Σάκκαρη - Ζανζάν 2-0: Με συνοπτικές διαδικασίες στον δεύτερο γύρο του Βερολίνου

Σάκκαρη - Ζανζάν 2-0: Με συνοπτικές διαδικασίες στον δεύτερο γύρο του Βερολίνου
Η Μαρία Σάκκαρη είχε ξεκούραστη πρεμιέρα καθώς ξεπέρασε το εμπόδιο της Ζανζάν (2-0 σετ) χωρίς προβλήματα και συνεχίζει στον δεύτερο γύρο του τουρνουά στο Βερολίνο.

Η Μαρία Σάκκαρη δεν αντιμετώπισε προβλήματα στην πρεμιέρα του όπεν στο Βερολίνο.

Η Γαλλίδα Λεόλια Ζανζάν όσο και να προσπαθούσε, ήταν ένα σκαλί κάτω από την Μαρία, που έπαιξε όσο χρειάστηκε για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στις «16», με 2-0 σετ (6-3, 6-2 σε 1 ώρα και 23 λεπτά).

Η Ελληνίδα τενίστρια έπαιξε αρκετά σήμερα με το drop shot της και κράτησε εύκολα τα service game της (δεν είχε ούτε μία ευκαιρία για break η Ζανζάν) με αποτέλεσμα να φτάσει εύκολα στην επόμενη φάση όπου την περιμένει η Ντάρια Σάβιλ.

Η Σάκκαρη ήταν εξαιρετική έχοντας το εντυπωσιακό 92% (23/25) κερδισμένους πόντους σε πρώτο σερβίς και 57.9% στο δεύτερο (11/19) έναντι 62.8% (27/43) και 31.3% (10/32) αντίστοιχα της αντιπάλου της.

Κυρίαρχη σε σερβίς και drop shot η Σάκκαρη για το 1-0

Με εύκολο break άρχισε το ματς για την Μαρία. Δύο ωραίοι πόντοι δικοί της και ένα διπλό λάθος της Γαλλίδας, έφεραν το 1-0. Το 2-0 ήρθε με love service game της Σάκκαρη από το καλό της σερβίς, με την Γαλλίδα να σερβίρει πολύ καλά στη συνέχεια και να μειώνει σε 2-1.

Με ένα ακόμη love service game ήρθε το 3-1 για την Ελληνίδα τενίστρια που είχε δύο ευκαιρίες για break στη συνέχεια, όμως οι χαμένες επιστροφές στο σερβίς της Γαλλίδας, της στέρησαν την ευκαιρία (3-2).

Η Σάκκαρη έκανε το... 3 στα 3 σε love service game σερβίροντας εξαιρετικά για το 4-2 και είχε ξανά δύο ευκαιρίες να σπάσει το σερβίς της αντιπάλου της, όμως η Ζανζάν άντεξε και πάλι και με έναν άσο πήρε το game μειώνοντας σε 4-3.

Τα σερβίς της Μαρίας εξακολουθούσαν να μην έχουν επιστροφές από την Ζανζάν κι έτσι ήρθε το 5-3. Στο επόμενο game βρέθηκε με άλλες τρεις ευκαιρίες για break και αυτή τη φορά δεν τις άφησε να πάνε χαμένες, αναγκάζοντας σε λάθος την Γαλλίδα σε μία λόμπα, για να γίνει το 6-3 και το 1-0 στα σετ.

Το δεύτερο σετ

Εύκολα έκανε το 1-0 στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη που δεν άφησε την Ζανζάν να έχει καλές επιστροφές. Σε ένα...μαραθώνιο game στη συνέχεια, η Σάκκαρη έχασε δύο ακόμη ευκαιρίες για break και ένα χαμένο σλάις έφερε την ισοφάριση σε 1-1. Το 2-1 όμως ήρθε υπερβολικά εύκολα για το Νο6 του κόσμου.

Στο επόμενο game χάθηκε ένα ακόμη break point, με την Ζανζάν να ισοφαρίζει σε 2-2, όμως η Μαρία με δύο καλά σερβίς και ένα λάθος της Γαλλίδας, κράτησε το προβάδισμα (3-2).

Το πολυπόθητο break στο δεύτερο σετ ήρθε από τα λάθη της Ζανζάν και η Σάκκαρη δεν ήθελε να αφήσει αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη. Με ένα ακόμη καλό service game και αδύναμες επιστροφές της αντιπάλου της, έφτασε στο 5-2 και ένα game μακριά από την πρόκριση.

Αυτή ήρθε στο επόμενο game όπου στο τρίτο της match point, η Σάκκαρη ανάγκασε σε λάθος την αντίπαλό της.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα