Η ευρωκούπα περνάει από Ρέντη και Άγιο Θωμά!

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Η ευρωκούπα περνάει από Ρέντη και Άγιο Θωμά!

bet365

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στον πρώτο ημιτελικό «αιωνίων» σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση στο βόλεϊ, με τον Φώτη Καρακούση να αναφέρεται στο που θα κριθεί το πρώτο ματς και να ελπίζει πως θα δούμε δύο γιορτές του αθλήματος σε Ρέντη και Άγιο Θωμά με τον νικητή να φτάνει στην συνέχεια στην κατάκτηση του Challenge Cup.

Η ημέρα που πολλοί φίλοι του αθλήματος στην χώρα μας περίμεναν τα τελευταία χρόνια ήρθε. Το ελληνικό βόλεϊ που η αλήθεια είναι πως πέρασε πολλά, θα δει δύο ομάδες του σε ημιτελικά Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ναι απέχουμε πολύ από το να δούμε πάλι να διεκδικούμε Champions League όπως παλιά, αλλά όπως και να το κάνουμε δεν είναι λίγο πράγμα η Ελλάδα να έχει σίγουρη θέση στον τελικό του Challenge Cup.

Οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός 14 χρόνια μετά τον μεταξύ τους προημιτελικό για το CEV Cup τότε θα ξεκινήσουν σήμερα (20:00 Cosmote Sports 8) στο Ρέντη την προσπάθειά τους για πρόκριση στον τελικό και στις 15 Φεβρουαρίου μετά και την αναμέτρηση στον Άγιο Θωμά, θα ξέρουμε ποιος θα συνεχίσει και ποιος θα μείνει εκτός τελικού, με κίνδυνο να χαρακτηριστεί η χρονιά του αποτυχημένη, κάτι που είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο μπλογκ.

Δύο μάχες ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες ομάδες βόλεϊ της χώρας, που η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε να γίνουν στα δύο μεγαλύτερα κλειστά, το ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ, αλλά οι «αιώνιοι» είχαν άλλη γνώμη, θέλοντας και όχι άδικα αν θέλουμε να τα λέμε όλα, να έχουν δυνατές έδρες που θα τους βοηθήσουν στα ματς και όχι περισσότερα έσοδα και χλιδή. Γιατί κανείς δεν λέει πως δεν είναι σημαντική η αίγλη ενός αγώνα μπροστά σε 10.000 φιλάθλους, αλλά από την άλλη ακόμα πιο σημαντική είναι πιθανή πρόκριση σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δείχνει σε καλύτερο φεγγάρι

Πάμε τώρα να δούμε τους δύο μονομάχους, αρχίζοντας από τον γηπεδούχο Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από τους αντιπάλους τους, παραμένουν στην κορυφή της Volley League, με 5 βαθμούς διαφορά από τον 2ο ΠΑΟΚ και 8 από τον 3ο Παναθηναϊκό. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως το τελευταίο διάστημα δείχνουν να μην «ζουν και πεθαίνουν» από την θέση του σερβίς. Ναι η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι είναι εξαιρετική από την τελική γραμμή και στην μέρα που θα της πιάσει το σερβίς μπορεί να «διαλύσει» κάθε αντίπαλο, ωστόσο πλέον έχει και άλλα ατού. Ένα από αυτά είναι το μπλοκ, ειδικά στην Ευρώπη με τον Γκουσταβάο. Ο Βραζιλιάνος έδειξε με το καλημέρα γιατί πέρσι είχε ψηφιστεί από τους φίλους του βόλεϊ ως ο καλύτερος κεντρικός του Champions League και αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη για τους «ερυθρόλευκους».

Σημαντικό στοιχείο για την άνοδο του Ολυμπιακού είναι και η καλύτερη υποδοχή που βγαίνει με την αγωνιστική άνοδο του Τζιάβρα, αλλά και η απόδοση του Τράβιτσα, με τον Κροάτη να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, κάτι που φαίνεται και από τα ποσοστά στην επίθεση που έχουν οι Πειραιώτες. Και φυσικά μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός έχει ήδη κατακτήσει 2 Ευρωπαϊκούς τίτλους και έχει παίξει συνολικά σε 7 τελικούς, ενώ στον ανίποδα ο Παναθηναίκός δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα κάποιο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, έχοντας παίξει συνολικά σε 2 τελικούς,

Παναθηναϊκός

Όλα τα βλέμματα πάνω στον Ερνάντες στον Παναθηναϊκό, κλειδί ο Σάντερ

Οι «πράσινοι» από την άλλη μετά την περσινή τους συμμετοχή στον ημιτελικό του Challenge Cup, θέλουν φέτος να κάνουν το βήμα παραπάνω και να φτάσουν στον τελικό. Τον τρίτο τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης που θα βρεθούν, αν φυσικά τα καταφέρουν. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου είχε ανέβει το τελευταίο διάστημα, ωστόσο στη Σύρο και κόντρα στον Φοίνικα την λύγισαν τα προβλήματα με συνέπεια να χάσει σημαντικό έδαφος για την πρωτιά, ενώ κινδυνεύει να τερματίσει στην 3η θέση πίσω από τον ΠΑΟΚ.

Στο «τριφύλλι» αυτό που περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή είναι να δουν αν ο Φερνάντο Ερνάντες καταφέρει να αγωνιστεί, με τις πιθανότητες να είναι εναντίον του, καθώς ελοχεύει ο κίνδυνος υποτροπής. Χωρίς τον Κουβανό διαγώνιο το δίλημμα για τον έμπειρο προπονητή είναι ένα. Να παίξει με διαγώνιο τον Κόβαρ και ακραίο τον Σάντερ ή με ακραίο τον Τσέχο και διαγώνιο τον Αμερικανό. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει ρίσκο. Το σίγουρο είναι πως στους πιο σημαντικούς αγώνες της χρονιάς, οι «πράσινοι» βλέπουν την ατυχία να τους χτυπάει την πόρτα, αλλά από την άλλη η συγκεκριμένη δύσκολη κατάσταση μπορεί και να τους σεισπυρώσει περισσότερο, κάτι που θα φανεί σε λίγες ώρες.

Που θα κριθεί ο πρώτος ημιτελικός

Πάμε τώρα να δούμε στο που αναμένεται να κριθεί ο πρώτος ημιτελικός. Για τον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι απλά. Οι Πειραιώτες θα πιέσουν σε μεγάλο βαθμό τον Παναθηναϊκό, ειδικά αν δεν παίξει ο Ερνάντες και ο Σάντερ αγωνιστεί ως ακραίος, σημαδεύοντας σε μεγάλο βαθμό τον Αμερικανό. Θα κλείσουν στο μπλοκ και κυρίως πάνω στον Κόβαρ και στον Ρανγκέλ που χωρίς τον Κουβανό θα είναι οι βασικοί επιθετικοί πυλώνες του «τριφυλλιού» και λογικά θα παίξουν περισσότερο από κέντρο με Παγένκ και Γκουσταβάο για ανοίξει το αντίπαλο μπλοκ και να είναι με μονό οι Ιντάλγκο, Κουμεντάκης.

Στον Παναθηναϊκό από την άλλη όμως αναφέραμε το ρίσκο αν δεν παίξει ο Ερνάντες είναι μεγάλο αναφορικά με την θέση των Κόβαρ και Σάντερ. Αρχικά θα είναι μεγαλύτερο αν παίξει ο αριστερόχειρας διαγώνιος, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της υποτροπής. Αν δεν παίξει και ο Σάντερ αγωνιστεί ως ακραίος, τότε η υποδοχή του «τριφυλλιού» δεν είναι απίθανο να αντιμετωίσει προβληματα από την ομάδα με το καλύτερο σερβίς στην χώρα μας αυτή την χρονιά, αλλά από την άλλη θα μπορεί να απειλήσει από την διαγώνιο με τον Τσέχο. Αν ο Κόβαρ παίξει ακραίος, η υποδοχή σαφώς θα είναι καλύτερη, αλλά ο Σάντερ δεν ξέρουμε αν επιθετικά μπορεί να καλύψει με επάρκεια την θέση του διαγώνιου.

Σε απλά ελληνικά, περιμένουμε να δούμε πίεση στο σερβίς από τον Ολυμπιακό και προσπάθεια να βγάλει εκτός αγώνα τον Κόβαρ, αλλά και πίεση στο σερβίς και από τον Παναθηναϊκό που ειδικά σήμερα και αν δεν παίξει ο Ερνάντες θα προσπαθήσει από την τελική γραμμή να βάλει δύσκολα στον αντίπαλό του. Στα χαρτιά οι γηπεδούχοι δείχνουν να είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά ειδικά σε τέτοια ντέρμπι κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυευμένη.

Το σίγουρο είναι πως εμείς περιμένουμε να δούμε όχι ένα, αλλά δύο παιχνίδια ανάμεσα σε δύο ομάδες που και φέτος μας έχουν προσφέρει πλούσιο θέαμα. Δύο παιχνίδια που λογικά και στα δύο γήπεδα θα διεξαχθούν σε εξαιρετική ατμόσφαιρα μιας και η CEV δεν αστειεύεται με τις τιμωρίες και φυσικά όποιος προκριθεί να καταφέρει να κατακτήσει και την κούπα.

ΥΓ: Ναι ο Σάντερ έχει ακούσει πολλά, αρχικά χωρίς να φταίει, καθώς δεν γίνεται να φταίει επειδή η μεταγραφή του παρουσιάστηκε σαν να ήταν ο σπουδαίος αδερφός του. Ναι στα δύο ματς που έχει μεγάλη συμμετοχή, έχει δείξει πως ένα θέμα στην υποδοχή το έχει, αλλά από την άλλη τέτοια παιχνίδια είναι που κάνουν έναν παίκτη να υπερβάλλει εαυτό. Και μην ξεχνάμε πως μιλάμε για κάποιον που έστω και για μικρό χρονικό διάστημα ήταν στην Εθνική των ΗΠΑ. Δεν είναι λίγο πράγμα αυτό.

ΥΓ1: Για πρώτη φορά δύο ελληνικές ομάδες θα αναμετρηθούν σε ημιτελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο βόλεϊ, αλλά αυτό για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό δεν φαίνεται να είναι τόσο σημαντικό όσο είναι για εμάς τους φίλους του αθλήματος. Γιατί αν ήταν σημαντικό οι δύο «αιώνιοι» θα είχαν κάνει το αυτονόητο. Μια κοινή συνέντευξη Τύπου για να μιλήσουν για το μεγάλο αυτό ραντεβού, δίνοντάς του την έκταση που του αρμόζει. Αλλά σιγά μην το κάνουν...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...