Πρεμιέρα με Βουλγαρία για την Εθνική γυναικών

Πρεμιέρα με Βουλγαρία για την Εθνική γυναικών

bet365

Έτοιμη για τον πρώτο της αγώνα στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι η Εθνική γυναικών, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να αγωνίζεται κόντρα στην οικοδέσποινα Βουλγαρία (20:30 ΕΡΤ3).

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών (όπως και των ανδρών που ακολουθεί) είναι μια συνδιοργάνωση τεσσάρων χωρών και σ' αυτή τη μεγάλη γιορτή η εθνική μας ομάδα θα είναι και πάλι παρούσα.

Όπως και το 2019 έτσι και τώρα τερμάτισε αήττητη στον προκριματικό όμιλο και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τα τελικά, όπου θα αγωνιστεί για 6η συνολικά φορά και δεύτερη στη Βουλγαρία (η πρώτη το 2001 στον όμιλο που είχε φιλοξενηθεί στη Βάρνα).

Κι η οικοδέσποινα του 2ου ομίλου (οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο Kolodruma Sport Hall της Φιλιππούπολης) είναι η αντίπαλος μας στην αυριανή πρεμιέρα της διοργάνωσης που περιλαμβάνει δύο μόλις αγώνες. Πέρα από την αναμέτρηση Βουλγαρία-Ελλάδα (20:30, ΕΡΤ 3), την ίδια ώρα στην BT Arena της Κλουζ-Ναπόκα η Ρουμανία υποδέχεται την Τουρκία (για τον Δ' όμιλο).

Για τους Βούλγαρους αυτή η διοργάνωση είναι πολύ σημαντική και το έλεγαν από το 2019 αλλά αυτό δημιουργεί παράλληλα και μεγαλύτερο άγχος το οποίο πάντως υπάρχει σε όλες τις πλευρές όταν μιλάμε για πρεμιέρα όπως είπε κι ο Γκιγιέρμο Ναράνχο.

«Στην πρεμιέρα πέρα από τη δυναμική του αντιπάλου πάντα υπάρχει μεγαλύτερη ένταση και νεύρα. Κι όσο πιο γρήγορα τα αποβάλεις τόσο το καλύτερο. Για εμάς είναι καλό ότι παίζουμε στην πρεμιέρα μ' ένα από τα φαβορί του ομίλου και πιστεύω ότι αυτό το ματς θα μας βοηθήσει γενικά στην πορεία μας στο τουρνουά», είπε ο Ισπανός τεχνικός και συνέχισε αναφερόμενος στη Βουλγαρία:

«Είναι μία πολύ καλή ομάδα με αθλήτριες υψηλού επιπέδου. Θα παίξει έχοντας στο πλευρό της τον κόσμο, δεν έχει την κούραση του ταξιδιού που έχουμε εμείς και σίγουρα έχει προπονηθεί περισσότερες φορές από εμάς στο γήπεδο. Αλλά εμείς θα μπούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και όποιος θέλει να μας κερδίσει θα πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ και να παίξει καλύτερα από εμάς».

Η προϊστορία της Ελλάδας με τη Βουλγαρία

Πέρασαν 47 χρόνια (Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 1974) από την πρώτη φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες (σε επίπεδο γυναικών) Ελλάδα και Βουλγαρία και η αλήθεια είναι ότι η παράδοση μόνο ευνοϊκή δεν είναι για την εθνική μας.

Οι Βουλγάρες είχαν επικρατήσει σε εκείνο το πρώτο φιλικό με 3-0 και στους 34 αγώνες που έχουμε δώσει συνολικά έχουμε μόλις 5 νίκες και 29 ήττες. Η τελευταία σημειώθηκε στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όταν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του ομίλου στην Άγκυρα η Βουλγαρία είχε επικρατήσει με 3-0 κι εκείνη η νίκη της είχε δώσει την 3η θέση, με την εθνική να καταλαμβάνει την 4η.

Με 50% τα γήπεδα, χωρίς κόσμο στην Κροατία

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ξεκινά αύριο με τους δύο αγώνες που προαναφέραμε σε Βουλγαρία και Ρουμανία, ενώ οι άλλες δύο συνδιοργανώτριες είναι η Κροατία και η Σερβία (που θα φιλοξενήσει και την τελική φάση).

Όπως έγινε γνωστό στις τρεις χώρες (Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία) οι τοπικές αρχές επέτρεψαν να υπάρχουν θεατές στο γήπεδο με την παρουσία τους να φτάνει στο 50% της χωρητικότητας των γηπέδων.

Όσον αφορά το Kolodruma Sport Hall, είναι το μεγαλύτερο ποδηλατοδρόμιο των Βαλκανίων, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2015 και έχει διαμορφωθεί ειδικά για τους αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με τη χωρητικότητα του να είναι 6.000 θέσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με τις οδηγίες της βουλγαρικής κυβέρνησης στο γήπεδο μπορούν να βρεθούν περίπου 3.000 θεατές χωρίς όμως να χρειάζεται να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή κάποιο τεστ (rapid ή pcr).

Η 14άδα της Εθνικής

Αναλυτικά η αποστολή της Εθνικής ομάδας:

Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου, Όλγα Βεργίδου

Διαγώνια: Μάρθα Ανθούλη

Ακραίες: Ανθή Βασιλαντωνάκη, Όλγα Στράντζαλη, Εύα Χαντάβα, Κωνσταντίνα Βλαχάκη, Σοφία Κοσμά

Κεντρικές: Κατερίνα Γιώτα, Τζίνα Λαμπρούση, Μελίνα Εμμανουηλίδου, Ιωάννα Πολυνοπούλου

Λίμπερο: Μαριαλένα Αρτακιανού, Πένυ Ρόγκα.

Το πρόγραμμα του ομίλου

Υπενθυμίζουμε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στον B' όμιλο (Φιλιππούπολη, Βουλγαρία) και το πρόγραμμα των αγώνων (που θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ-3) έχει ως εξής:

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

20.30 (ΕΡΤ-3): Βουλγαρία - Ελλάδα

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

17.30: Ισπανία - Τσεχία

20.30: Γερμανία - Πολωνία

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

17.30: Τσεχία - Γερμανία

20.30 (ΕΡΤ-3): Ελλάδα - Πολωνία

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

17.30: Τσεχία - Πολωνία

20.30: Βουλγαρία - Ισπανία

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

16.00 (ΕΡΤ-3): Ελλάδα - Ισπανία

19.00: Γερμανία - Βουλγαρία

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

17.30 (ΕΡΤ-3): Ελλάδα - Τσεχία

20.30: Πολωνία - Ισπανία

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

17.30 (ΕΡΤ-3): Γερμανία - Ελλάδα

20.30: Βουλγαρία - Τσεχία

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

17.30: Ισπανία - Γερμανία

20.30: Βουλγαρία - Πολωνία

 

Τελευταία Νέα