Κύργιος: «Με Ναδάλ θα κάνουμε ρεκόρ θεαματικότητας»

Newsroom
Κύργιος: «Με Ναδάλ θα κάνουμε ρεκόρ θεαματικότητας»
Ο Νικ Κύργιος μίλησε για την πορεία του στο φετινό Wimbledon, αλλά και την επικείμενη συνάντηση με τον Ναδάλ στα ημιτελικά.

Αφού πέρασε μερικά λεπτά να σκεφτεί τι θα πει, ο Νικ Κύργιος στη συνέντευξη Τύπου εμφανίστηκε λίγο… παραπάνω ώριμος απ’ ότι τον έχουμε συνηθίσει.

Έκανε μία αναδρομή στην καριέρα του, μίλησε για την οικογένειά του, αλλά και την μεγάλη μάχη με τον Ναδάλ στα ημιτελικά.

«Είχα σχεδόν αρχίσει να αμφιβάλλω για τον εαυτό μου με όλα αυτά που υπήρχαν στο μυαλό μου. Κάθισα απλά εκεί να το συνειδητοποιήσω. Θέλω τόσους ανθρώπους να ευχαριστήσω. Και την ίδια στιγμή, νιώθω ότι δεν θέλω να σταματήσω εδώ. Στην αρχή της χρονιάς δεν ήξερα καν αν θέλω να έχω ένα σωστό πρόγραμμα. Ούτε τώρα θέλω. Τον τελευταίο 1-1.5 χρόνο σκεφτόμουν αν ήθελα να παίξω άλλο. Είχα χάσει την αγάπη, τη φωτιά, τη φλόγα. Μετά κάποια πράγματα άλλαξαν στη ζωή μου. Ανακάλυψα ξανά ότι έχω πολύ κόσμο δίπλα μου που θέλει να παίξω, που παίζω γι' αυτούς. Νομίζω ότι έχω πολλά να δώσω. Νιώθω ότι παίζω το καλύτερό μου τένις, πνευματικά νιώθω υπέροχα» ανέφερε αρχικά ο Κύργιος.

Όταν πήγε η κουβέντα στον ημιτελικό με Ναδάλ (η ερώτηση έγινε ενώ το ματς του Ράφα ακόμη παιζόταν), απάντησε:

«Θα ήταν πολύ ξεχωριστώ να αντιμετωπίσω τον Ράφα εδώ. Είχαμε κάποιες φοβερές μάχες στο Centre Court, έχουμε από μία νίκη. Είμαστε τελείως διαφορετικές προσωπικότητες. Σεβόμαστε πολύ ο ένας τον άλλο, όμως. Θα είναι ελκυστική μάχη για όλο τον κόσμο. Πιθανότατα θα έχει τη μεγάλη θεαματικότητα όλων των εποχών»!

Ο Κύργιος στο ματς με τον Νακασίμα εμφάνισε ένα διαφορετικό πρόσωπο. Λιγότερη γκρίνια, περισσότερη συγκέντρωση στο ματς, κάτι που βέβαια… ξέχασε σήμερα με τον Γκαρίν. Θεωρεί όμως ότι έχει ωριμάσει…

«Είμαι πιο ώριμος. Νωρίτερα στην καριέρα μου όταν έφτανα σε τρίτο, τέταρτο γύρο, προημιτελικά, ήμουν συνέχεια στο τηλέφωνο και online, ήθελα να πάω έξω για φαγητό, όχι να επιστρέψω συντηρητικά στο σπίτι στο Wimbledon με την ομάδα μου, να βάλω τα πόδια πάνω, να φάω και να ξεκουραστώ καλά. Όλοι στην ομάδα έχουμε τον ίδιο στόχο, γι' αυτό και λειτουργεί. Ξέρουμε γιατί έχουμε έρθει εδώ. Τους έχω ξεκαθαρίσει ότι θέλω να πάω βαθιά και πιθανότατα να κερδίσω το τρόπαιο» σχολίασε ο Κύργιος, που στη συνέχεια αναφέρθηκε στην μητέρα του που δεν μπορούσε να είναι στην Αγγλία, όπως ο πατέρας του.

«Δεν είναι πολύ καλά στην υγεία της, δεν της επιτρέπεται να ταξιδεύει πολύ. Ούτε και στο Australian Open έρχεται διότι είναι πολύ αγχωτικό για εκείνη. Προσπαθώ να της μιλάω. Μακάρι να ήταν εδώ, αλλά έχει πολλά πράγματα να διαχειριστεί. Πρέπει να φροντίσει και τα σκυλιά μου, ενώ ο αδερφός μου απέκτησε παιδί πριν πέντε μέρες. Είναι περιπετειώδεις αυτές οι ημέρες για μένα. Ελπίζω να το βλέπει αυτό η μαμά μου και να είναι περήφανη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα