Οδηγός η Κοζάνη για την πολυπόθητη επιστροφή της Εθνικής... (vids&pics)

Φώτης Καρακούσης
Οδηγός η Κοζάνη για την πολυπόθητη επιστροφή της Εθνικής... (vids&pics)

bet365

Μπορεί η Εθνική να μην πήρε το εισιτήριο για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά απέκτησε μια έδρα που είναι ικανή στο μέλλον να την οδηγήσει σε επιτυχίες. ΚΟΖΑΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ.

Η Εθνική δυστυχώς για ακόμα μία φορά δεν κατάφερε να προκριθεί σε τελικά μια μεγάλης διοργάνωσης, μένοντας εκτός του ερχόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά τη νίκη χωρίς αντίκρισμα επί της Ισπανίας με 3-2. Η λύπη, αλλά και η απογοήτευση είναι μεγάλη, ειδικά από την στιγμή που η ομάδα πάλεψε, αλλά κυρίως επειδή το υλικό που υπάρχει είναι εξαιρετικά ποιοτικό και είναι αλήθεια κρίμα να χαθεί έτσι αυτή η φουρνιά. Αυτά όμως τα έχουμε πει πολλές φορές και θα συνεχίσουμε να τα λέμε. Στην Κοζάνη ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν όλα αρνητικά, υπήρξε και μία ηλιαχτίδα φωτός, κάτι που κάνει τους ανθρώπους της Εθνικής να ελπίζουν πως το μέλλον μπορεί να γίνει καλύτερο.

Φυσικά αναφερόμαστε στην ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος στο κλειστό της Λευκόβρυσης. Μια ατμόσφαιρα που χωρίς δόση υπερβολής είχαμε να δούμε σε αγώνα της Εθνικής πάνω από δέκα χρόνια (και λίγα λέμε). Ο κόσμος της πόλης και όχι μόνο, γέμισε ασφυκτικά το κλειστό, κάθε του σημείο και προσπάθησε όσο μπορούσε να οδηγήσει την ομάδα στα γήπεδα της Πολωνίας. Μετά από χρόνια σε ματς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είδαμε τέτοιο παλμό από 2.500 κόσμο, είδαμε φίλους του αθλήματος και του αθλητισμού συνολικά να ζει την κάθε στιγμή της αναμέτρησης και κυρίως είδαμε όλους αυτούς που γέμισαν το κλειστό, να μένουν στις εξέδρες ακόμα και μόλις έγινε το 2-2.

Όταν δηλαδή η πρόκριση είχε χαθεί, ελάχιστοι ήταν αυτοί που σηκώθηκαν να φύγουν. Και όχι μόνο δεν έφυγαν, αλλά στο τέλος χειροκρότησαν τους παίκτες του Σωτήρη Δρίκου με όλη τους την ψυχή και τότε δεν ήταν λίγοι αυτοί που λύγισαν και ξέσπασαν σε λυγμούς. Αυτή η αποθέωση στο τέλος ήταν το μεγαλύτερο κέρδος γι' αυτή την ομάδα. Ο κόσμος είδε πως υπάρχει μέλλον και παρά την δεδομένη απογοήτευση, έδειξε σε όλα τα μέλη της Εθνικής, πως πλέον έχουν βρει το σπίτι τους. Αν δηλαδή για κάθε ομάδα, ακόμα και Εθνική, πρέπει να υπάρχει μία έδρα, γι' αυτή του βόλεϊ δεν μπορεί να υπάρξει άλλη από την Κοζάνη.

Με κόσμο που γεμίζει το γήπεδο και δημιουργεί καυτή έδρα, καθώς σημασία δεν έχει ένα γεμάτο γήπεδο, αλλά η ατμόσφαιρα και στο κλειστό της Λευκόβρυσης η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική. Με ανθρώπους που βρίσκονται συνεχώς δίπλα στην ομάδα και προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να μην λείψει το παραμικρό από τον καθένα και κυρίως με μια Δημοτική αρχή που έδειξε κάθε φορά που η Εθνική έπαιζε στην πόλη τους πόσο την ήθελε εκεί. Τόσες φορές έχουμε βρεθεί σε αποστολές Εθνικών ομάδων, αλλά την αγάπη που υπήρξε από αυτή την πόλη στην Εθνική δεν την έχουμε συναντήσει. Κάθε μέρα έβλεπες τον αντιδήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη να βρίσκεται συνεχώς στο κλειστό και να προσπαθεί να λύνει κάθε πρόβλημα που δημιουργούταν, έβλεπες τον Δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη να κάνει και αυτός τα πάντα για να νιώσουν όλοι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σαν στο σπίτι τους και κάθε στιγμή έβλεπες συνεχώς εθελοντές που βοηθούσαν τους πάντες με χαμόγελο.

Ναι εννοείται πως η Εθνική απέτυχε στον στόχο που είχε βάλει και δυστυχώς το έκανε ακόμα μία φορά και ειδικά αυτή πόνεσε με δεδομένο το καλό υλικό που υπάρχει. Ωστόσο και επειδή η ζωή συνεχίζεται και το υλικό παραμένει ποιοτικό, μπορεί ο τρόπος που ήρθε ο αποκλεισμός να κάνει τους πάντες να καταλάβουν πως αν αλλάξουν λίγα πράγματα, όλα θα πάνε καλά. Και σύμμαχος στο να πάνε, είναι δεδομένο πως θα είναι η Κοζάνη και ο κόσμος της. Αυτή η ομάδα εκτός από παίκτες, απέκτησε και έδρα, μια έδρα που πολλές Εθνικές βόλεϊ στον κόσμο θα ζήλευαν. Αυτή η έδρα είναι το μεγάλο κέρδος από έναν κατά τα άλλα καταστροφικό αποκλεισμό. Αυτή η έδρα και αυτός ο κόσμος μπορούν να δώσουν την ώθηση που χρειάζεται για να έρθει επιτέλους μία διάκριση για το κακόμοιρο το βολεάκι...

 

Τελευταία Νέα