Επέστρεψαν στις μεγάλες διοργανώσεις οι Εθνικές μας (pics)

Φώτης Καρακούσης
Επέστρεψαν στις μεγάλες διοργανώσεις οι Εθνικές μας (pics)

bet365

Το 2019 ήταν σημαντικός χρόνος για τις Εθνικές μας ομάδες, καθώς Άνδρες και Γυναίκες έδωσαν το παρών στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματος μπαίνοντας και στις 16 καλύτερες ομάδες. Σάρωσε η Σερβία, Ιταλική υπόθεση τα Κύπελλα Ευρώπης.

Εκτός από τα πρωταθλήματα σε άνδρες και γυναίκες, το 2019 είχε και πολύ Εθνικές ομάδες. Και είχε και με επιτυχίες, καθώς τα αγόρια του Ανδρεόπουλου και τα κορίτσια του Ναράνχο έδωσαν το παρών στις τελικές φάσεις και προκρίθηκαν στους «16» του θεσμού. Το σημαντικότερο ήταν βέβαια πως κατάφεραν να επιστρέψουν σε μεγάλες διοργανώσεις, αλλά και το ότι πέρασαν και οι δύο στην επόμενη φάση είναι μια παρακαταθήκη για τον μέλλον.

Πρόκριση για έναν πόντο για τους Άνδρες

Ας πάρουμε τα πράγματα ξεχωριστά, αρχίζοντας από τους άνδρες. Η Εθνική μας ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό με 3 ήττες σε ισάριθμους αγώνες, κάτι που όλοι περιμέναμε, καθώς είχε να αντιμετωπίσει τις Βουλαγαρία, Ιταλία και Γαλλία. Κόντρα στην Ιταλία μάλιστα όχι μόνο πήρε σετ, αλλά έκανε και μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της την τελευταία δεκαετία. Κόντρα στην Ρουμανία πήρε μεγάλη νίκη με 3-1 και παρότι έχασε στον... τελικό με την Πορτογαλία, πήρε την πρόκριση για τους «16» για έναν κερδισμένο πόντο. Εκεί την περίμενε η Ρωσία και η ήττα με 3-0 ήταν αναμενόμενη, με την πορεία της ομάδας να κρίνεται πετυχημένη.

Πάλεψαν και με το παραπάνω οι γυναίκες

Εκτός από τους άνδρες όμως, σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος επέστρεψαν και οι γυναίκες. Τα κορίτσια του Γκιγιέρμε Ναράνχο όχι απλά έπαιξαν, αλλά έκαναν δύο νίκες και κατάφεραν να προκριθούν και αυτές στις «16» καλύτερες ομάδες. Η Εθνική ξεκίνησε με ήττα με 3-0 από τν Τουρκία που έφτασε ως τον τελικό, νίκησε με 3-0 την Γαλλία, έκανε δύο τις συνεχόμενες νίκες της επικρατώντας με 3-1 της Φιλανδίας και έχασε από Βουλγαρία και Σερβία με 3-0. Στους «16» έπαιξε κόντρα στην Ολλανδία χάνοντας με 3-0.

Τα πάντα η Σερβία

Το 2019 ήταν μαγικό για το βόλεϊ της Σερβίας, καθώς τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες κατάφεραν να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Στο Παρίσι η παρέα του Ατανασίεβιτς επικράτησε με 3-1 της Σλοβενίας, ενώ στην Άγκυρα οι Σέρβες σε έναν από τους καλύτερους τελικούς στην ιστορία επικράτησαν της Τουρκίας με 3-2 και έκαναν το δύο στα δύο μετά το προηγούμενο που είχαν πάρει στο Μπακού.

Ιταλική υπόθεση τα Κύπελλα Ευρώπης

Τέλος στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα η Ιταλία έκανε περίπατο, καθώς κατέκτησε τα πέντε από τα έξι τρόπαια. Συγκεκριμένα στο Champions League σε άνδρες και γυναίκες στην κορυφή του βάθρου ανέβηκαν οι Λούμπε, Νοβάρα, στο CEV Cup οι Τρεντίνο και Γιαμαμάι Μπούστο και στο Challenge Cup οι Μπελογκόριε Μπέλγκοροντ και Σαουγκέλα Μόντζα, με την... αρκούδα να είναι η μοναδική που έσπασε το απόλυτο της Ιταλίας.

 

Τελευταία Νέα