Βόλεϊ: Η ομάδα - όνειρο της δεκαετίας! (vids)

Φώτης Καρακούσης
Βόλεϊ: Η ομάδα - όνειρο της δεκαετίας! (vids)

bet365

Αν υπάρχει μια ομάδα που δύσκολα θα έχανε από οποιοδήποτε αντίπαλο στο βόλεϊ, είναι αυτή της δεκαετίας. Μιχαΐλοφ, Λεόν, Ρεζέντε, Ν' Γκαπέ, Μισέρσκι, Λούκας και Γκρεμπενίκοφ, απλά θα ήταν ανίκητοι...

Όταν φτάνει στο τέλος του ένας χρόνος, είναι λογικό να υπάρχουν τα αφιερώματα για τους καλύτερους της χρονιάς. Για τους παίκτες, προπονητές όλων των αθλημάτων που ξεχώρισαν τις 365 ημέρες που πέρασαν. Με αφορμή το βίντεο που ακολουθεί, εμείς θα ασχοληθούμε με καλύτερη ομάδα που θα μπορούσε να εμφανιστεί στο βόλεϊ.

Την dream team της δεκαετίας. Μια εξάδα (με τον λίμπερο επτάδα) που πραγματικά μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε αντίπαλο, καθώς ο ένας παικταράς είναι καλύτερος από τον άλλον. Μιλάμε για μια όντως ονειρική ομάδα που δύσκολα θα έχανε και που σίγουρα θα μας προσέφερε πλούσιο θέαμα. Πάμε να δούμε ποιοι είναι σε αυτή, αφού ξεκαθαρίσουμε πως επειδή μιλάμε για βόλεϊ σε τόσο ψηλό επίπεδο, είναι λογικό να υπάρχουν και αντιρρήσεις. Εμείς πάμε σύμφωνα με το συγκεκριμένο βίντεο και ήδη στα άκρα θα βάζαμε τον Χουαντορένα στα άκρα.

Καλύτερος διαγώνιος: Μιχαΐλοφ το... τέρας της Ρωσίας

Ξεκινάμε με τον διαγώνιο, όπου βρίσκουμε τον Ρώσο, Μαξίμ Μιχαΐλοφ. Ένα... τέρας της φύσης, ένας παίκτης που στην μέρα του μπορεί πραγματικά να πάρει ένα ματς μόνος του. Ένας διαγώνιος που επιθετικά δύσκολα τον κόβεις, στο μπλοκ λόγω ύψους (2.02) είναι πολύ καλός, ενώ μεγάλο του όπλο είναι και το σερβίς, με το οποίο είναι σε θέση να καταστρέψει οποιαδήποτε άμυνα. Όσον αφορά τους τίτλους, μόνο με την Ζενίτ έχει κατακτήσει 6 συνεχόμενα Champions League, ενώ με την Ρωσία ένα χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες, 2 Ευρωπαϊκά, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και 3 World και Nations League. Συλλέκτης τίτλων...

Καλύτερος ακραίος: Λεόν ο ασταμάτητος Κουβανός

Συνεχίζουμε με τον έναν από τους δύο ακραίους, όπου εκεί συναντάμε τον Ουιλφρέντο Λεόν. Τον Κουβανό που πλέον αγωνίζεται στην Εθνική Πολωνίας, τον παίκτη που έγραψε ιστορία με την Ζενίτ και θέλει να την συνεχίσει και με την Περούτζια. Μιλάμε για έναν από τους πιο θεαματικούς παίκτες όχι της δεκαετίας, αλλά συνολικά στην ιστορία του αθλήματος. Ένας παίκτης που αν πάει στο σερβίς και είναι στην μέρα του μπορεί να το τελειώσει το σετ και που επιθετικά δεν είναι λίγες οι φορές που κάνει επίθεση πάνω από το μπλοκ. Όπως και ο Μιχαΐλοφ, στην μέρα του απλά δεν μπορείς να τον σταματήσεις. Στην μεγάλη του καριέρα πήρε 4 συνεχόμενα Champions League με την Ζενίτ, ενώ με την Πολωνία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Και μιλάμε για έναν παίκτη μόλις 27 ετών, κάτι που σημαίνει πως έχει πολλά ακόμα να δώσει και είναι σίγουρο πως θα τα δώσει και θα μας κάνει να χαρούμε βόλεϊ, γιατί απλά είναι παικταράς.

Καλύτερος ακραίος: Ν' Γκαπέ ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης στον πλανήτη

Αν μιλάμε για έναν παίκτη βόλεϊ που μπορεί πραγματικά να κάνει τα πάντα και να παίξει σε όλες τις θέσεις σε υψηλό επίπεδο, στο μυαλό μας έρχεται μόνο ένας. Φυσικά αυτός είναι ο Έρβιν Ν' Γκαπέ. Ο Γάλλος σούπερ παίκτης, ένα σόουμαν του βόλεϊ που όταν τον βλέπεις απολαμβάνεις το άθλημα. Είναι ο ακραίος που... κολλάει την μπάλα στην υποδοχή. Που μπορεί να κάνει εξαιρετική πάσα όταν η υποδοχή δεν βγει καλά από συμπαίκτη του. Που μπορεί να πάρει συνεχόμενους άσους από το σερβίς. Που μπορεί να πιάσει πολλά μπλοκ και τέλος που μπορεί να κερδίσει τους πιο θεαματικούς πόντους που έχουμε δει από την επίθεση. Είναι αυτός που έκανε πρώτος την επίθεση με γυρισμένη πλάτη, είναι στην τελική ο πιο θεαματικός παίκτης της δεκαετίας,. Όσον αφορά τους τίτλους με την Γαλλία κατέκτησε το τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ έχει πάρει και δύο χρυσά σε World League.

Καλύτερος κεντρικός: Μισέρσκι ο ανίκητος

Πάμε στους κεντρικούς και τον Ντιμίτρι Μισέρσκι. Ο Ρώσος είναι απλά απολαυστικός, Είναι ένας παίκτης που ως κεντρικός είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει ενώ έχει καταφέρει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου να αλλάξει μόνος του τις τύχες του τελικού. Ο Αλέκνο τον άλλαξε από κεντρικό σε διαγώνιο και η Ρωσία από 0-2 κέρδισε με 3-2 την Βραζιλία κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Πάνω στο φιλέ είναι ο ορισμός του ανίκητου, ενώ όσον αφορά τους τίτλους με την Λοκομοτίβ Μπελογκόριε κατέκτησε ένα Champions League και δύο CEV Cup. Με την Εθνική χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο, 1 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και 4 World και Nations League. Καθόλου άσχημα...

Καλύτερος κεντρικός: Λούκας ο πιο γρήγορος πρώτος χρόνος

Δίπλα στον Μισέρσκι δεσπόζει το όνομα του Λούκας Σάαντκαμπ. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός είναι ο παίκτης που παίζει τον πρώτο χρόνο καλύτερα από τον καθένα, καθώς εκτός της ταχύτητας χτυπάει και εξαιρετικά ψηλά. Αν βγει δηλαδή η υποδοχή είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον σταματήσει ο αντίπαλος κεντρικός, ενώ και στο μπλοκ με τα 209 εκατοστά του είναι απροσπέλαστος. Από τους λίγους Βραζιλιάνους που έχει προτιμήσει να κάτσει στην πατρίδα του τα περισσότερα χρόνια, με εξαίρεση μια χρονιά που έπαιξε σε Ιταλία και την Μόντενα. Με την Βραζιλία έχει πάρει ένα χρυσό στους Ολυμπιακούς τoυ Ρίο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιταλίας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιαπωνίας και πολλούς ακόμα τίτλους.

Καλύτερος πασαδόρος: Μπρούνο ο ορισμός του ηγέτη

Συνεχίζουμε με τον πασαδόρο όπου και εκεί υπάρχουν πολλοί που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τον τίτλο, αλλά στο συγκεκριμένο βίντεο αυτός που τον έχει είναι ο Μπρούνο Ρεζέντε. Ο Βραζιλιάνος αρχηγός της Εθνικής, αλλά όλων των συλλόγων που αγωνίστηκε, είναι ο ορισμός του ηγέτη. Είναι ο προπονητής μέσα στο τάραφλεξ, ο άνθρωπος που θα κάνει το αναπάντεχο, που θα δώσει την πάσα την κατάλληλη στιγμή στον κατάλληλο παίκτη. Ο παίκτης που θα πάει στο σερβίς και θα πάρει συνεχόμενους πόντους ή θα χαλάσει την αντίπαλη περιοχή και αυτός που στο μπλοκ αν τον υποτιμήσει ο αντίπαλος ακραίος, απλά την έβαψε. Ο Μπρούνο έχει κατακτήσει ένα Champions League με την Λούμπε, κατεβάζοντας από τον θρόνο την θρυλική Ζενίτ, πολλά πρωταθλήματα κυρίως στην πατρίδα του, ενώ και με την Βραζιλία έχει κατακτήσει τα πάντα. Ένα χρυσό στους Ολυμπιακούς του Ρίο, ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δύο Παγκόσμια Κύπελλα και πολλά πολλά ακόμα τρόπαια. Είναι σε απλά ελληνικά ο πασαδόρος που θέλει να έχει οποιαδήποτε ομάδα στη σύνθεσή της.

Καλύτερος λίμπερο: Γκρεμπενίκοφ το λίμπερο που προσφέρει θέαμα

Όταν η θέση του λίμπερο μπήκε στο βόλεϊ, η αλήθεια είναι πως πολλοί έλεγαν πως είναι μια βαρετή θέση που ναι μεν είναι εξαιρετικά χρήσιμη, αλλά από την άλλη καθόλου θεαματική. Παίκτες όπως ο Ζ'ένια Γκρεμπενίκοφ το άλλαξαν αυτό. Ο Γάλλος με Ρωσικές ρίζες κατάφερε μαζί με τον Σέρτζιο και λίγους ακόμα να δείξουν πως και τα λίμπερο εκτός της χρησιμότητας προσφέρουν και θέαμα. Και το προσφέρουν με τις εντυπωσιακές τους άμυνες και τις υποδοχές σε τρομερά δυνατά σερβίς. Ο Γκρεμπενίκοφ έχει κατακτήσει τίτλους σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία, ενώ με την Εθνική του έχει πάρει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε Βουλγαρία/Ιταλία και δύο World League. Είναι ο παίκτης σιγουριά που θα ήθελαν όλοι οι προπονητές για να ξεκινάνε την ομάδα τους.

Η dream team της δεκαετίας

Διαγώνιος: Μαξίμ Μιχαΐλοφ (Ρωσία)

Ακραίος: Ουιλφρέντο Λεόν (Κούβα)

Ακραίος: Έρβιν Ν' Γκαπέ (Γαλλία)

Κεντρικός: Ντμίτρι Μισέρσκι (Ρωσία)

Κεντρικός: Λούκας Σάαντκαμπ (Βραζιλία)

Λίμπερο: Ζένια Γκρεμπενίκοφ (Γαλλία)

Πασαδόρος: Μπρούνο Ρεζέντε (Βραζιλία)

 

Τελευταία Νέα