Ο Σεπέδα έστειλε την Κούβα στο Ρίο!

Ο Σεπέδα έστειλε την Κούβα στο Ρίο!

Φώτης Καρακούσης
Ο Σεπέδα έστειλε την Κούβα στο Ρίο!

bet365

Με τον διαγώνιο του ΠΑΟΚ να είναι ασταμάτητος και να αναδεικνύεται πολυτιμότερος του Προολυμπιακού τουρνουά, η Κούβα νίκησε τον Καναδά με 3-0 και πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Την στιγμή που στην Ελλάδα ΕΣΑΠ και ΠΑΟΚ βρίσκονται στα... μαχαίρια, με την διοργανώτρια αρχή να λέει όχι στο αίτημα των «ασπρόμαυρων» για αναβολή του αγώνα με τον Παμβοχαϊκό λόγω της απουσίας των Σεπέδα και Χιμένες, οι Κουβανοί της ομάδας του Γιάννη Καλμαζίδη οδήγησαν την Εθνική τους στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Ειδικά ο διαγώνιος του ΠΑΟΚ Ρολάντο Σεπέδα ήταν εντυπωσιακός και με 21 πόντους στον τελικό με τον Καναδά, συνέβαλε τα μέγιστα στο να έρθει η νίκη με 3-0 (25-15, 25-21, 25-21) και στην συνέχεια αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του προολυμπιακού τουρνουά.

Ο Σεπέδα εκτός από πολυτιμότερος παίκτης αναδείχθηκε επίσης καλύτερος σκόρερ, καλύτερος διαγώνιος και καλύτερος σέρβερ, ενώ στον τελικό ο έτερος Κουβανός του ΠΑΟΚ Χαβιέ Χιμένες είχε 6 πόντους κόντρα στους Καναδούς.

Σεπέδα: «Ν'εα αρχή για το Κουβανικό βόλεϊ»

Ο αρχηγός της Εθνικής Κούβας Ρολάντο Σεπέδα ανέφερε για την πρόκριση της ομάδας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο: «Είχε έρθει η ώρα. Το 2012 χάσαμε την ευκαιρία να πάμε στους Ολυμπιακούς στο τάι μπρέικ με τη Γερμανία. Περιμέναμε με πολύ αγωνία αυτή τη νίκη. Κερδίζοντας το Πουέρτο Ρίκο στο πρώτο ματς με 3-0 πήραμε μεγάλη ψυχολογία. Στο παρελθόν είχαμε υποφέρει από τον Καναδά και γνωρίσαμε πολλές ήττες αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που παίξαμε με αυτό τον τρόπο. Είναι μια νέα αρχή για το Κουβανικό βόλει και πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή ομάδα για τα χρόνια που έρχονται. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και πραγματικά δεν έχω λόγια για να περιγράψω τα συναισθήματα μου αυτή τη στιγμή».

Ο Καναδάς θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία στον προ-Ολυμπιακό της Ιαπωνίας τον ερχόμενο Ιούνιο, ενώ μια δεύτερη ευκαιρία θα έχει και το Μεξικό που έκανε τρομερή ανατροπή κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο (23-25, 16-25, 26-24, 26-24, 15-10) και θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο προ-Ολυμπιακό τουρνουά (επίσης θα διεξαχθεί αρχές Ιουνίου).

 

Τελευταία Νέα