Κρίσιμο ραντεβού η Ελλάδα με τη Φινλανδία στο Golden European League

Newsroom
Κρίσιμο σταυροδρόμι για την εθνική ομάδα στη Φινλανδία

bet365

Η εθνική ομάδα φιλοξενείται από τη Φινλανδία στο Τάμπερε, θέλοντας να διατηρήσει το αήττητο στο Golden European League.

Tον κρισιμότερο αγώνα της δίνει το απόγευμα της Πέμπτης (19/6, 18:30) η Εθνική Ανδρών, η οποία θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα του τρίτου τουρνουά, Φινλανδία, στο ντέρμπι κορυφής του Golden European League.

Η Φινλανδία και η Ελλάδα βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, και ο νικητής του αγώνα στη «Nokia Power Arena» θα σφραγίσει το εισιτήριο για το final-4 της διοργάνωσης, μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της πρώτης φάσης.

Με δύο αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση των τουρνουά του Golden European League, η αγωνία για το ποιες ομάδες θα προκριθούν στην τελική τετράδα (όπου ήδη περιμένει η οικοδέσποινα του final-4, Τσεχία) ολοένα και μεγαλώνει.

Μπείτε στο κανάλι του Gazzetta στο Viber για να μην χάνετε το κορυφαίο περιεχόμενο.
gazzetta-viber

Τις θέσεις θα διεκδικήσουν τέσσερις ομάδες – μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, η οποία μαζί με τη Φινλανδία, τη Ρουμανία και το Ισραήλ παραμένει αήττητη. Γι’ αυτό, ο αγώνας κόντρα στη Φινλανδία έχει τεράστιο ενδιαφέρον, με τους Έλληνες διεθνείς και το προπονητικό επιτελείο να μετρούν αντίστροφα για ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια των τελευταίων ετών.

 


Μικρό προβάδισμα για την Φινλανδία στην προϊστορία

Έντεκα χρόνια έχει να βρεθεί η Εθνική ανδρών αντιμέτωπη με την Φινλανδία. Τελευταίο τους μεταξύ παιχνίδι ήταν για τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2014, σε όμιλο που έγινε στην Σλοβακία και τους Φινλανδούς να επικρατούν με 3-1 σετ.

Αρκετοί όμως είναι και οι μεταξύ μας αγώνες (είτε επίσημοι, είτε φιλικά), με αυτόν στο Τάμπερε να είναι το 31ος. Η Φινλανδία υπερέχει με 17-13. Τελευταία νίκη της Ελλάδας ήταν στις 8 Σεπτεμβρίου του 2013 στα Τρίκαλα για τα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ.

Κώστας Χριστοφιδέλης: «Το σερβίς και η υποδοχή μας πρέπει να είναι σε υψηλά στάνταρ»

Η Εθνική ομάδα βρίσκεται στην Φινλανδία και στο Τάμπερε από την Δευτέρα 16/6 και το πρόγραμμα της Τετάρτης (18/6) περιλάμβανε διπλή προπόνηση και το πρωί της Πέμπτης (19/6) θα γίνει ανάλυση βίντεο της Φινλανδίας από τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Χριστοφιδέλη και τους συνεργάτες του.

«Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό, μέχρι το επόμενο. Σίγουρα πρόκειται για έναν κομβικό αγώνα, εξίσου σημαντικός με τους προηγούμενους και με αυτούς που έπονται. Η Φινλανδία είναι στην πρώτη θέση και έχει δείξει σταθερή αγωνιστική παρουσία στην διοργάνωση.
Σε συνδυασμό με την δική μας καλή παρουσία και πορεία, κάνει τον αυριανό αγώνα αμφίρροπο και ανταγωνιστικό. Είναι μία πρόκληση για εμάς απέναντι σε μία δυνατή ομάδα, την πιο δυνατή από αυτές που έχουμε ήδη αντιμετωπίσει.

Το ότι παίζουμε στην έδρα τους κάνει το έργο μας ακόμα πιο δύσκολο. Είναι όμως έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την Φινλανδία αλλά και την Κροατία. Δύο παιχνίδια σε λιγότερο από 48 ώρες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε την υποδοχή μας απέναντι στο δυνατό τους σερβίς.

Με τη σειρά μας να τους πιέσουμε και να βγάλουμε τον πασαδόρο τους μακριά από το φιλέ και να μην παίζει πρώτο χρόνο με τους κεντρικούς, κάτι που αρέσκεται να κάνει η Φινλανδία. Η υποδοχή και το σερβίς μας πρέπει να είναι σε υψηλά στάνταρ».

Τρίτη εβδομάδα (19-21 Ιουνίου - Φινλανδία)

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2025

  • 18.30: Ελλάδα - Φινλανδία
  • Ρεπό η Κροατία

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025

  • 15.00:Κροατία - Ελλάδα
  • Ρεπό η Φινλανδία

Σάββατο 21 Ιουνίου 2025

  • 17.00: Φινλανδία - Κροατία
  • Ρεπό η Ελλάδα

H βαθμολογία

  • 1. Φινλανδία 4 νίκες - 0 ήττες, 12 βαθμοί
  • 2. Ελλάδα 4 νίκες - 0 ήττες, 12 βαθμοί
  • 3. Ρουμανία 4 νίκες - 0 ήττες, 11 βαθμοί
  • 4. Ισραήλ 4 νίκες - 0 ήττες, 11 βαθμοί
  • 5. Τσεχία 2 νίκες - 2 ήττες, 6 βαθμοί
  • 6. Ισπανία 2 νίκες - 2 ήττες, 6 βαθμοί
  • 7. Πορτογαλία 1 νίκη - 3 ήττες, 4 βαθμοί
  • 8. Σλοβακία 1 νίκη - 3 ήττες, 3 βαθμοί
  • 9. Λετονία 1 νίκη - 3 ήττες, 3 βαθμοί
  • 10. Βόρεια Μακεδονία 1 νίκη - 3 ήττες, 2 βαθμοί
  • 11. Κροατία 0 νίκες - 4 ήττες, 1 βαθμός
  • 12. Μαυροβούνιο 0 νίκες - 4 ήττες, 1 βαθμός


@Photo credits: ΕΟΠΕ
 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα