Ανατροπή και ο Μελγκαρέχο κανονικά στον Παναθηναϊκό

Φώτης Καρακούσης
Ανατροπή και ο Μελγκαρέχο κανονικά στον Παναθηναϊκό

bet365

Παρά τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν με την υπόθεση της καταδίκης των πέντε Κουβανών, ο Παναθηναϊκός κινήθηκε σωστά και μεθοδικά και ο Οσνιέλ Λάσαρο Μελγκαρέχο θα αγωνιστεί κανονικά στο «τριφύλλι».

Στις αρχές του καλοκαιριού ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να κάνει δικούς του δύο διεθνείς με την Εθνική Κούβα βολεϊμπολίστες. Ο λόγος για τον Ντάριελ Άλμπο που αγωνιζόταν ως διαγώνιος και τον Οσνιέλ Λασάρο Μελγκαρέχο που είναι ακραίος. Εκείνη την εποχή στον ΠΑΟΚ είχαν συμφωνήσει με τον Κάλβο και στον Ολυμπιακό με τον Οσόρια.

Τα πάντα πήγαν να αλλάξουν για όλες τις ελληνικές ομάδες μετά την γνωστή υπόθεση βιασμού Φιλανδής από 6 Κουβανούς, ανάμεσά τους και ο Κάλβο και ο Άλμπο. Ο νεαρός πασαδόρος του ΠΑΟΚ καταδικάστηκε, όπως και ο Σεπέδα που υπήρχαν πολλές και σημαντικές πιθανότητες να επέστρεφε στην Ελλάδα και στον «δικέφαλο».

Φυσικά και οι δύο αφού καταδικάστηκαν δεν υπήρχε πιθανότητα να αγωνιστούν, ενώ το ίδιο έγινε και με τον Άλμπο ο οποίος παρότι την γλίτωσε, δεν πήρε άδεια να βγει από την χώρα του. Έτσι έμειναν δύο παίκτες, τρεις αν βάζαμε και τον Χιμένες, τον γνωστό μας από το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ, όπου τα δύο τελευταία χρόνια κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα και θα συνέχιζε στην Ιταλία και την Μολφέτα.

Και για τους τρεις υπήρξε σημαντικό πρόβλημα, με την Ομοσπονδία της Κούβας ντροπιασμένη από τα όσα έγιναν στο Τάμπερε να έχει αποφασίσει ουσιαστικά να κλείσει τα σύνορα και μάλιστα απέσυρε τις Εθνικές ομάδες από το World League και Grand Prix. Στον Ολυμπιακό δεν θέλησαν όπως φαίνεται να περιμένουν και ήδη έκλεισαν τον Βραζιλιάνο Άτος Κόστα.

Στον Παναθηναϊκό όμως το προσπάθησαν όσο μπορούσαν και όπως φαίνεται δικαιώνονται. Την Παρασκευή μάλιστα θα υπογραφεί και η τελική συμφωνία με την Ομοσπονδία της Κούβας και εκτός του Μελγκαρέχο οι «πράσινοι» θα έχουν από εδώ και πέρα τον πρώτο λόγο για μεταγραφές παικτών από την συγκεκριμένη χώρα. Μια εξέλιξη που λύνει τα χέρια του Δημήτρη Ανδρεόπουλου που πλέον στις λίγες βδομάδες που μένουν μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, από την στιγμή που ως διαγώνιος αποκτήθηκε ο Γκονζάλες.

Τέλος ευχάριστα τα νέα είναι και για τον Χαβιέ Χιμένες με τον Κουβανό ακραίο που όπως αναφέραμε τα δύο τελευταία χρόνια κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα με τον ΠΑΟΚ να ετοιμάζεται για το άλμα του στο Ιταλικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Μολφέτα.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα