Ράπτης στο Gazzetta: «Όνειρο να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τώρα κοιτάζω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό»

Ράπτης στο Gazzetta: «Όνειρο να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τώρα κοιτάζω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό»

bet365

Ο Αλέξανδρος Ράπτης μιλάει στο Gazzetta για την προετοιμασία της Εθνικής εν' όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, για την επιστροφή του στην θέση του ακραίου και τονίζει πως όνειρό του είναι να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και φέτος να πάρει το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό.

Μπορεί να διανύει μόλις το 21ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο έχει καταφέρει στο διάστημα αυτό να κάνει αισθητή την παρουσία του στον χώρο του βόλεϊ. Από τα 18 του που άφησε την Πάτρα για να βρεθεί στην Αθήνα και τον Παναθηναϊκό, ο Αλέξανδρος Ράπτης έδειξε με το καλημέρα το τι μπορεί να κάνει, αναγκάζοντας τους ανθρώπους του αθλήματος να μιλάνε για ένα μεγάλο ταλέντο.

Ένα ταλέντο που την περίοδο 2019-2020 έκανε το μεγάλο άλμα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους «πράσινους» και μάλιστα στους τελικούς αναδείχθηκε και MVP παίζοντας ως διαγώνιος και όχι ως ακραίος. Μια θέση που προτίμησε ο ίδιος να έχει και στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε, στο οποίο ωστόσο και λόγω τραυματισμών δεν μπόρεσε να κάνει την διαφορά.

Τη νέα χρονιά ωστόσο ο νεαρός βολεϊμπολίστας επιστρέφει στα άκρα, όπου θα παίξει τόσο με την Εθνική, όσο και στο «τριφύλλι». Αυτή την περίοδο ο Ράπτης προετοιμάζεται με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και όπως αναφέρει και στο Gazzetta που βρέθηκε στην Κάρυστο, αυτό που θέλει για τη νέα χρονιά είναι να μπορέσει η Εθνική να πάει καλύτερα στο Eurovolley σε σχέση με το προηγούμενο και να κατακτήσει το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό. Όσον αφορά το μεγάλο του όνειρο είναι να αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ γενικά αποφεύγει τα μεγάλα όνειρα, δίνοντας προσοχή στο τώρα.

Ο Ράπτης κάνει βάρη

Αλέξανδρε άλλη μία προετοιμασία με την Εθνική ομάδα, πως κυλάνε μέχρι τώρα τα πράγματα;

«Τα πράγματα κυλάνε πολύ όμορφα. Αρχικά ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Καρύστου την πόλη συνολικά και το ξενοδοχείο που μας φιλοξενεί. Η φιλοξενία είναι άριστη, ο κόσμος είναι πολύ θερμός μαζί μας, κάτι που θυμάμαι από την προηγούμενη φορά που είχα έρθει, όχι με τους Άνδρες, αλλά με του Εφήβους. Έχω να πω πως μας έχουν καλοδεχτεί και αγκαλιάσει ίσως περισσότερο από όλες τις προετοιμασίες που έχω πάει. Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, τα πράγματα είναι έτσι όπως τα φανταζόμασταν. Κάποιοι είναι λίγο μαγκωμένοι γιατί έχουν περισσότερο καιρό να πιάσουν μπάλα, κάποιοι λιγότερο, παρόλα αυτά κυλάει μια χαρά η προετοιμασία, βρίσκουμε ρυθμό και βγάζουμε πράγματα που θέλουμε στο γήπεδο».

Η κλήρωση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, καθώς η ομάδα θα βρεθεί απέναντι σε μεγαθήρια όπως η Σερβία και η Πολωνία, το πολύ δυνατό Βέλγιο, αλλά και τις επικίνδυνες Πορτογαλία και Ουκρανία. Τι να περιμένουμε από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα παιχνίδια αυτά;

«Τα φαβορί να βγάζουν ο Τύπος και ο κόσμος. Εμείς δεν θεωρούμε πως υπάρχουν απόλυτα φαβορί. Εμείς θα πάμε να παίξουμε όλα τα παιχνίδια έτσι όπως είναι σαν να είναι όλα τα ίδια παιχνίδια. Θα πάμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει και εγώ πιστεύω πως μία μεγάλη έκπληξη είμαστε έτοιμοι να την κάνουμε. Δεν υπάρχει δηλαδή φαβορί όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο και το γνωρίζουμε όλοι αυτό».

