Επιτέλους ξεκινάει και η Volley League Γυναικών

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Επιτέλους ξεκινάει και η Volley League Γυναικών

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για την διαφαινόμενη έναρξη της Volley League Γυναικών που επιτέλους αρχίζει και πάλι και έτσι το πρωτάθλημα αυτό δεν θα μείνει ανενεργό για σχεδόν έναν χρόνο.

Αρχικά να ξεκαθαρίσω πως το συγκεκριμένο μπλογκ όχι απλά δεν παίρνει θέση στην όποια κόντρα υπάρχει ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Καραμπέτσο, στον Καραμπέτσο και τον Ολυμπιακό, αλλά δεν το ενδιαφέρει κιόλας. Θα γράψουμε μόνο για την Volley League Γυναικών που επιτέλους αρχίζει και πάλι μετά από τρεις μήνες. Και λέμε επιτέλους γιατί σε αντίθετη περίπτωση τα προβλήματα θα ήταν τεράστια, καθώς ένα ολόκληρο πρωτάθλημα θα έμενε ανενεργό για σχεδόν έναν χρόνο.

Και λέμε για έναν χρόνο γιατί από τις 20/5/2020 που η ΕΟΠΕ αποφάσισε να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα με τον τίτλο να κατακτά ο 1ος στον βαθμολογικό πίνακα, Ολυμπιακός, είχαμε μόλις 4 αγωνιστικές πριν τη νέα διακοπή λόγω κορονοϊού. Πέρσι τον Μάιο είχε γίνει και πάλι ένας μικρός χαμός, καθώς πολλές ήταν οι ομάδες που ήθελαν να συνεχιστεί, κάτι που έγινε με τους άνδρες, άλλες να μην βγει πρωταθλητής και άλλες να ισχύσει η βαθμολογία. Τελικά αποφασίστηκε να διακοπεί και να ισχύσει η βαθμολογία, με τις ανακοινώσεις Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ και τις απαντήσεις του Ολυμπιακού να διαδέχονται η μία την άλλη.

Ένας χαμός που δυστυχώς δεν λείπει ούτε και φέτος από το πολύπαθο αυτό πρωτάθλημα. Από την 1η Νοεμβρίου του 2020 που είχαμε το τελευταίο παιχνίδι της Volley League Γυναικών, είδαμε ομάδες και παίκτριες που μιλούσαν για καταστροφή του αθλήματος αν δεν αρχίσει και πάλι, όσο περνούσε ο καιρός όμως και δεν γινόταν αυτό, είχαμε και αντίθετες απόψεις.

Έτσι φτάσαμε στις 28/12/2020 που στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε είχαμε ομάδες που ξεκάθαρα δεν ήθελαν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αλλά και αυτές που ναι μεν ήθελαν, αλλά ζητούσαν διαβεβαιώσεις για το πότε θα αρχίσει και πότε θα τελειώσει. Από εκείνη την περιβόητη τηλεδιάσκεψη πέρασε ένας μήνας χωρίς να γίνει ουσιαστικά τίποτα (όπως τίποτα δεν είχε βγει ούτε στην συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη) και φτάσαμε επιτέλους στα θετικά νέα.

Και φτάσαμε στα θετικά νέα γιατί η Ομοσπονδία πίεσε και σωστά την Πολιτεία. Ξεκαθάρισε πως αν δεν ξεκινήσει άμεσα, τότε ξεκάθαρα δεν θα έχουμε πρωτάθλημα και φέτος. Και δεν θα έχουμε γιατί στο βόλεϊ θα πρέπει να έχουν τα πάντα ολοκληρωθεί μέχρι τις 18 Απριλίου, όπως έχει αποφασίσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία λόγω Ολυμπιακών Αγώνων. Τα περιθώρια δηλαδή δεν είναι απλά στενά, κάτι που ευτυχώς κατάλαβαν στην Κυβέρνηση και έτσι πάρθηκε αυτή η απόφαση.

Αν όλα πάνε καλά είτε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, είτε την μεθεπόμενη Τετάρτη θα δούμε την Volley League Γυναικών να αρχίζει και πάλι. Θα πείτε και με το δίκιο σας πως θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα. Φυσικά και θα είναι γιατί σε αντίθεση με τις ομάδες της Volley League Ανδρών, αυτές των γυναικών δεν κράτησαν τις παίκτριές τους, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να το έχει ο Ολυμπιακός που θα αναγκαστεί να παίξει χωρίς τις Χίπε, Γιώτα, Χριστοδούλου, Χουντ και Κλάριτς. Οι «ερυθρόλευκοι» σκέφτηκαν και καλά έκαναν την καριέρα των κοριτσιών και τις άφησαν να παίξουν στο εξωτερικό, από την στιγμή που κανείς δεν ήταν σίγουρος το αν θα αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα.

Από την άλλη, πολλές ήταν οι ομάδες που το διάστημα αυτό κράτησαν τις δικές τους παίκτριες, όπως ο ΠΑΟΚ που δεν έχασε καμία, ο Παναθηναϊκός, ο ΑΟ Θήρας και κάποιες που έκαναν κινήσεις μόλις ξεκίνησαν οι προπονήσεις όπως η ΑΕΚ και η Λαμία. Τι θέλω να πω με αυτό; Πως πολύ απλά στο δίλημμα αν θα έχουμε πρωτάθλημα έστω και κουτσουρεμένο με το να μείνει το βόλεϊ γυναικών ανενεργό για σχεδόν έναν χρόνο, δεν πρέπει να υπάρχει καν δίλημμα.

Και δεν πρέπει να υπάρχει γιατί το πρωτάθλημα δεν είναι μόνο οι παίκτριες που παίζουν στις λεγόμενες μεγάλες ομάδες, έχοντας και τις αντίστοιχες αμοιβές. Είναι κορίτσια που περιμένουν πως και πως να ξεκινήσουν για να πάρουν έστω και αυτά τα λίγα χρήματα που έχουν συμφωνήσει με τους συλλόγους τους. Υπάρχουν προπονητές, στατιστικολόγοι και συνολικά άνθρωποι πίσω από κάθε ομάδα που για εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχαν και δεν θα έχουν δουλειά.

Αλλά ακόμα και αυτό να μην μας ενδιαφέρει, δεν γίνεται να λες πως σου αρέσει το άθλημα αυτό και να μην θέλεις να αρχίσει πάλι, αλλά να δέχεσαι πως για σχεδόν έναν χρόνο δεν θα έχουμε αγώνες. Δεν γίνεται να σου αρέσει το άθλημα αυτό και να μην σκέφτεσαι πως χωρίς πρωτάθλημα εκτός από τις ομάδες και τις παίκτριες θα αντιμετωπίσει σοβαρότατο πρόβλημα και η Εθνική ομάδα. Ε αν δεν σκέφτεσαι ούτε αυτό, τότε απλά δεν σου αρέσει το άθλημα και το παρακολουθείς μόνο και μόνο γιατί παίζουν σε αυτό σύλλογοι του ποδοσφαίρου.

ΥΓ: Η Volley League Ανδρών δείχνει πως και στις Γυναίκες μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς πρόβλημα. Θα γίνονται τα τεστ κανονικά όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο και αν υπάρχουν θετικά κρούσματα θα έχουμε διακοπές αγώνων. Τόσο απλό.

ΥΓ1: Ακόμα και κουτσουρεμένο θα έχει ενδιαφέρον γιατί θα παλέψουν για τον τίτλο τουλάχιστον τρεις ομάδες.

ΥΓ2: Θα πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση στον τρόπο διεξαγωγής, γιατί δεν υπάρχει χρόνος να διεξαχθεί όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Λογικά οι αλλαγές θα γίνουν μέσα στην βδομάδα γιατί όπως είπαμε ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.

ΥΓ3: Ωραία όλα τα παραπάνω, αλλά προσωπικά φοβάμαι πως ακόμα και έτσι μπορεί κάτι να στραβώσει την τελευταία στιγμή και να μην αρχίσει το πρωτάθλημα, ειδικά αν τα κρούσματα ανέβουν σε εξαιρετικά μεγάλο αριθμό. Μακάρι βέβαια αυτό να μην γίνει, ούτε να ανέβει ο αριθμός, ούτε και να έχουμε νέα διακοπή και όλα να πάνε καλά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...