Κύπελλο Ανδρών: Για το το 17ο ο Ολυμπιακός, για το 5ο ο ΠΑΟΚ σε μια μεγάλη, όπως αναμένεται, μάχη

Για το το 17ο ο Ολυμπιακός, για το 5ο ο ΠΑΟΚ σε μια μεγάλη όπως αναμένεται μάχη

bet365

Μετά τις άνετες προκρίσεις και των δύο, οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα παλέψουν στις 21:00 για το Κύπελλο, με τους Πειραιώτες να κυνηγούν το 17ο και τους Θεσσαλονικείς το 5ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΟΥΣΗΣ.

Ξεκινώντας σε μια διοργάνωση οι ομάδες που έχουν υψηλό μπάτζετ και στόχους κοιτάνε φυσικά ως το τέλος. Ως την ημέρα που θα κριθεί ένας τίτλος. Για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ αυτή η μέρα έφτασε, καθώς σήμερα Σαββάτο στο Κλειστό Γυμναστήριο Τέντα της Καλαμάτας (21:30 ΕΡΤ3), οι Πειραιώτες με τους Θεσσαλονικείς θα παλέψουν γα την κατάκτηση του Κυπέλλου στον μεγάλο τελικό του Final-4.

Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι έχοντας προκριθεί με άνεση κόντρα στον αξιόμαχο Μίλωνα, θα αντιμετωπίσει αυτή του Γιόσκο Μιλενκόσκι που με την σειρά της πέρασε πιο εύκολα από όσο αναμενόταν το εμπόδιο του Παναθηναϊκού, σε έναν τελικό που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί θα βρεθούν αντιμέτωπες δύο εξαιρετικά φορμαρισμένες ομάδες, έτοιμες να μας προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Ο ΠΑΟΚ με συμμετοχή σε 4ο συνεχόμενο τελικό θα παλέψει για το 5ο Κύπελλο στην ιστορία του και 4ο συνεχόμενο, ενώ ο Ολυμπιακός θα θελήσει να κάνει δική του την κούπα για 17η φορά, όντας ο πολυνίκης του θεσμού.

Η «μάχη» των πάγκων

tzouliani

Η πρώτη μεγάλη «μάχη» που θα δοθεί στον τελικό είναι αυτή των πάγκων. Σε αυτό του Ολυμπιακού κάθεται ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι και σε αυτό ο Γιόσκο Μιλενκόσκι. Με μια πρώτη ανάγνωση οι Πειραιώτες δείχνουν να έχουν ένα μικρό προβάδισμα, καθώς ο Ιταλός έχει δώσει και με το παραπάνω τα διαπιστευτήριά του, αλλά και ο Σκοπιανός από την πρώτη ημέρα που ήρθε στην χώρα μας για λογαριασμό του Φοίνικα έχει δείξει πως πρόκειται για έναν προπονητή που μπορεί να πάρει το καλύτερο δυνατό από μία ομάδα. Και οι δύο δίνουν μεγάλο βάρος στην τακτική πάνω στο φιλέ και σίγουρα η δική τους μονομαχία παροτι δεν αγωνίζονται, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον σημερινό τελικό.

Η μέρα που θα βρεθούν οι Τράβιτσα, Ουόλς θα κρίνει πολλά

travica

Συνεχίζουμε με μια άλλη επίσης σημαντική «μάχη», που είναι αυτή των δύο πασαδόρων. Και σε αυτή όσον αφορά το όνομα, οι τυπικά φιλοξενούμενοι δείχνουν να έχουν ένα μικρό προβάδισμα, καθώς ο Ντράγκαν Τράβιτσα είναι σαφώς ένας παίκτης με μεγαλύτερο όνομα και καριέρα από τον Μπρετ Ουόλς, ωστόσο ο Καναδός, ειδικά το τελευταίο διάστημα, έχει επιστρέψει για τα καλά στις καλές εμφανίσεις. Και οι δύο παίζουν πρώτο χρόνο αν τους δοθεί σωστά η πρώτη μπάλα, ο Τράβιτσα κυρίως με Παγένκ, ο Ουόλς και με Σκρντάου, αλλά και Βουλκίδη, πιέζουν από το σερβίς και είναι οι ηγέτες των δύο ομάδων. Η συγκεκριμένη θέση είναι από την φύση της κομβική για το βόλεϊ και η «μάχη» των δύο πασαδόρων είναι εξαιρετικά σημαντική για την έκβαση του τελικού.

Βαν ντεν Ντρις και Στερν, τα «πρώτα βιολιά» των φιναλίστ

vandedries

Ακόμα μια «μάχη» που πραγματικά θα κρίνει πολλά στον τελικό είναι αυτή των δύο διαγωνίων. Εκεί οι τυπικά γηπεδούχοι δείχνουν να έχουν ένα μικρό προβάδισμα λόγω φόρμας. Φυσικά και ο Τόντσεκ Στερν είναι εξαιρετικός, δεν το συζητάμε καν, αλλά αυτή την στιγμή ο Μπραμ Βαν ντεν Ντρις, δείχνει να είναι σε φοβερή κατάσταση. Ο Βέλγος ήταν εντυπωσιακός στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό οδηγώντας τον ΠΑΟΚ σε μεγάλη νίκη. Και οι δύο είναι οι ηγέτες όσον αφορά το σκοράρισμα των δύο ομάδων, πιέζουν σε μεγάλο βαθμό στο σερβίς, παίρνουν τις περισσότερες κρίσιμες επιθέσεις και, με τον Βαν ντεν Ντρις να είναι καλύτερος στο μπλοκ. Γενικά τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Ολυμπιακός περιμένουν πολλά από τους δύο διαγώνιους που με την σειρά τους έχουν δείξει πως στα δύσκολα είναι εκεί για να κάνουν την διαφορά.

Γεμάτα άκρα που κάνουν την διαφορά σε επίθεση και υποδοχή

hidalgo

Και στα άκρα αναμένεται να δούμε μεγάλες «μάχες». Αν γράφαμε πριν ένα μήνα θα λέγαμε πως ξεκάθαρα υπερτερεί ο Ολυμπιακός, ωστόσο οι τελευταίες εμφανίσεις του Γιόρνα που έχει βρει τον ρόλο του, μειώνουν σε μεγάλο βαθμό την αρχική διαφορά. Ναι το δίδυμο, Ιντάλγκο, Κουμεντάκης είναι εξαιρετικά δυνατό, καθώς απειλούν από επίθεση, από σερβίς, κάνουν μπλοκ και ειδικά ο Ραφαήλ κρατάει σε μεγάλο βαθμό και την υποδοχή, αλλά και οι Ράπτης, Γιόρνα μπορούν να κάνουν την διαφορά, ειδικά σε ντέρμπι. Ο νεαρός Έλληνας επιθετικά, στο σερβίς και στο μπλοκ έχει δείξει τι μπορεί να κάνει, αλλά το σημαντικό είναι πως στα τελευταία παιχνίδια έχει ανέβει και στην υποδοχή. Ο Ολλανδός από την άλλη κοιτάει την πρώτη μπάλα που είναι εξαιρετικός και δεν φορτώνεται πολύ στην επίθεση, όπως κακώς είχε γίνει στο παρελθόν. Μπορεί οι διαγώνιοι να είναι συνήθως οι καλύτεροι επιθετικοί σε κάθε ομάδα, αλλά η «μάχη» των ακραίων θεωρείται ακόμα πιο σημαντικοί και σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει το ντέρμπι.

Ισορροπημένο κέντρο

voulkidis

Στο κέντρο πάνω-κάτω τα πράγματα είναι τα ίδια για τους δύο φιναλίστ. Οι Βουλκίδης με τον Λινάρδο είναι δύο Έλληνες κεντρικοί που βοηθούν όσο τους βάζουν στο παιχνίδι και οι πασαδόροι, ενώ είναι απειλητικοί και στο σερβίς. Την διαφορά ωστόσο την κάνουν οι Σκρντάου και Παγένκ. Ο Λευκορώσος με το που αποκτήθηκε ανέβασε συνολικά τον ΠΑΟΚ, καθώς εκτός από την επίθεση και το μπλοκ, βοηθάει πολύ και στο σερβίς, ενώ ο Σλοβένος θα λέγαμε πως είναι ο πολυτιμότερος του Ολυμπιακού την φετινή χρονιά. Θα έχει ενδιαφέρον αν θα τους δούμε σε ίδια περιστροφή ή αν οι προπονητές θελήσουν να τους αξιοποιήσουν απέναντι στον Λινάρδο και τον Βουλκίδη αντίστοιχα.

Το παρόν και το μέλλον των λίμπερο θα βρεθεί αντιμέτωπο στη Τέντα

kokkinakis

Και κλείνουμε με την θέση του λίμπερο. Εκεί όπου θα βρούμε απέναντι τον καλύτερο αυτή την στιγμή στην χώρα μας στη θέση αυτή, τον Μενέλαο Κοκκινάκη και τον νεαρό αλλά εξαιρετικά εξελίξιμο, Δημήτρη Τζιάβρα. Ο 30χρονος είναι η εγγύηση στην πίσω ζώνη και με τις υποδοχές, αλλά και τις άμυνες που βγάζει, ενώ ο 24χρονος που ουσιαστικά μπήκε από το «παράθυρο» στην βασική εξάδα του Ολυμπιακού μετά δηλαδή τον τραυματισμό του Γκαρά, έχει πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά και δείχνει πως έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Με δεδομένο το ότι και οι δύο ομάδες πιέζουν σε μεγάλο βαθμό στο σερβίς, η μέρα που θα βρεθούν θα κρίνει πολλά.

Βάρος στο σερβίς και κλείσιμο στο μπλοκ

Εν κατακλείδι, οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να πιέσουν όσο γίνεται περισσότερο στο σερβίς, κάτι που για τον Ολυμπιακό το ξέραμε από την αρχή της χρονιάς, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει γίνει καλύτερος από ότι πριν στον τομέα αυτόν και με την απόκτηση του Σκρντάου. Θα θελήσουν να κλείσουν στο μπλοκ τόσο τον πρώτο χρόνο, όσο και κυρίως τους δύο διαγώιους. Εμείς από την πλευρά μας περιμένουμε να δούμε μια ακόμα μεγάλη μάχη, από δύο ομάδες που μας έχουν δείξει πως στην μέρα τους παίζουν πραγματικά όμορφο βόλεϊ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα