Stuttgart Open: Το σήκωσε μέσα σε 70 λεπτά η Ριμπάκινα

Newsroom
rybakina_stuttgart24
Η Έλενα Ριμπάκινα κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά της Στουτγκάρδης, επικρατώντας με 6-2, 6-2 της Μάρτα Κόστιουκ στον τελικό της διοργάνωσης, για να προσθέσει τον τρίτο της τίτλο μέσα στο 2024.

Η Έλενα Ριμπάκινα, μετά το... σπάσιμο του αήττητου της Ίγκα Σβιόντεκ, πήρε straight sets νίκη στον τελικό του Stuttgart Open με 6-2, 6-2 κόντρα στην Μάρτα Κόστιουκ και κατέκτησε τον τίτλο στο γερμανικό τουρνουά μέσα σε 70 λεπτά.

Η τενίστρια από το Καζακστάν σέρβιρε με 64% στο ματς, κερδίζοντας του 30 από τους 37 πόντους στο πρώτο της σερβίς (81%). Μάλιστα κατάφερε να κάνει break τέσσερις από τις έξι φορές που είχε την ευκαιρία.

Το πρώτο break ήρθε στο πρώτο game του παιχνιδιού, για να κάνει το 2-0 στη συνέχεια με δύσκολο hold. H Κόστιουκ μείωσε σε 2-1, με την Ριμπάκινα να κάνει ένα σερί 3-1 στα games για το 5-2. Με love game η Καζάκα πήρε προβάδισμα στον τελικό.

Όπως και στο 1ο set, έτσι και στο 2ο η Ριμπάκινα ξεκίνησε με break (1-0) και hold (2-0), με την Κόστιουκ να προσπαθεί να το πάρει πίσω στο 6ο game, αλλά η Ριμπάκινα έσβησε και τα 3 break-points φτάνοντας σε ένα κρίσιμο hold (4-2).

Στη συνέχεια η Ριμπάκινα βρήκε και 4ο break παίρνοντας προβάδισμα με 5-2 και σφράγισε τη νίκη και τον τίτλο στο σερβίς της μετά από 4 match points.

Ριμπάκινα - Κόστιουκ 2-0: Τα highlights

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα