Παπαμιχαήλ: Πέρασε στα προημιτελικά του διπλού, κάνει πρεμιέρα στο απλό στην Μπογκοτά

Κώστας Ευθυμιάδης
Παπαμιχαήλ: Πέρασε στα προημιτελικά του διπλού, κάνει πρεμιέρα στο απλό στην Μπογκοτά
Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ξεκίνησε με μια μεγάλη νίκη τις υποχρεώσεις της για το 250άρι τουρνουά της WTA που φιλοξενείται στην Μπογκοτά της Κολομβίας, μπαίνοντας στη φάση των προημιτελικών στο διπλό.

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ και η Δαλιδά Γιακούποβιτς πέτυχαν την έκπληξη της ημέρας στο 250αρι τουρνουά της Μπογκοτά.

Η Ελληνίδα τενίστρια και η Σλοβένα παρτενέρ της, άφησαν εκτός το Νο.1 ζευγάρι του ταμπλό, τη Νατέλα Τζαλαμίτζε και την Καμίλα Ρακίκοβα, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-3, 7-5).

Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για την 30χρονη Ελληνίδα και την συμπαίκτριά της, που έκαναν το μοναδικό break στο 6ο game του 1ου σετ, προηγήθηκαν με 4-2 και το κατέκτησαν λίγο αργότερα με 6-3.

Στο 2ο σετ προηγήθηκαν μέχρι και με 5-1, οι κορυφαίες του ταμπλό όμως πέρασαν στην αντεπίθεση και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 5-5. Ωστόσο, Παπαμιχαήλ και Γιακούποβιτς σταμάτησαν το σερί τους και με break πήραν κεφάλι στο σκορ. Σέρβιραν για τη νίκη, βρέθηκαν πίσω με διπλό break point, όμως άντεξαν και γύρισαν το game για να πάρουν την πρόκριση.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν το ζευγάρι που θα επικρατήσει από το ματς Ρόμπις / Θομπάρε - Καλασνίκοβα/ Πίτερ.

Η Παπαμιχαήλ ξεκινά σήμερα και στο απλό τις υποχρεώσεις της στο κυρίως ταμπλό, με πρώτη αντίπαλο την Ιταλίδα Νούρια Μπρανκάτσιο, Νο206 στην παγκόσμια κατάταξη. Ο αγώνας δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν τις 22:00 ώρα Ελλάδος. Η νικήτρια, στην φάση των «32» θα παίξει είτε με την Ποντορόσκα από την Αργεντινή (Νο103), είτε με την Κράους από την Αυστρία (Νο168).

 

WTA Τελευταία Νέα