Αλεξάντροβα - Σάκκαρη 0-2: Πάτησε γκάζι μετά το 3-3 του πρώτου σετ και πήρε άνετα την πρόκριση

Αλεξάντροβα - Σάκκαρη 0-2: Πάτησε γκάζι μετά το 3-3 του πρώτου σετ και πήρε άνετα την πρόκριση
Μέχρι το 3-3 του πρώτου σετ είχαμε ντέρμπι ανάμεσα στην Αλεξάντροβα και την Σάκκαρη. Στο σημείο εκείνο η Ελληνίδα τενίστρια πάτησε γκάζι και με 6-3, 6-2 πήρε τη νίκη και την πρόκριση στους «16» του τουρνουά της Ρώμης, όπου θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Γκοφ.

Χωρίς να συναντήσει πολλά προβλήματα και με όπλο της το σερβίς, η Μαρία Σπάκκαρη επικράτησε της Αλεξάντροβα με 2-0 (3-6, 2-6), παίρνοντας την πρόκριση για τους «16» του τουρνουά της Ρώμης. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα, Κόκο Γκοφ που νίκησε με 2-0 την επίσης Αμερικανίδα Μπρεγκλ.

Ντέρμπι μέχρι το 3-3

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο σετ. Ένα σετ στο οποίο τόσο η Ρωσίδα, όσο και η Ελληνίδα κρατούσαν το σερβίς, πηγαίνοντας έτσι μαζί στο 3-3. Στο σημείο εκείνο η Σάκκαρη έκανε άνετα το 3-4, στην συνέχεια έκανε το πρώτο μπρέικ στο σερβίς της Αλεξάντροβα και μετά δεν θέλησε σε καμία περίπτωση να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλό της, κάνοντας με άνεση το 3-6.

Για να το πετύχει στηρίχθηκε στο δυνατό σερβίς, ενώ έπαιζε και εξαιρετικά με τις τελικές γραμμές, κουράζοντας σε μεγάλο βαθμό την Αλεξάντροβα που δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της Σάκκαρη.

Ξεκίνημα με 2 μπρέικ και τέλος...

Στο δεύτερο και τελευταίο όπως αποδείχθηκε σετ, η Σάκκαρη μπήκε με τον καλύτερο τρόπο, κάνοντας με το καλημέρα μπρέικ στο σερβίς της Αλεξάντροβα. Ένα μπρέικ που μετά το 0-2 στο δικό της σερβίς, επανέλαβε τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς. Στο 0-3 η Ρωσίδα έκανε με την σειρά το πρώτο και μοναδικό της μπρέικ στην αναμέτρηση, αλλά η ανωτερότητα της Σάκκαρη ήταν τέτοια που δεν την άφησε να πιστέψει καν πως θα μπορούσε να πετύχει κάτι στην αναμέτρηση, καθώς με το τρίτο μπρέικ στο σετ έκανε το 1-4 και όλα πλέον είχαν τελειώσει.

Για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση η Σάκκαρη στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στο σερβίς έχοντας 6 άσους, με την Αλεξάντροβα να μην κάνει κανένα, ενώ όσον αφορά τα στατιστικά στο πρώτο σερβίς, η Ελληνίδα είχε 60.3%, έναντι 45.7% της Ρωσίδας και στο δεύτερο 77.1%, έναντι 52.4%.

 

WTA Τελευταία Νέα