Κύπελλο ανδρών: Βγαίνουν τα εισιτήρια για το Final-4 της Λάρισας

Παίκτης του Παναθηναϊκού επιχειρεί καρφί μπροστά από μπλοκ του Φοίνικα

bet365

Ώρα προημιτελικών για το Κύπελλο των ανδρών, το Final-4 του οποίου θα διεξαχθεί στη Λάρισα το διάστημα 29-31 Μαρτίου 2024.

Οι τέσσερις αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος στο βόλεϊ ανδρών, διεξάγεται σήμερα, όπου θα προκύψουν και οι ομάδες για το Final-4.

Στο κλειστό της Παραλίας, η Καλαμάτα 80, λίγο πριν ξεκινήσει τις μάχες παραμονής με τον Φοίνικα Σύρου, υποδέχεται τον Μίλωνα με τους φιλοξενούμενους να έχουν επικρατήσει και στις δύο αναμετρήσεις της κανονικής διάρκειας (3-1 και 3-0 εκτός).

Ο προπονητής της Καλαμάτας 80 Παναγιώτης Ντάκουρης είπε: «Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι αυτό για το θεσμό του κυπέλλου με την καταξιωμένη πλέον ομάδα του Μίλωνα. Θεωρώ ότι ο θεσμός του κυπέλλου είναι μια μεγάλη γιορτή για το βόλεϊ κι εμείς στη Καλαμάτα έχουμε νωπές τις μνήμες από το περσινό φάιναλ 4 που έγινε στη πόλη μας. Είναι πολύ μεγάλο κίνητρο για την ομάδας μας η συμμετοχή σε αυτό. Ξέρουμε τη δυναμικότητα του αντιπάλου αλλά εμείς χωρίς άγχος θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρόκριση».

Ο προπονητής του Μίλωνα Σάκης Ψάρρας δήλωσε: «Ξεκάθαρος στόχος για μας είναι η πρόκριση στο φάιναλ-4 του Κυπέλλου και μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά. Τα «θέλω» μας είναι πάντα με σεβασμό στην αντίπαλη ομάδα η οποία έχει δείξει την αξία της και έχει τη δυναμική της έδρας. Είναι ωραίο να παίζεις σε γεμάτα γήπεδα με βολεϊκή ατμόσφαιρα όπως αυτό που συμβαίνει στην Καλαμάτα. Δε μας καθησυχάζει το γεγονός πως είχαμε νικήσει στην Καλαμάτα για το πρωτάθλημα πριν 10 μέρες. Είναι άλλος αγώνας αυτός του Κυπέλλου. Αυτά τα ματς κρύβουν παγίδες. Το αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα σοβαρότητα χωρίς να δώσουμε ευκαιρία και δικαιώματα στον αντίπαλο. Έχουμε προετοιμαστεί σωστά και δεν έχουμε σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα».

Στην Σύρο ο Παναθηναϊκός

Στη Σύρο ο Φοίνικας, έχοντας κι αυτός το μυαλό στις μάχες επιβίωσης με την Καλαμάτα, αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό που μετρά δύο νίκες στην κανονική περίοδο με σκορ 3-0.

Ο ακραίος του Φοίνικα Κόρεϊ Τσάβερς δήλωσε: «Σε αυτό το παιχνίδι για το κύπελλο έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να αγωνιστούμε απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς να βρούμε ρυθμό και να πιέσουμε για μια νίκη όπως πάντα».

Ο ακραίος του Παναθηναϊκού Θανάσης Πρωτοψάλτης που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του Φοίνικα Σύρου τόνισε: «Ένας αγώνας που οδηγεί την ομάδα μας σε ένα final-4, που και εμείς ως αθλητές θέλουμε να είμαστε εκεί. Θέλουμε να κερδίσουμε και να δώσουμε ραντεβού με τις άλλες 3 ομάδες που θα συμπληρώσουν την τετράδα. Το κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και πρέπει να εμφανιστούμε σοβαροί ώστε να φτάσουμε πιο κοντά στον στόχο μας».

Στην Κηφισιά ο Ολυμπιακός

Στις 19:00 ο ΑΟΠ Κηφισιάς κοντράρεται με τον Ολυμπιακό σ' ένα ζευγάρι που έχει βρεθεί τρεις φορές αντιμέτωπο σε τελικό Κυπέλλου (2014, 2026, 2017).
Ο προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Χριστοφιδέλης τόνισε: «Από τη μία είμαστε χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε ένα παιχνίδι νοκ- άουτ με τον Ολυμπιακό και μάλιστα στο Ζηρίνειο, από την άλλη πρέπει να κάνουμε κάποιες επιλογές ώστε να προστατεύσουμε τους αθλητές. Όπως είπα ξανά σε κανένα παιχνίδι δεν θα ρισκάρω την υγεία κάποιου αθλητή για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προφανώς και παίζει σημαντικό ρόλο η νίκη αλλά αυτό που μετράει για μένα περισσότερο είναι η υγεία των αθλητών μου. Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για ένα δύσκολο παιχνίδι. Το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό στην έδρα μας. Θέλω να βγάλουμε ενέργεια στο γήπεδο, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και γιατί όχι να κάνουμε την έκπληξη. Καθοριστικό θα είναι να έχουμε αποτελεσματικό side out και με την τακτική μας στα τελειώματα των σετ να πάρουμε ότι μπορούμε».

Το λίμπερο του Ολυμπιακού Δημήτρης Τζιάβρας είπε: «Είναι ο πρώτος αγώνας Κυπέλλου για εμάς, μια διοργάνωση που περιμέναμε και θέλουμε να κατακτήσουμε. Αύριο, θα είναι ένα σκληρό ματς σε ένα δύσκολο γήπεδο. Θα πρέπει να επιβάλλουμε από νωρίς το δικό μας ρυθμό, να μη δώσουμε δικαιώματα, καθώς η Κηφισιά είναι μια ομάδα που θα εκμεταλλευτεί τα όποια λάθη κάνουμε. Θέλουμε τη νίκη, ώστε να φύγουμε με την πρόκριση για το Final-4».

Στην Ορεστιάδα ο ΠΑΟΚ

Την ίδια στην Ορεστιάδα ο τοπικός Άθλος αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θράκης δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Δικέφαλο που μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος και Λιγκ Καπ.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, Κρίστιαν Τσιτιγκόϊ στις δηλώσεις του για τον αυριανό προημιτελικό μάλιστα δεν απέκλεισε κανένα αποτέλεσμα και προσκάλεσε τους φιλάθλους της Ορεστιάδας να έρθουν στο γήπεδο να στηρίξουν τον Άθλο στην προσπάθειά για την… πρόκριση: «Προετοιμαζόμαστε για τον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ, προερχόμαστε από δύο καλά παιχνίδια στο πρωτάθλημα, που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και η ομάδα παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερη. Παραμένουμε στον στόχο που θέσαμε εξ αρχής, τη διεκδίκηση της εξόδου στην Ευρώπη, αλλά μπροστά μας έχουμε τώρα την πρόκληση του Κυπέλλου. Με τον ΠΑΟΚ, φέτος έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια και η μια ομάδα γνωρίζει καλά την άλλη. Πάμε να παίξουμε δυνατά, με καρδιά και να διασκεδάσουμε το αυριανό παιχνίδι, καθώς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Παίζουμε στην έδρα μας και ελπίζω ο κόσμος της Ορεστιάδας να έρθει στο γήπεδο και να στηρίξει την προσπάθεια μας για πρόκριση και να παρακολουθήσει ένα όμορφο παιχνίδια. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, θα αγωνιστούμε με πάθος και γιατί όχι, να κάνουμε την έκπληξη. Άλλωστε σε ένα ματς «νοκ άουτ», μπορούν να συμβούν τα πάντα και ποτέ δεν ξέρεις ποιο θα’ ναι το αποτέλεσμα…».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιόσκο Μιλένκοσκι δήλωσε: «Μαζί με το Σούπερ Καπ αυτό το ματς είναι ίσως τα πιο σημαντικά που έχουμε παίξει μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν γιατί κρίνεται μια πρόκριση στο Final-4 και θέλουμε να υπερασπιστούμε ξανά τον τίτλο μας. Θεωρώ οτι είμαστε έτοιμοι και παίζουμε φέτος για δεύτερη φορά στην έδρα του Άθλου... Την προηγούμενη είχαμε την ατυχία με τον τραυματισμό του Μπραμ, αλλά νικήσαμε ενώ έχουμε παίξει άλλα δύο ματς στην Θεσσαλονίκη. Στο Λιγκ Καπ νικήσαμε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά στο ματς του Β' γύρου ο Άθλος έπαιξε εξαιρετικά και μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί από την αρχή για να πάρουμε την πρόκριση».

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές των προημιτελικών

  • Γυμναστήριο Παραλίας, 18.00: Α.Ο. Καλαμάτα 80 - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων (Διαιτητές: Φραγκάκης, Γεράνιος)
  • Γυμναστήριο «Δημήτριος Βικέλας» Ερμούπολη, 18.00: Α.Ο. Φοίνικας Σύρου - Παναθηναϊκός Α.Ο. (Διαιτητές: Βουδούρης, Μουλά Ειρ.)
  • Γυμναστήριο Ζηρινείου, 19.00: Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Διαιτητές: Κουτσούλας, Νικάκης)
  • Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» Ορεστιάδα, 19.00: Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας - Π.Α.Ο.Κ. (Διαιτητές: Μυλωνάκης, Ιωαννίδης)


@Photo credits: eurokinissi
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα