WTA Finals: Η Σβιόντεκ ισοπέδωσε την Σαμπαλένκα, πέρασε στον τελικό με Πεγκούλα

Κώστας Ευθυμιάδης
H Ιγκα Σβιόντεκ πανηγυρίζει
Η Ιγκα Σβιόντεκ με… μία ημέρα καθυστέρηση, επικράτησε της Αρίνα Σαμπαλένκα με 6-3, 6-2 και θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στην Τζέσικα Πεγκούλα.

Η Ιγκα Σβιόντεκ θα είναι αυτή που θα διεκδικήσει τελικά το τρόπαιο του WTA Finals κόντρα στην Τζέσικα Πεγκούλα.

Η Πολωνή έστω και με καθυστέρηση 24 ωρών, έδωσε τον αγώνα με την Αρίνα Σαμπαλένκα και κέρδισε εύκολα με 6-3, 6-2, για να κλείσει θέση για τον αποψινό (6/11, 23:30) κόντρα στην Αμερικανίδα.

Αμφότερες θα παίξουν για πρώτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης, με την Σβιόντεκ εκτός από τον τίτλο να διεκδικεί και την επιστροφή της στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης όπου θα μείνει εκεί ως το τέλος της χρονιάς. Παράλληλα, θα διεκδικήσει τον 17ο τίτλο της καθώς μετρά ρεκόρ 16-4.

Από την άλλη, η Πεγκούλα παίζει στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας της, διεκδικώντας τον 5ο της τίτλο (ρεκόρ 4-5 σε τελικούς). Αυτή θα είναι η 9η συνάντηση των δυο φιναλίστ, με τη Σβιόντεκ να έχει προβάδισμα 5-3 στις νίκες.

Νωρίτερα, στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του διπλού μεταξύ των Μέλιχαρ / Πέρεζ - Ζίγκεμουντ - Ζβονάρεβα. Και τα δύο παιχνίδια θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη από το Novasports6HD.

 

WTA FINALS Τελευταία Νέα