ΠΑΟΚ: Η FIVB απαντάει την Παρασκευή για τις αδερφές Γέονγκ (vids)

ΠΑΟΚ: Η FIVB απαντάει την Παρασκευή για τις αδερφές Γέονγκ (vids)

Φώτης Καρακούσης
ΠΑΟΚ: Η FIVB απαντάει την Παρασκευή για τις αδερφές Γέονγκ (vids)

bet365

Στην τελική ευθεία έχει μπει η περίπτωση απόκτησης των αδερφών Γέονγκ από τον ΠΑΟΚ, με την FIVB να απαντάει την Παρασκευή στην προσφυγή των «ασπρόμαυρων» μετά το όχι της Ομοσπονδίας της Κορέας.

Από τις αρχές του καλοκαιριού ο ΠΑΟΚ θέλησε να κάνει μια εξαιρετικά σημαντική κίνηση συμφωνώντας με την Λι Ντα Γέονγκ την διεθνή πασαδόρο της Κορέας. Μια μεταγραφή από αυτές που λέμε από το «πάνω ράφι». Λίγες μέρες αργότερα υπήρξε συμφωνία και με την δίδυμη αδερφή της, Λι Γιάε Γέονγκ που αγωνίζεται επίσης στην Εθνική ως ακραία και θεωρείται μια ακόμα πιο σπουδαία μεταγραφή, με το κασέ της να μην το πλησιάζει καν ούτε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Volley League Ανδρών.

Εκεί ωστόσο που όλοι περίμεναν να ανακοινωθούν και τυπικά οι δύο Κορεάτισες, υπήρξε το μεγάλο θέμα με μία υπόθεση μπούλινγκ. Μια παλιά τους συμμαθήτρια τις κατηγόρησε, με τις κατηγορίες να κάνουν λόγο ακόμα και για απειλή με μαχαίρι. Υπήρξαν και άλλες που ακολούθησαν και επειδή οι αδερφές Γέονγκ είναι μεγάλα ονόματα συνολικά στον αθλητισμό της Κορέας όχι μόνο στο βόλεϊ, το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις.

Διαστάσεις που οδήγησε την Ομοσπονδία της συγκεκριμένης χώρας να αποκλείσει τις αδερφές από το Nations League και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ τους απαγόρευσε να πάρουν και την μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, παρότι οι κατηγορίες εναντίον των κοριτσιών δεν πήραν επίσημη μορφή και δεν ασκήθηκε δίωξη εναντίον τους.

Στον «δικέφαλο του βορρά» επειδή δεν μπορούν να περιμένουν να βρεθεί άκρη με την Ομοσπονδία της Κορέας, προσέφυγαν στην FIVB προκειμένου να βρουν το δίκιο τους, κάτι που στον παρελθόν έχουν βρει πολλές ομάδες. Οι Θεσσαλονικείς ποντάρουν στο ότι οι Κορεάτισες δεν δεσμεύονται με κάποια ομάδα και πιστεύουν πως η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που λογικά θα βγει αύριο Παρασκευή θα είναι υπέρ τους και θα αποκτήσουν δύο σπουδαίες βολεϊμπολίστριες που θα μπορούν να κάνουν την διαφορά στο πρωτάθλημα.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα