Οι άσοι και της Μαρίας Σάκκαρη χάρισαν 44.800 δολάρια στις γυναίκες που παλεύουν με τον καρκίνο

Newsroom
Οι άσοι και της Μαρίας Σάκκαρη χάρισαν 44.800 δολάρια στις γυναίκες που παλεύουν με τον καρκίνο
Οι 198 άσοι από το WTA Finals 2021 χάρισαν 44,800 δολάρια στην εκστρατεία της WTA που έχει ως στόχο να βοηθήσει τις γυναίκες που έχουν προσβληθεί από καρκίνο.

Το ποσό των 44.800 δολαρίων συγκεντρώθηκε μέσω του WTA Finals για την εκστρατεία ACEing Cancer που έχει ως στόχο να βοηθήσει τις γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο αλλά και την έρευνα για τιν καρκίνο.

Πριν από το ξεκίνημα του τουρνουά της Γουαδαλαχάρα οι διοργανωτές είχαν ανακοινώσει ότι όσο περισσότεροι άσοι σημειωθούν στα παιχνίδια τόσα περισσότερα χρήματα θα μαζευτούν για ιερό σκοπό.

Τελικά καταμετρήθηκαν 198 άσοι εκ των οποίων οι 20 ήταν της Μαρίας Σάκκαρη. Η WTA στηρίζει για 3η χρονιά την εκστρατεία προσφέροντας χρήματα μέσω των άσων και πρέσβειρα της είναι η Κρις Έβερτ.

Έβερτ: «Ο καρκίνος αγγίζει τις ζωές όλων μας»

Η θρυλική Αμερικανίδα τενίστρια που ήταν παρούσα στο WTA Finals 2021 είπε για το θέμα: «Αργά η γρήγορα ο καρκίνος έχει τρόπο ν' αγγίζει τις ζωές όλων μας. Η δωρεά της οικογένειας της WTA θα κάνει τη διαφορά και θα είμαστε πάντα δίπλα σ' όλες τις γυναίκες».

Η δωρεά του 2021 δόθηκε για να τιμήσει και τη μνήμη της Γιάνα Νοβότνα η οποία "έφυγε" το 2017 στα 49 της μετά από μάχη με τον καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας.

 

WTA FINALS Τελευταία Νέα