Αδερφές Γέονγκ: Από την δόξα στον αποκλεισμό λόγω ανώνυμων καταγγελιών και η απόκτηση από τον ΠΑΟΚ (vids)

Αδερφές Γέονγκ: Από την δόξα στον αποκλεισμό λόγω ανώνυμων καταγγελιών και η απόκτηση από τον ΠΑΟΚ (vids)

Φώτης Καρακούσης
Αδερφές Γέονγκ: Από την δόξα στον αποκλεισμό λόγω ανώνυμων καταγγελιών και η απόκτηση από τον ΠΑΟΚ (vids)

bet365

Οι δίδυμες Κορεάτισες Λι Ντα Γέονγκ και Λι Γιάε Γέονγκ θα παίζουν τη νέα χρονιά στον ΠΑΟΚ και το Gazzetta σας θυμίζει το ιστορικό δύο σπουδαίων ονομάτων στην χώρα τους που αποκλείστηκαν από όλα λόγω ανώνυμων καταγγελιών.

Από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε πως ο ΠΑΟΚ συμφώνησε αρχικά με την σπουδαία πασαδόρο από τη Νότια Κορέα, Λι Ντα Γέονγκ και στην συνέχεια με την δίδυμη αδερφή της, Λι Γιάε Γέονγκ, υπήρξαν συνεχόμενα δημοσιεύματα αναφορικά με τις δύο αθλήτριες. Και υπήρξαν γιατί οι αδερφές Γέονγκ είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στην Κορέα, μια χώρα που λατρεύει το βόλεϊ και που όχι μόνο κρατάει τα αστέρια στο δικό της πρωτάθλημα, αλλά αποκτά και τους καλύτερους παίκτες δίνοντάς τους πολύ μεγάλα συμβόλαια.

Δυστυχώς τα δημοσιεύματα που αφορούσαν τις δίδυμες (πασαδόρος και ακραία οι θέσεις τους) δεν ήταν για καλό, καθώς οι Κορεάτισες βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα στην χώρα τους. Την εποχή εκείνη υπήρξαν πολλές καταγγελίες για μπούλινγκ σε εταιρίες της χώρας αυτής και μόλις το ίδιο έγινε και για τις Γέονγκ έγινε χαμός. Συγκεκριμένα ανώνυμα πρώην συμμαθήτριες των κοριτσιών τις κατηγόρησαν για εκφοβισμό στο λύκειο.

Οι καταγγελίες πήραν την μορφή χιονοστιβάδας

Καταγγελίες που πήραν την μορφή χιονοστιβάδας. Χωρίς ξαναλέμε η συγκεκριμένη υπόθεση όχι απλά να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, αλλά ούτε καν να υπάρξει επίσημη καταγγελία, ήταν από τα βασικά θέματα για μήνες στη Νότια Κορέα. Οι Γέονγκ βγήκαν μέσω των λογαριασμών που διαθέτουν στο Instagram (τους έχουν πλέον ανενεργούς τους τελευταίους μήνες παρότι έχουν χιλιάδες ακολούθους) και ζήτησαν συγγνώμη τονίζοντας πως οι ενέργειές τους αυτές έχουν να κάνουν με την εφηβεία τους και πως έχουν μετανιώσει, αλλά ο θόρυβος σε καμία περίπτωση δεν κόπασε.

Για την ακρίβεια γινόταν όλο και μεγαλύτερος με τις καταγγελίες να συνεχίζονται χωρίς όμως καμία να είναι επώνυμη. Όλος αυτός ο θόρυβος οδήγησε αρχικά την ομάδα τους να τις αφήσει ελεύθερες, με τον κόσμο να στέλνει μηνύματα στα σόσιαλ και να ξεκαθαρίζει πως δεν τις θέλει στην ομάδα, ενώ η Ομοσπονδία της Κορέας το προχώρησε ακόμα περισσότερο.

Ο αποκλεισμός από την Εθνική και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Παρότι οι Γέονγκ ήταν από τους βασικούς λόγους που η Εθνική Κορέας προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η ομοσπονδία της χώρας αυτής, τις απέκλεισε αρχικά από το Nations League και εν συνεχεία από την γιορτή του αθλητισμού όπου έφτασε στην τετράδα αλλά δεν πήρε μετάλλιο και δεν ήταν λίγοι όσοι τόνιζαν πως αν είχαν τις Γέονγκ θα μπορούσε η Νότια Κορέα να πάρει ένα μετάλλιο.