Ο Αλέξανδρος Ράπτης

Όταν λες έκπληξη; Με τι θα ήσουν ευχαριστημένος;

«Ευχαριστημένος εγώ και πιστεύω πως όλοι, είμαστε όταν κάνουμε κάτι παραπάνω από την προηγούμενη φορά. Δηλαδή την προηγούμενη φορά περάσαμε στους «16» με κάποιες συνθήκες, μακάρι και εύχομαι αυτή την φορά να κάνουμε το κάτι παραπάνω».

Μετά από μία χρονιά που αγωνίστηκες ως διαγώνιος, επιστρέφεις στην θέση του ακραίου. Θεωρείς πως αυτή είναι η φυσική σου, σου ταιριάζει περισσότερο και αυτή που μπορείς να κάνεις το βήμα παραπάνω;

«Εγώ προσωπικά δεν θεωρώ πως έχω κάνει κάποιο λάθος. Και πέρσι που ξεκίνησα να παίξω διαγώνιος ήταν επειδή εγώ το ήθελα και δεν με πίεσε κανένας να το κάνω. Το έκανα επειδή το ήθελα. Ούτε επίσης θεωρώ πως έκανα κάποιο λάθος, γιατί σε όποια θέση και αν αγωνίζεσαι κάτι κερδίζεις. Σίγουρα κέρδισα πολλά πράγματα και φέτος, έπαιξα σε διαφορετικές θέσεις, ήταν μια δύσκολη χρονιά και για εμένα και για την ομάδα. Εγώ φέτος είχα κάποια προβλήματα υγείας, όμως σιγά-σιγά τα ξεπερνάω και πιστεύω πως όλα θα κυλήσουν όπως τα θέλουμε όλοι και προσωπικά είμαι όντως πολύ χαρούμενος που γυρίζω και πάλι στην θέση του ακραίου».

Πάμε στην περσινή χρονιά. Εκτός από τον κορονοϊό ου ήταν θέμα για όλες τις ομάδες, τι πιστεύεις πως πήγε άσχημα στον Παναθηναϊκό; Και αν η ομάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω;

«Σίγουρα θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να είχε διεκδικήσει κάτι παραπάνω, αλλά όπως είπατε και εσείς αυτή η κατάσταση που υπάρχει τώρα είναι πρωτόγνωρη. Όλες οι ομάδες ψάχνουν να βρουν τρόπους να την αντιμετωπίσουν, απλά ίσως να μας ξέφυγε λίγο το κομμάτι, γιατί ήμασταν 6 παίκτες που αγωνιζόμασταν συνέχεια και μετά από κορονοϊό δεν μας κάθισε καλά και το πρόγραμμα. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να λέω δικαιολογίες, αλλά όποιος έπαιξε πέρσι καταλαβαίνει πως έτσι είναι τα πράγματα. Δηλαδή κάθεσαι 15 μέρες γιατί έχει Covid, προσπαθείς να το ξεπεράσεις και μετά μπαίνεις τρεις μέρες, κάνεις προπονήσεις και παίζεις συνέχεια. Αυτό είναι κάψιμο, φοβερή καταπόνηση και το ένιωσα και εγώ φέτος που κόλλησα».

Ράπτης με μάσκα

Μιας και αναφέρθηκες στον κορονοϊό πόσο δύσκολο ήταν να παίζετε με μάσκες;

«Να φανταστείτε πως τις μάσκες τις πρότεινα εγώ στην ομάδα γιατί τυχαίνει να έρχομαι σε επαφή με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και ήθελα πάρα πολύ να μην κολλήσω. Το ήθελα πάρα πολύ και να φανταστείτε πως ήμουν από τους πρώτους που κόλλησα, αυτοί που προσέχουν την παθαίνουν πρώτοι μάλλον. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη να παίξεις με μάσκα πάντως γιατί δυσκολεύεται η ανάσα σου και ανεβαίνουν πάρα πολύ οι παλμοί».

Όσον αφορά το πρωτάθλημα, θεωρείς πως ήταν λάθος που πέρσι έγιναν playoffs;

«Λάθος; Δεν είμαι αυτός που θα κρίνει αν ήταν σωστό ή λάθος, έγινε μια διεξαγωγή του πρωταθλήματος διαφορετική και aπό ότι κατάλαβα του χρόνου θα γίνει κανονικά με Playoffs ε; Αν γίνει δείχνει πως κατάλαβαν το λάθος τους, εκτός αν έγινε λόγω covid αυτό. Γιατί ήταν πολύ περίεργο πρωτάθλημα».

Πάμε τώρα στο επόμενο. Οι ομάδες που θεωρητικά πάντα είναι φαβορί για το πρωτάθλημα, έχουν ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό. Πως βλέπεις τη νέα χρονιά;

«Σίγουρα θα είναι πολύ πιο δυνατό πρωτάθλημα από πέρσι και από όλες τις χρονιές που εγώ έχω βρεθεί στον Παναθηναϊκό και την Volley League. Ωστόσο δεν έχω δει μόνο τις 4 ομάδες να ενισχύονται. Έχω δει και τις υπόλοιπες ομάδες να το κάνουν και αυτό είναι πάρα πολύ καλό και για την Ελλάδα και για τους Έλληνες παίκτες που θα δουν μεγάλους βολεϊμπολίστες να έρχονται και να παίζουν μαζί τους. Εγώ ήμουν τυχερός που έπαιζαν στον Παναθηναϊκό ο οποίος είχε σε βάθος χρόνου μεγάλα ονόματα, αλλά χαίρομαι που θα ανέβει το ελληνικό πρωτάθλημα και έτσι θα ανέβουν και οι Έλληνες παίκτες».

Αναφέρθηκες σε μεγάλους παίκτες που θα βοηθήσουν και τους Έλληνες. Εσένα πόσο σε βοήθησε ο Τσάτσιτς και λέω τον συγκεκριμένο και λόγω θέσης.

«Και ο Τσάτσιτς και ο Στάροβιτς ήταν μεγάλα ονόματα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλη την Ευρώπη. Αυτό που εγώ έχω να κερδίσω από αυτούς και όλοι οι Έλληνες παίκτες και το βλέπω αυτό, είναι να κολλάμε επάνω τους και να βλέπουμε την διαφορετική νοοτροπία που έχουν οι ξένοι παίκτες. Το πόσο επαγγελματίες και αφοσιωμένοι είναι σε αυτό που κάνουν. Υπάρχει μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία την οποία δεν την έχω δει ακόμα γιατί δεν έχω παίξει στο εξωτερικό, αλλά την βλέπω από αυτούς που έρχονται που είναι πιο επαγγελματίες και σίγουρα ο κάθε νεαρός αθλητής έχε να κερδίσει από αυτούς τους παίκτες».

Ο Αλέξανδρος Ράπτης

Με πρόλαβες λέγοντας για το εξωτερικό, Είναι ο μεγάλος σου στόχος να παίξεις βόλεϊ σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα; Ποιο είναι το αθλητικό όνειρο του Αλέξανδρου Ράπτη;

«Το όνειρό μου όπως έχω ξαναπεί είναι να καταφέρω να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τώρα να παίξω στο εξωτερικό δεν μπορώ να κάνω τέτοια όνειρα. Όνειρό μου είναι να πάρω του χρόνου το πρωτάθλημα και να αγωνιστώ με τον καλύτερο τρόπο που μπορώ για τον Παναθηναϊκό. Αυτή την στιγμή δεν έχω παραπάνω βλέψεις. Θέλω να κοιτάω την χρονιά του χρόνου και πως θα είμαστε, όχι τις επόμενες. Το κάθε βήμα με την σειρά του».

Όσον αφορά την Εθνική με τι θα είσαι ικανοποιημένος;

«Όπως είπα και πριν θα είμαι ικανοποιημένος με το να κάνουμε κάτι παραπάνω από πρόπερσι και το προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

 

Τελευταία Νέα