Όχι στο debate από τον Στουραΐτη

Gazzetta team
Όχι στο debate από τον Στουραΐτη

bet365

Την αντίθεσή του σε πιθανό debate που είχε προτείνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αχιλλέας Μαυρομάτης, εξέφρασε ο εκ των υποψηφίων για την προεδρία της ΕΟΠΕ Γιάννης Στουραΐτης.

Με την ημέρα των εκλογών στην ΕΟΠΕ να φτάνει, ο προεκλογικός... πυρετός ανεβαίνει. Ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αχιλλέας Μαυρομάτης είχε προτείνει να υπάρξει debate ανάμεσα στους τέσσερις υποψηφίους, μια πρόταση που έκαναν δεκτή οι Καραμπέτσος και Μελισσουργός, αλλά όχι ο Γιάννης Στουραΐτης.

Αναλυτικά η σχετική τοποθέτηση του τελευταίου έχει ως εξής: «Ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΕΟΠΕ ζήτησε debate μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων στις επικείμενες εκλογές. Τέτοιες ιδέες συνάδουν με την προσωπικότητα του απερχόμενου Προέδρου που ταυτίζεται με αυτή του πολιτικού με τις υποσχέσεις, την παραπλάνηση, την συσκότιση των γεγονότων και τον ρητορικό λόγο. Το βόλεϋ όμως αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται ρητορικές αντιπαραθέσεις εκτός καταστατικών διαδικασιών, αλλά διάθεση για ανασύνταξη δυνάμεων, συνεργασία μεταξύ όλων, διαφάνεια και εντιμότητα.

Αντιλαμβανόμαστε βέβαια την απέλπιδα προσπάθεια της τελευταίας στιγμής, μήπως με τα παραπάνω μέσα “πείσει” και μερικά ακόμη σωματεία. ‘Ισως επειδή δεν βγαίνουν “τα κουκιά”, όπως το περίμενε, γυρίζοντας με την ιδιότητα του προέδρου την Ελλάδα, λέγοντας ανακρίβειες, τάζοντας και συκοφαντώντας τους μέχρι τώρα συνεργάτες του (τους οποίους χρησιμοποίησε όμως στο παρελθόν για σειρά ετών, προκειμένου να ξελασπώσουν την Ομοσπονδία) δηλητηριάζοντας την αθλητική οικογένεια και εκθέτοντας τον ίδιο και το άθλημα.

Απαντάμε ότι σύμφωνα με το Καταστατικό της ΕΟΠΕ και με την βάση αυτό εκδοθείσα εγκύκλιο, που πρέπει να αποτελεί τον μοναδικό οδηγό για την εκλογική διαδικασία, το μόνο “debate” που προβλέπεται, είναι αυτό της εκλογικής γενικής συνέλευσης. Εκεί υπάρχει η καταστατική δυνατότητα δημόσιας αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψηφίων και των επικεφαλής των παρατάξεων, όχι μόνο να αναπτύξουν τις απόψεις, τις θέσεις και τους στόχους τους, αλλά και να απαντήσουν στις ερωτήσεις που θα τους υποβληθούν από τους εκπροσώπους των σωματείων, καθώς και στους ισχυρισμούς των λοιπών παρατάξεων.

Δηλώνουμε ότι ο Γιάννης Στουραϊτης και όλοι οι συνεργάτες της παράταξης “πρώτα το βόλεϋ” είναι στη διάθεση των σωματείων και των εκλεκτόρων, όπως ήταν πάντα και ότι οι θέσεις της παράταξης αυτής θα περιέλθουν άμεσα σε γνώση τους. Δηλώνουμε τέλος ότι θα ακολουθήσουμε τις θέσεις αυτές με εντιμότητα και προσήλωση και ότι είναι μακριά από μας οι "πολιτικάντικες υποσχέσεις”, είτε αφορούν σε πρόσωπα ξεχωριστά, είτε σε Ενώσεις ξεχωριστά, γιατί όταν ευνοείται ένας ή περισσότεροι τότε βλάπτεται το σύνολο».

 

Τελευταία Νέα