Παρά τον αποκλεισμό από την Εθνική ομάδα και την απομάκρυνση από τον Σύλλογο, οι κυρώσεις δεν σταμάτησαν εκεί, παρότι σε όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε κάποια επίσημη καταγγελία, ούτε η υπόθεση αυτή πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης. Κυρώσεις που είχαν να κάνουν και με την συνέχιση της καριέρας των κοριτσιών. Συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ βλέποντας πως θα μπορούσε να κάνει δικές του δύο παίκτριες που αν δεν είχε ξεσπάσει αυτό το σκάνδαλο δεν υπήρχε περίπτωση να ερχόντουσαν στην χώρα μας κινήθηκε αστραπιαία και συμφώνησε μαζί τους, με την μεταγραφή τους να περνάει από χίλια κύματα.

Ο ΠΑΟΚ τα έπαιξε όλα για όλα και δικαιώθηκε

Η Ομοσπονδία της Κορέας από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε πως δεν αφήνει τις παίκτριες να φύγουν από την χώρα και να παίξουν αλλού βόλεϊ, ωστόσο στον ΠΑΟΚ δεν κατέθεσαν τα όπλα και δικαιώθηκαν. Για την ακρίβεια οι Θεσσαλονικείς τα έπαιξαν σε μεγάλο βαθμό όλα για όλα, καθώς δεν σταμάτησαν τις προσπάθειες απόκτησής τους, την στιγμή που υπήρξε μεγάλος κίνδυνος να μείνουν χωρίς πάσα (ακραίες είχαν και η Λι Γιάε ανεβάζει επίπεδο την θέση αυτή). Γνώριζαν πως αν αποκτούσαν τις Γέονγκ θα γινόντουσαν φαβορί για τον τίτλο και το πάλεψαν μέχρι εκεί που δεν πάει.

Συγκεκριμένα από την στιγμή που σε όσες προσπάθειες επικοινωνίας η Ομοσπονδία της Νότιας Κορέας ήταν ανένδοτη, αποφάσισαν να κάνουν προσφυγή στην FIVB. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία από την στιγμή που δεν υπήρξε επίσημη καταγγελία και η υπόθεση δεν πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης, δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο από το να στείλει με την σειρά της τελεσίγραφο στους Κορεάτες προκειμένου να εγκρίνουν την μεταγραφή. Να στείλουν δηλαδή στον ΠΑΟΚ έναν λογαριασμό, να βάλουν οι «ασπρόμαυροι» τα χρήματα και να ανοίξουν το ηλεκτρονικό πενταπλούν, επισημαίνοντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα έδινε η ίδια το οκ για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Η Ομοσπονδία της Κορέας δεν έστειλε τον λογαριασμό τονίζοντας πως δεν θέλει να πάρει λεφτά από τις Γέονγκ (γνώριζε πως δεν μπορούσε να αποτρέψει την μεταγραφή αλλά ηθικά δεν ήθελε χρήματα), η FIVB άνοιξε ηλεκτρονικά το transfer και η απόκτηση των αδερφών Γέονγκ είναι πλέον γεγονός. Μια απόκτηση που έγινε βασικό θέμα σε πολλά ΜΜΕ στην Κορέα, ενώ υπήρξε και σχετικό αφιέρωμα και στο CNN, δείγμα του μεγέθους των δύο αθλητριών.

Μένει να φανεί αν η απουσία από τους αγώνες τις έχει επηρεάσει

Οι αδερφές Γέονγκ θα βρίσκονται στην Ελλάδα προς τα μέσα της ερχόμενης βδομάδας και πλέον μένει να δουν στον ΠΑΟΚ πόσο έτοιμες είναι αγωνιστικά. Μιλάμε φυσικά για παίκτριες που μπορούν να κάνουν την διαφορά, καθώς το κασέ τους ξεπερνούσε τις 300.000 ευρώ το χρόνο, αλλά από την άλλη έχουν να αγωνιστούν για σχεδόν έναν χρόνο. Το ευχάριστο είναι πως η απουσία αυτή δεν είχε να κάνει με τραυματισμό, αλλά από την άλλη είναι μεγάλη και σίγουρα αυτό θα φανεί στο ξεκίνημα. Εν κατακλείδι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει δικά του δύο μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου γυναικείου βόλεϊ που είναι δεδομένο πως θα στρέψουν τα βλέμματα της Νότιας Κορέας πάνω του. Αν αυτό στον «δικέφαλο του βορρά» καταφέρουν να το εκμεταλλευτούν (με τηλεοπτικά κλπ), η απόκτηση των Γέονγκ θα είναι ακόμα πιο σημαντική και από όσα θα δείξουν στο τάραφλεξ σε ένα πρωτάθλημα που δικαίως θεωρείται πως θα είναι το καλύτερο της τελευταίας δεκαετίας (τουλάχιστον) αν κρίνουμε από το πόσο έχουν ενισχυθεί όλες οι ομάδες.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα