Final-4 Κυπέλλου Γυναικών: Όλα έτοιμα για ένα σερβίς στην ειρήνη

Newsroom
Final-4 Κυπέλλου Γυναικών: Όλα έτοιμα για ένα σερβίς στην ειρήνη

bet365

Το δικό τους μήνυμα στις δύσκολες ώρες που περνάει η Ουκρανία έδωσε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος τονίζοντας πως το Final-4 του Κυπέλλου Γυναικών στο Ηράκλειο θα είναι ένα σερβίς ειρήνης.

Στο καφέ Μαρίνα μπροστά από από το ιστορικό φρούριο Κούλες στο Ηράκλειο Κρήτης δόθηκε το πρώτο ανεπίσημο σερβίς του final-4 του 23ου Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών.

Στη συνέντευξη Τύπου από τους διοργανωτές παρεβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης και εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού, ο Πρόεδρος των Ε.Α.Κ. Ηρακλείου Λευτέρης Ζερβός και ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ. Κρήτης Ανδρέας Γιαννόπουλος

Γιώργος Καραμπέτσος (Πρόεδρος Ε.Ο.ΠΕ.): «Σερβίς Ειρήνης στο Ηράκλειο»

«Σε μία περίοδο που το βλέμμα όλης της ανθρωπότητας είναι στραμμένο στον πόλεμο της Ουκρανίας εμείς από το Ηράκλειο ετοιμαζόμαστε να κάνουμε ένα σερβίς Ειρήνης και μάλιστα μετά από δύο δύσκολα χρόνια μεγάλης δοκιμασίας λόγω της πανδημίας που μας έκλεισε στα σπίτια και ματαίωσε πολλές διοργανώσεις μεταξύ αυτών και το κύπελλο Ελλάδας.

Να μαστε όμως και πάλι δυνατοί και υγιείς διότι ακολουθήσαμε πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες που μας υπέδειξαν οι γιατροί μας.

Βλέπετε όμως πως μπροστά στον πόλεμο ακόμα και η πανδημία μοιάζει μικρή.

Για αυτό λοιπόν τέτοιες ώρες δεν μετράνε μόνο οι τίτλοι αλλά τα μηνύματα που βγάζουμε ως άθλημα και ως άνθρωποι που θέλουν έναν κόσμο που θα πορεύεται με ευημερία, αγάπη και ειρήνη.

Μετράει η προσπάθεια, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια που πρέπει να έχουμε ως άνθρωποι, ως οικογένειες και ως κοινωνία. Και ο αθλητισμός πρεσβεύει αυτές τις αξίες και πρέπει να ηγηθεί στις πρωτοβουλίες για ειρήνευση και συμφιλίωση.

Δύο 24ωρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το φάιναλ-4 του κυπέλλου βόλεϊ γυναικών είναι μία διοργάνωση που τιμά τη Γυναίκα και το γυναικείο βόλεϊ. Τιμά την γυναίκα, τη μάνα, τη σύζυγο, την κόρη, την αδελφή, την αθλήτρια.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης θα είναι πάντα κοντά στην γυναίκα και στα δικαιώματα της.

Για αυτό άλλωστε αντιμετωπίζει ισότιμα το γυναικείο βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ με το ανδρικό βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ.

Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Τα ΕΑΚ Κρήτης και τον πρόεδρο Λευτέρη Ζερβό.

Την Ένωση Πετοσφαίρισης Κρήτης και τον πρόεδρο κ. Ανδρέα Γιαννόπουλο.

Τον Δήμο Ηρακλείου.

Τους χορηγούς μας, τους ανθρώπους του βόλεϊ εδώ στην Κρήτη. Θέλω να ευχαριστήσω τους επιχειρηματίες που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, τους παράγοντες των σωματείων και φυσικά τις αθλήτριες.

Ευχαριστούμε την ΕΡΤ για την υποστήριξη και τη μεγάλη παραγωγή που ετοιμάζει μέσω του ΕΡΤ-Sports.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Κάνουμε από σήμερα το άτυπο σερβίς και καλούμε τον κόσμο του Ηρακλείου να έρθουν στο γήπεδο και να δουν τρεις κορυφαίους αγώνες».

Γιώργος Πιτσούλης (Εκπρόσωπος Περιφέρειας Κρήτης): «Στο 75% η πληρότητα στο γήπεδο»

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε το ελληνικό βόλεϊ. Επιτρέψτε μου να καλωσορίσω όλους όσους εμπλέκονται. Σας καλωσορίζω στην Κρήτη του αθλητισμού. Η Κρήτη τα τελευταία χρόνια έχει γίνει επίκεντρο του αθλητισμού. Ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο στις αθλήτριες που έφτασαν εδώ με τις ομάδες τους. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι αύριο θα έχει εγκριθεί το 75% πληρότητας στα γήπεδα για να έρθει ο κόσμος να παρακολουθήσει τους αγώνες. Θέλω με τη σειρά μου να φωνάξω δυνατά ναι στην ειρήνη και όχι στον πόλεμο».

Λευτέρης Ζερβός (Πρόεδρος Ε.Α.Κ. Ηρακλείου): «Το Λίντο να γίνει το σπίτι του βόλεϊ»

«Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς να είστε εδώ. Το καλοκαίρι που είχε έρθει εδώ η Εθνική ομάδα βόλεϊ είχα πει στον πρόεδρο ότι θέλουμε το κλειστό του Λίντο να γίνει το σπίτι του βόλεϊ. Κάποιοι τότε γέλασαν. Θα ήθελα να καλέσω τους φιλάθλους να έρθουν στο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο. Εμείς με τη σειρά μας κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για τη διοργάνωση. Είναι απλά η αρχή. Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους».

Ανδρέας Γιαννόπουλος (Πρόεδρος Ε.Σ.ΠΕ. Κρήτης): «Να έρθει ο κόσμος να ευχαριστηθεί τους αγώνες»

«Θα ήθελα να καλωσορίσω στην Κρήτη τους ανθρώπους της ομοσπονδίας και όλο το κοινό. Η Κρήτη θέλει το βόλεϊ. Υπάρχει και ο τρόπος και τα μέσα. Μία τέτοια διοργάνωση θα δώσει το κίνητρο στον κόσμο να έρθει να παρακολουθήσει τους αγώνες. Για να γίνουν αυτές οι διοργανώσεις κάποιοι άνθρωποι έχουν μοχθήσει. Θέλω να ευχηθώ αυτή η διοργάνωση να γίνει από εδώ και πέρα σε καιρό ειρήνης, σε καιρό χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλά και σε καιρός χωρίς βία κατά των γυναικών. Ευχαριστώ όλους και καλώ τον κόσμο του Ηρακλείου να έρθει και να ευχαριστηθεί τους αγώνες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα