Δικαίωση Ολυμπιακού για τη δήθεν ρατσιστική επίθεση

Δικαίωση Ολυμπιακού για τη δήθεν ρατσιστική επίθεση

Δικαίωση Ολυμπιακού για τη δήθεν ρατσιστική επίθεση

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βόλεϊ δικαίωσε τον Ολυμπιακό στη διαμάχη που ξέσπασε με τη γαλλική Τουρ, για ρατσιστική συμπεριφορά των ερυθρόλευκων οπαδών.

Ημερολόγιο Προσφορών Ένας μήνας γεμάτος  δώρα*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Στο φινάλε του πρώτου σετ, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για το Challenge Cup στον οποίο νίκησε ο Ολυμπιακός με 3-0, ο Καμερουνέζος άσος της Τουρ Νέιθαν Γουνεμπάινα, ενώ είχε γίνει αλλαγή, αποχώρησε από το γήπεδο ενοχλημένος από ρατσιστικά σχόλα τα οποία όμως δεν αντιλήφθηκαν ούτε οι διαιτητές, ούτε ο κομισάριος του αγώνα με αποτέλεσμα όταν επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο, να αποβληθεί από το υπόλοιπο της αναμέτρησης.
Η Τουρ μετά το τέλος του αγώνα προέβη σε καταγγελία στην CEV, ζητώντας την τιμωρία του Ολυμπιακού και την αθώωση του Γουνεμπάινα, ο οποίος μετά την αποβολή του έχανε και την ρεβάνς, ωστόσο η CEV στηριζόμενη στις περιγραφές των αξιωματούχων του αγώνα, δικαίωσε πλήρως τους ερυθρόλευκους. 

Αναλυτικά σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός, η απόφαση της CEV αναφέρει ότι:

"-Η διαμαρτυρία της Τουρ, απορρίπτεται.

-Το υπέρ της ομάδας μας αποτέλεσμα, με 3-0 σετ, επιβεβαιώνεται.

-Η αποβολή του αθλητή της Τουρ, Νέϊθαν Γουνεμπάϊνα, επιβεβαιώνεται.

Τα παραπάνω αποτελούν την απόλυτη δικαίωση του συλλόγου μας, στην αναίτια επίθεση που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες τόσο από τους ιθύνοντες της Τουρ, όσο και από μερίδα του Γαλλικού Τύπου. Μια επίθεση που αδιανόητα ενστερνίστηκαν και αναπαρήγαγαν, ακόμα και Ελληνικά μέσα και ιστοσελίδες (και κάποιοι... «επαΐοντες» του αθλήματος) στη «λογική» της «λάσπης» που εκτοξεύουν διαρκώς προς το σύλλογο μας.

Οι απαράδεκτοι ισχυρισμοί και χαρακτηρισμοί προς τον σύλλογο μας, αλλά και τη χώρα μας, για ρατσιστικές συμπεριφορές δεν υιοθετήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Το γεγονός ότι δεν επιβλήθηκε καμία ποινή για ρατσιστική συμπεριφορά στον Ολυμπιακό και απορρίφθηκε η διαμαρτυρία της Τουρ, επιβεβαιώνει πανηγυρικά τον αναίτιο χαρακτήρα και τον παραλογισμό των ισχυρισμών των Γάλλων, οι οποίοι ξέφυγαν από τα ανεκτά όρια συμπεριφοράς για να δημιουργήσουν θέμα εκ του μη όντος.

Η προσπάθεια σπίλωσης του συλλόγου μας σε διεθνές επίπεδο και ταύτισής του, με ρατσιστικές συμπεριφορές, έπεσε στο κενό και όσοι αναλώθηκαν σε αυτές οφείλουν να ζητήσουν συγνώμη, για τις κακοήθειες που υποστήριζαν.

Τέλος επειδή όπως προαναφέρθηκε, οι ισχυρισμοί των Γάλλων ξεπέρασαν τα ανεκτά όρια, ενημερώνουμε ότι ως διοίκηση θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, εναντίον όλων αυτών που επιχείρησαν να σπιλώσουν το όνομα του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., για την πλήρη αποκατάσταση της υστεροφημίας, του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου".