Παναγιώτης Μπιτάδος στο Gazzetta: «Στόχος να φέρω το ελληνικό τρίαθλο ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Κώστας Ευθυμιάδης
Παναγιώτης Μπιτάδος στο Gazzetta: «Στόχος να φέρω το ελληνικό τρίαθλο ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

bet365

Ο πρωταγωνιστής του φετινού IRONMAN, Παναγιώτης Μπιτάδος, μίλησε στο Gazzetta για το άθλημα του τριάθλου το οποίο θέλει να φέρει ξανά στο προσκήνιο.

Η Ελλάδα έχει να δει αθλητή ή αθλήτρια του τριάθλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, από την Ντενίζ Δημάκη το 2008 στο Πεκίνο.

Πριν από αυτήν, ο Βασίλης Κρομμύδας είχε δύο συμμετοχές σε Σίδνεϋ και Αθήνα, που ήταν και οι πρώτες διοργανώσεις που εντάχθηκε το άθλημα στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Από τότε… αγνοείται η Ελλάδα στο τρίαθλο καθώς δεν έχει καταφέρει να στείλει εκπρόσωπο. Αυτό φιλοδοξεί να το αλλάξει από το 2024 στο Παρίσι ο Παναγιώτης Μπιτάδος, ο οποίος μάλιστα έχει για προπονητή τον Κρομμύδα.

Ο 19χρονος πρωταθλητής από τη Μυτιλήνη, είναι ότι καλύτερο διαθέτει το άθλημα και μάλιστα οι ειδικοί θεωρούν πως τα επόμενα χρόνια μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, αν συνεχίσει αυτή την σταθερά ανοδική πορεία που έχει.

Ο Μπιτάδος συμμετείχε στο φετινό IRONMAN εκτός συναγωνισμού και τερμάτισε κοντά… μισή ώρα μπροστά από τους υπόλοιπους αθλητές.

Το Gazzetta τον συνάντησε στην Βάρκιζα όπου μίλησε για το πως αποφάσισε να ασχοληθεί με το τρίαθλο και τον μεγάλο στόχο του 2024…

Μπιτάδος

-Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το τρίαθλο;

«Εκανα κολύμβηση, αλλά έκλεισαν το κολυμβητήριο στη Μυτιλήνη γιατί ήταν παλιό. Πήγα να τρέξω σε ένα τρίαθλο έτσι άρχισε αυτός ο έρωτας… Αρχισα να προπονούμαι σκληρά και τα αποτελέσματα ήρθαν»

- Είναι ένα άθλημα που δεν έχει επιτυχίες, αλλά και προβολή στην Ελλάδα. Ωστόσο το IRONMAN βοηθά στην αντίθετη κατεύθυνση. Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει μία διοργάνωση σαν κι αυτή στη χώρα;

«Η αλήθεια είναι ότι όλοι κυνηγούν ποδόσφαιρο, μπάσκετ… τα κλασικά αθλήματα. Το τρίαθλο συνδυάζει τρεις διαφορετικές ασκήσεις που είναι καλό για το σώμα. Είναι σημαντικό να έχει η Ελλάδα τέτοιες διοργανώσεις γιατί προβάλλεται η χώρα, αλλά και οι αθλητές. Και είμαι χαρούμενος που φιλοξενούμε έναν τέτοιο θεσμό στη χώρα»

- Ποια είναι η βάση σου και πόσο σε έχει βοηθήσει η συνεργασία σου με τον Β. Κρομμύδα;

«Γυμνάζομαι όπου βρω. Στη Μυτιλήνη, στην Αθήνα, στο εξωτερικό… Δεν έχω κάποια βάση. Ο Βασίλης Κρομμύδας με έχει φέρει σε ένα απίστευτο επίπεδο και τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Δεν έχω λόγια ειλικρινά… Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ να φτάσω σε αυτό το επίπεδο»

- Η Ελλάδα απουσιάζει για χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο τρίαθλο. Εχεις στο μυαλό σου την συμμετοχή στο Παρίσι;

«Βεβαίως. Και θέλω μέσω του ράνκινγκ να τα καταφέρω και να πάω στο Παρίσι. Είναι πάνω από μία 10ετια που δεν έχουμε παρουσία και είναι κακό αυτό. Πρέπει να γίνει για να ανέβει το άθλημα στην Ελλάδα. Πρέπει να αλλάξει αυτό και θα παλέψω για να το πετύχω».

 

Τελευταία Νέα