθέσεις, 14 μπλοκ και 22 λάθη αντιπάλων.

ΑΟ ΛΑΜΙΑΣ 2013 (Ηλίας Αγγέλης): Κουντουρά 1 (1/2 επ.), Κούμπουρα 6 (5/13 επ., 1 άσσο, 43% υπ.-18% άριστες), Περέιρα 10 (10/34 επ.), Καστίγιο 6 (4/21 επ., 1 άσσο, 1 μπλοκ, 39% υπ. - 30% άριστες), Αραούχο 3 (3/19 επ.), Γιαννέλου 3 (2/7 επ., 1 άσσος) / Κακουράτου (λ, 58% υπ. - 50% άριστες), Κοντονάσιου 1 (0/2 επ., 1 μπλοκ, Κίσσα).

ΑΣΠ ΘΕΤΙΣ (Γιώργος Ρούσης): Περάλα 7 (6/24 επ., 1 μπλοκ, 34% υπ. - 17% άριστες), Σιρίνινα 7 (5/8 επ., 2 μπλοκ), Ανθούλη 16 (11/30 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Ρουσνατσένκο 3 (2/3 επ., 1 μπλοκ), Άκτας 9 (6/15 επ., 1 άσσο, 2 μπλοκ, 36% υπ. - 18% άριστες), Παπαγεωργίου 11 (6/10 επ., 1 άσσο, 4 μπλοκ) / Μανιατογιάννη (λ, 33% υπ. - 33% άριστες), Οικξονόμου (λ), Αποστολάκη, Παναγοπούλου.

Η γνώμη του πάγκου

Ηλίας Αγγέλης (προπονητής Λαμίας): «Ήταν ίσως το χειρότερο μας παιχνίδι τη φετινή χρονά., Η Θέτις κέρδισε δίκαια καθώς ήταν καλύτερη παντού. Εμείς πρέπει να καταλάβουμε ότι η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμη και να προσπαθήσουμε ως το τέλος να έχουμε την προηγούμενη αγωνιστική εικόνα μας για να κλείσουμε όμορφα τη χρονιά».

Γιώργος Ρούσης (προπονητής Θέτιδας): «Πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε κάνοντας μια καλή εμφάνιση. Θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά με νίκες και να είμαστε για τα πλέι οφ όποια ομάδα κι αν αντιμετωπίσουμε».

ΑΕΚ

ΑΕΚ – Αμαζόνες 3-0: Χωρίς πρόβλημα οι «κιτρινόμαυρες»

Στην 4η θέση της βαθμολογίας σκαρφάλωσε η ΑΕΚ μετά την εύκολη νίκη της επί των Αμαζόνων.

Από την ΑΕΚ απουσίαζε η Γεωργιάδη, από τις Αμαζόνες δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι Χριστοδούλου, Γκρέκα με την 16χρονη Κορρέ να είναι στο βασικό σχήμα.

Η Ένωση δεν συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση σε κανένα σημείο του αγώνα και την τελευταία αγωνιστική θα διεκδικήσει να παραμείνει στην 4η θέση στην έδρα του Ολυμπιακού, ενώ οι Αμαζόνες είναι οριστικά στα πλέι άουτ.

Διαιτητές: Μουλά Ειρ. - Μιχαήλογλου, Επόπτες: Σταυράτη - Παπαθανασίου, Γραμματεία: Τάλαρου, Παρατηρητής: Παπαστάμος

Τα σετ: 25-14, 25-16, 25-16

ΑΕΚ (Κώστας Αρσενιάδης): Κοσμά, Βάντερ, Τερελ, Βεργίδου, Καββαδια, Μπράουν / Μπελιά (λ),

ΑΟΝ ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Βασίλης Πανδής): Αρβανιτοπούλου, Σάντος, Κασδοβασίλη, Μορέιρα, Γουάτκινς, Κορρέ / Σαμπάτη (λ), Παγώνη (λ), Καραγκούνη, Μαστοράκη, Βυθούλκα.

Τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα θα είναι διαθέσιμα αύριο Κυριάκη.

Η γνώμη του πάγκου

Κώστας Αρσενιάδης (προπονητής ΑΕΚ): «Ήμασταν σοβαροί και παίξαμε εξαιρετικά στην άμυνα, ακολουθώντα;ς την τακτική μας. Πήραμε άλλο ένα τρίποντο και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας εν όψει πλέι οφς»

Βασίλης Πανδής (προπονητής Αμαζόνων): «Ήταν ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών με πολλές απουσίες από την πλευρά μας απέναντι σε μια δυνατή ομάδα .Δεν νομίζω πως χρήζει κριτικής ο αγώνας με τόσα προβλήματα .Κρατάμε το γεγονός πως τα κορίτσια σφίξανε τα δόντια και αγωνίστηκαν με αξιοπρέπεια όπως επίσης και την πολύ καλή παρουσία της 16 χρονης Κορρέ που αγωνίστηκε σχεδόν σε ολόκληρο το παιχνίδι.»

Πορφύρας

Πορφύρας – Πανναξιακός 3-2: Δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε

Ο Πορφύρας πανηγύρισε την τρίτη του νίκη στη σεζόν, αλλά ο Πανναξιακός με το βαθμό παρέμεινε στο +2 και στην 11η θέση

Ο Πανναξιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα, αλλά ο Πορφύρας απάντησε κατακτώντας τα δύο επόμενα.

Οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν και αφού πήραν μια σημαντική διαφορά στο δ' σετ με τον Πορφύρα να μειώνει τη διαφορά αλλά να μπορεί να κάνει την ανατροπή, για να επικρατήσει όμως σχετικά εύκολα στο τάι μπρέικ.

Κι όπως όλα δείχνουν οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντίπαλες και στα πλέι άουτ με τον Πανναξιακό να έχει το πλεονέκτημα της έδρας.

Διαιτητές: Κυριοπούλου - Νικάκης, Επόπτες: Χατζηβασιλείου - Μουζακίτη, Γραμματεία: Πσπαλά Μ., Παρατηρητής: Ανδρονικίδης

Τα σετ: 16-25, 25-21, 25-21, 22-25, 15-10

ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Πόπη Καλλή): Σάντε, Θαλασσινού, Ποντικάκη, Ροντρίγκες, Αλισάνοβα, Παβλένκο / Μπουτσελάκου (λ), Σακιζλή, Αλμπάνη, Αφεντάκη, Παγωμένου.

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ (Πάτρικ Φόγκελ): Νικολογιάννη, Ένις, Μανάι, Καραφουλίδου, Φλιάκου, Λιάγκη / Γρυλλάκη (λ), Μητακίδου, Αντωνακάκη.

Τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα θα είναι διαθέσιμα αύριο Κυριακή.

Η γνώμη του πάγκου

Πόπη Καλλή (προπονήτρια Πορφύρα): «Σήμερα θέλαμε ο τρίποντο για να έχουμε το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Δεν τα καταφέραμε, αλλά κρατάμε τη νίκη και τον καλό ρυθμό που μας δίνει αισιοδοξία για τα πλέι άουτ. Συγχαρητήρια στα κορίτσια και συνεχίζουμε την προσπάθεια».

Πάτρικ Φόγκελ (προπονητής Πανναξιακού): «Δυστυχώς χάσαμε και σήμερα ήταν σα να παίζαμε κόντρα στον εαυτό μας. Χάσαμε σαν ομάδα και πρέπει να βρούμε τη λύση για να μην επαναληφθεί. Στο μυαλό μου δεν υπάρχουν τα πλέι άουτ αλλά το επόμενο παιχνίδι και αυτό που έγινε σήμερα ήταν πραγματικά απρόσμενο».

Μαρκόπουλο

Μαρκόπουλο – Ηλυσιακός 3-0: Νίκη παραμονής για Μαρκόπουλο

Την παραμονή του για μία ακόμη χρονιά στην Α1 γυναικών εξασφάλισε ο ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil μετά τη δίκαιη επικράτηση του επί του Ηλυσιακού.

Μια αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου, ο ΑΟΜ είναι στο +4 από τις Αμαζόνες και την 10η θέση, ενώ ο Ηλυσιακός είναι στην 13η θέση και θα αγωνιστεί στα πλέι άουτ με μειονέκτημα έδρας.

Ο ΑΟΜ, που είχε ξανά την Κούλερκαν στην σύνθεση του, είδε το 5-0 του πρώτου σετ να γίνεται 7-7, αλλά ξέφυγε γρήγορα με 10-7 και 15-10 για να κάνει εύκολα το 1-0.

Στο β' σετ το 4-5 έγινε 9-5 και 14-8, με τον Ηλυσιακό να πλησιάζει σε 15-13 με άουτ της Ντε Τζίζους και 17-16 μετά από κακή υποδοχή. Ο Ηλυσιακός μέχρι το 19-18 ήταν στην διεκδίκηση του σετ, αλλά η Κούλερκαν άνοιξε τη διαφορά (21-18) για να γίνει το 2-0 κι εκεί ουσιαστικά να κριθεί και το ματς.

Διαιτητές: Μουλά Λ. - Αντωνόπουλος, Επόπτες: Καπότης - Παυλάκης, Γραμματεία: Πεσίνογλου, Παρατηρητής: Πολίτης

Τα σετ: 25-13, 25-21, 25-16.

*Οι πόντοι του ΑΟ Μαρκοπούλου προήλθαν από 11 άσσους, 44 επιθέσεις, 3 μπλοκ και 17 λάθη αντιπάλων και του Ηλυσιακού προήλθαν από 1 άσσο, 22 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων.

Α.Ο. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ REVOIL (Δημήτρης Μαρκάκης): Αλλαγιάννη 6 (4/6 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Γράβαρη 5 (2/5 επ., 1 άσσος), Καλανταρίδου 13 (10/20 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 83% υπ.-72% άριστες), Γιοβάνοβιτς 5 (1/2 επ., 4 άσσοι), Ντε Τζίσους 11 )9/18 επ., 1 άσσο 1 μπλοκ, 63% υπ.-47% άριστες), Κούλερκαν 18 (17/26 επ., 1 άσσος)/ Κόττα (λ, 50% υπ.-50% άριστες), Μπενέζη, Μερκουριάδη.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ (Νίκος Κωστακόπουλος): Λεγκρός 10 (7/9 επ., 3 μπλοκ), Ζίγκα 1 (1/2 επ.), Παπαδέδε 5 (3/10 επ., 1 ασσος, 1 μπλοκ. 22% υπ.-22% άριστες), Μορένο 5 (5/18 επ., 55%υπ.-45% άριστες), Μερκούρη 2 (0/1 επ., 2 μπλοκ), Ράντοβιτς 7 (6/18 επ., 1 μπλόκ) / Παυλέα (λ, 28% υπ.-13% άριστες), Λεωνίδου (λ), Κογεράκη..

Η γνώμη του πάγκου

Δημήτρης Μαρκάκης (προπονητής ΑΟ Μαρκοπούλου): «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και πετύχαμε τον στόχο μας. Εξασφαλίσαμε την παραμονή μας μια αγωνιστική πριν κι αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους

Σε λίγο οι δηλώσεις του προπονητή του Ηλυσιακού

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα