Ευρωπαϊκό τζούντο: Μπαίνουν στη μάχη οι Έλληνες τζουντόκα στο Μονπελιέ

Πηνελόπη Γκιώνη
Ευρωπαϊκό τζούντο: Μπαίνουν στη μάχη οι Έλληνες τζουντόκα στο Μονπελιέ

bet365

Αρχή με τέσσερα από τα πέντε μέλη της Εθνικής θα γίνει το Σάββατο 4/11, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο που φιλοξενείται στο Μονπελιέ της Γαλλίας.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο ξεκίνησε σήμερα 3/11 στο Μονπελιέ της Γαλλίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή 5/11, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από πέντε τζουντόκα.

Το Σάββατο 4/11 οι τέσσερις από τους πέντε θα μπουν στο ταπί με στόχο τις νίκες και να φτάσουν όσο πιο μακριά μπορούν στη διοργάνωση, με τη διάκριση να είναι ρεαλιστικός στόχος.

Ξεκινώντας από τη μοναδική γυναίκα της ομάδας, η Ελισάβετ Τελτσίδου ταξιδεύει με αξιώσεις στη Γαλλία και μετά από μια σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων με μετάλλια σε Γκραν Σλαμ και σημαντική συλλογή πόντων, ετοιμάζεται για το «άλμα». Ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό είναι ο απόλυτος στόχος της 27χρονης πρωταθλήτριας, η οποία θα ξεκινήσει στο τουρνουά από τον τέταρτο όμιλο των -70 κιλών και με αντίπαλό της την 22χρονη Ρωσίδα (αγωνίζεται ως ανεξάρτητη) Ντάρια Χραμοΐκινα. Αργότερα, μπορεί να βρει μπροστά της είτε τη Σουηδέζα Έρικσον είτε τη Βρετανίδα Γιτς-Μπράουν ενώ πιθανό είναι να αντιμετωπίσει τη δυνατή Ισπανίδα Τσουνόδα Ρουστάντ. Η Τελτσίδου είναι το Νο3 του ταμπλό και η μεγάλη ελπίδα της ομάδας για το βάθρο.

Την ίδια μέρα, το Σάββατο 4/11, θα ξεκινήσει και ο Μιχαήλ Τσουτλασβίλι στην κατηγορία των -73 κιλών. Ο ίδιος θα αγωνιστεί στον τέταρτο όμιλο με πρώτο αντίπαλο τον Ελβετό Σταμπ (Νο3 του ταμπλό) ενώ έπειτα ένας εκ των Στοντόλσκι, Οσμάνοφ και Αβεντισιάν θα είναι ο αντίπαλός του. Στη διοργάνωση βρίσκεται και το Νο1 του κόσμου, ο Αζέρος Χινταγιάτ Χεϊντάροφ.

Στην κατηγορία των -81 κιλών οι Θεόδωρος Δεμουρτσίδης και Θανάσης Μυλωνέλης θα αγωνιστούν επίσης το Σάββατο 4/11. Ο Μυλωνέλης αγωνίζεται στον Β όμιλο και ξεκινά με αντίπαλό του τον Πολωνό Ντρζιμάλ και αν περάσει από αυτό το εμπόδιο, τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον νικητή της αναμέτρησης Αλμπαϊράκ και Σβόμποντα. Ο Δεμουρτσίδης θα αγωνιστεί στον Δ όμιλο, ξεκινώντας από τον πρώτο γύρο με αντίπαλο τον Βρετανό Μούρχεντ.

Ο Θοδωρής Τσελίδης θα αγωνιστεί την Κυριακή 5/11. Ο πρωταθλητής των -90 κιλών θα αγωνιστεί στον Δ όμιλο και θα ξεκινήσει με αντίπαλο τον Ρώσο Λορσάνοφ ενώ, εφόσον επικρατήσει, θα βρεθεί αντιμέτωπος μάλλον με τον Ιταλό Παρλάτι.

Οι τελικοί σε όλες τις κατηγορίες είναι προγραμματισμένοι για την ίδια μέρα, μετά τις 17:00 (ώρα Ελλάδος).

@Photo credits: IJF
 

Τελευταία Νέα