Σάκκαρη: Άνοδος μίας θέσης στην παγκόσμια κατάταξη

Newsroom
sakkari_rome24
Το ανανεωμένο ranking της WTA την Δευτέρα (20/5) βρήκε τη Μαρία Σάκκαρη μία θέση πάνω, με την Ελληνίδα τενίστρια ν' ανεβαίνει στο Νο.7 του κόσμου εκμεταλλευόμενη την πτώση της Τσινγουέν Ζενγκ.

Στο Νο.7 του κόσμου βρήκε η νέα εβδομάδα την Μαρία Σάκκαρη, η οποία αν και αποκλείστηκε στους "16" του τουρνουά της Ρώμης από την Αζαρένκα, εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο την πτώση της Τσινγουέν Ζενγκ μετά το ιταλικό 1000άρι.

Η Ίγκα Σβιόντεκ, η οποία κατέκτησε τον τίτλο στην ιταλική διοργάνωση, παρέμεινε ακούνητη στο Νο.1 του κόσμου με την φιναλίστ Αρίνα Σαμπαλένκα ν' ακολουθεί στο Νο.2. Η Λευκορωσίδα τενίστρια, μάλιστα, είδε την διαφορά της από την Νο.3 Κόκο Γκοφ να μειώνεται περίπου στους 500 βαθμούς.

Ελένα Ριμπάκινα και Τζέσικα Πεγκούλα συμπληρώνουν την πεντάδα στην παγκόσμιας κατάταξη της WTA, τις οποίες ακολουθούν οι Μαρκέτα Βοντρούσοβα και Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα είναι μία... ανάσα από την Νο.6 του κόσμου, καθώς απέχει 55 βαθμούς. Παρόμοια είναι η διαφορά της Ελληνίδας με την Νο.8 του κόσμου Τσινγουέν Ζενγκ.

Το Top 10 ολοκληρώνουν οι Ονς Ζαμπέρ (No.9) και η Γελένα Οσταπένκο (No.10). Νέα άνοδο είδε και η Ντανιέλ Κόλινς, η οποία κέρδισε τρεις θέσεις και βρίσκεται στο No.12, ενώ άλλες 2 άφησε πίσω της και η Ελίνα Σβιτολίνα, που είναι στο No.17 του κόσμου.

Δείτε εδώ το WTA Ranking

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα