Τζούντο: «Χρυσός» ο Κωστελίδης στη Νάπολη

Newsroom
Τζούντο: «Χρυσός» ο Κωστελίδης στη Νάπολη

bet365

Με το χρυσό μετάλλιο του Ιωάννη Κωστελίδη, έπεσε για τα ελληνικά χρώματα η αγωνιστική αυλαία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου τζούντο Κ18.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του τζούντο, υπό την καθοδήγηση του προπονητή Ντούρου Γκόγκουα, με τρεις νίκες κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των +90 κιλών, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ελληνική παρουσία σε ένα ιδιαίτερα δυνατό τουρνουά για τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

Σε μια κατηγορία όπου συμμετείχαν συνολικά 12 αθλητές, ο Κωστελίδης κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο του μετάλλιο σε διεθνές τουρνουά της EJU.

Με τρία Ippon απέναντι στον Μαυροβούνιο Κόβινιτς, τον Γάλλo Ντα Κόστα και τον Ιταλό Ρόσι, ο Κωστελίδης έφτασε στην κορυφαία έως σήμερα στιγμή της αθλητικής του καριέρας, αναδεικνύοντας και σε αυτήν την περίπτωση τη νέα γενιά του ελληνικού τζούντο, η οποία προετοιμάζεται για να πρωταγωνιστήσει στο άμεσο μέλλον.

Με τα δύο μετάλλια αλλά και την 5η θέση, χθες, της Δημητριάδη, η Ελλάδα κατέλαβε την 4η θέση στο τουρνουά της Ιταλίας, με τη διοργανώτρια χώρα να σαρώνει τα μετάλλια και να ακολουθούν Γαλλία και Ισραήλ.

 

Τελευταία Νέα