«Αιώνιος» ημιτελικός, πράξη πρώτη στο Ρέντη

Φώτης Καρακούσης
«Αιώνιος» ημιτελικός, πράξη πρώτη στο Ρέντη

bet365

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Τρίτη (20:00) στο Ρέντη τον Παναθηναϊκό στον πρώτο ημιτελικό του Challenge Cup. Χωρίς προβλήματα οι «ερυθρόλευκοι», αμφίβολος ο Ερνάντες για τους «πράσινους».

Μεγάλη ημέρα η αυριανή για το ελληνικό βόλεϊ, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία, δύο ομάδες από την χώρα μας θα παλέψουν σε ημιτελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Συγκεκριμένα την Τρίτη στις 20:00 στο Ρέντη, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του Challenge Cup, 14 χρόνια μετά τον «αιώνιο» προημιτελικό για το CEV Cup, στο οποίο οι «πράσινοι» είχαν προκριθεί στο Final-4 διοργανώνοντάς το μάλιστα και στο ΟΑΚΑ.

Οι ημιτελικοί είναι διπλοί με τον πρώτο όπως αναφέραμε να γίνεται την Τρίτη στο Ρέντη (20:00) και τη ρεβάνς στις 15/2 στον Άγιο Θωμά (19:00). Και τα δύο παιχνίδια θα μεταδοθούν από την Cosmote TV, που έχει και τα δικαιώματα των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων στο βόλεϊ και θα γίνουν σε κατάμεστα γήπεδα καθώς και στις δύο περιπτώσεις αναμένονται sold out.

Χωρίς προβλήματα οι «ερυθρόλευκοι»

Πάμε να δούμε τους δύο μονομάχους ξεκινώντας με τους γηπεδούχους στο πρώτο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα, με τον Αλμπέρτο Τζουλιάνι να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Οι Πειραιώτες βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και θέλουν απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο να κάνουν το πρώτο βήμα για πρόκριση στον τελικό.

Τζουλιάνι: «Πιστεύω στους παίκτες μου»

Ο Ιταλός προπονητής του Ολυμπιακού, Αλμπέρτο Τζουλιάνι δεν έκρυψε την πίστη του στους παίκτες της ομάδας του αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είναι ένα παιχνίδι με βαθιά συναισθήματα και για τις δύο πλευρές, τόσο για εμάς, όσο και για τον αντίπαλο. Πιστεύω στους παίκτες μου, όμως χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση. Θέλουμε, με τη βοήθεια των φιλάθλων μας, να κάνουμε το πρώτο βήμα που χρειαζόμαστε, ώστε να αποκτήσουμε προβάδισμα πρόκρισης στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, τον τελικό».

Ιντάλγκο: «Μαζί με τους φιλάθλους μας είμαστε ακόμα πιο δυνατοί»

Από τη πλευρά του ο Κουβανός ακραίος του Ολυμπιακού Σαλβαδόρ Ιντάλγκο τόνισε: «Περιμένουμε ένα σπουδαίο ντέρμπι και ένα παιχνίδι βόλεϊ υψηλού επιπέδου. Το γήπεδο μας θα γεμίσει από τους φιλάθλους μας και η ατμόσφαιρα θα είναι καυτή. Φέτος, δεν έχουμε χάσει κανένα παιχνίδι στην έδρα μας και θέλουμε να μπούμε στο ματς, με την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να τα δώσουμε όλα. Μαζί με τους φιλάθλους μας, είμαστε ακόμα πιο δυνατοί! Θέλουμε να απολαύσουμε τη στιγμή και να μην το πάρουμε ως δεδομένο, πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σε κάθε φάση του παιχνιδιού και η κάθε συνεισφορά του κάθε παίκτη, θα είναι απαραίτητη και θα εκτιμηθεί. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για να πάρουμε τη νίκη».

Αγωνία με Ερνάντες στον Παναθηναϊκό, δύσκολα θα προλάβει ο Κουβανός

Στον Παναθηναϊκό από την άλλη υπάρχουν προβλήματα και μάλιστα σημαντικά. Συγκεκριμένα είναι αμφίβολος και δύσκολα θα προλάβει ο Φερνάντο Ερνάντες. Ο Κουβανός ταλαιπωρείται το τελευταίο διάστημα με πρόβλημα στη γάμπα και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την Τρίτη το πρωί, με τις πιθανότητες να είναι περισσότερες στο να μην παίξει, τό τον φόβο πιθανής υποτροπής. Όσον αφορά τον Γίρι Κόβαρ ο Τσέχος που δεν έπαιξε κόντρα στον Φοίνικα θα είναι έτοιμος και λογικά θα χρησιμοποιηθεί ως διαγώνιος.

Ρανγκέλ: «Θέλουμε την πρόκριση και θα παλέψουμε για να την πάρουμε»

Ο κεντρικός του Παναθηναϊκού Λούκας Ρανγκέλ μιλώντας για τον πρώτο ημιτελικό ανέφερε τα εξής: «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φτάνουμε στα ημιτελικά του Challenge Cup. Θέλουμε την πρόκριση στους τελικούς και θα παλέψουμε σκληρά για να την πετύχουμε αρχής γενομένης από αύριο. Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό είναι πάντα μια δυνατή μάχη. Θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα που θα μας φέρει σε πλεονεκτική θέση ενόψει της ρεβάνς στην έδρας μας».

Διαιτητές στο πρώτο παιχνίδι στο Ρέντη θα είναι Έλληνες και συγκεκριμένα οι έμπειροι Αλέξανδρος Μυλωνάκης (1ος) και Νίκος Φραγκάκης (2ος).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHALLENGE CUP Τελευταία Νέα