Τσιτσιπάς - Κύργιος: Το ντέρμπι της 1ης εβδομάδας στο Wimbledon

Τσιτσιπάς - Κύργιος: Το ντέρμπι της 1ης εβδομάδας στο Wimbledon
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Νικ Κύργιος υπόσχονται μια υπέροχη παράσταση το απόγευμα του Σαββάτου (2/7) στο court 1 του Wimbledon, για την πρόκριση στον 4ο γύρο.

Η ουσία στην 6η ημέρα του Wimbledon περικλείεται σε ένα ματς, Στέφανος Τσιτσιπάς κόντρα στον Νικ Κύργιος, ο πιο πολυσυζητημένος αγώνας στην πρώτη εβδομάδα.

Δύο παίκτες με έντονη προσωπικότητα και διαφορετικά χαρακτηριστικά, που θα μπουν στο Court 1 το απόγευμα του Σαββάτου (7/2, 19:30) για μια μονομαχία που δίνει πρόκριση στους «16» του τουρνουά.

Έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το κάτω μέρος του ταμπλό και οι δυο γνωρίζουν πως ο δρόμος είναι ανοιχτός μέχρι τα ημιτελικά, όπου παραμονεύει ο Ραφαέλ Ναδάλ.

Για τον Τσιτσιπά ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός είναι το πρώτο σοβαρό εμπόδιο στο δρόμο του στο Wimbedon. Και ο Κύργιος από την άλλη δεν θα ήθελε τόσο νωρίς έναν αντίπαλο σαν τον Τσιτσιπά. Όμως ο Κύργιος, με τον εκκεντρικό χαρακτήρα ζει περισσότερο για τη στιγμή.

Κάνοντας πολύ καλή περίοδο στο χορτάρι έχει σκαρφαλώσει στο Νο.40 της παγκόσμιας κατάταξης, αν είχε και περισσότερη λογική στη σκέψη του θα ήταν πολύ πιο ψηλά σε αυτή. Αφήστε, που πριν από δύο εβδομάδες νίκησε τον Τσιτσιπά για τη φάση των «16» στο Χάλε της Γερμανίας, με 5-7, 6-2, 6-4.


«Είμαι ενθουσιασμένος που θα τον αντιμετωπίσω. Τον σέβομαι πολύ στο γήπεδο για αυτό που προσπαθεί να κάνει» δήλωσε ο Τσιτσιπάς,που ξεπέρασε το εμπόδιο του Ελβετού, Αλεξάντερ Ρίτσαρντ στα τρία σετ και του Αυστραλού, Τζόρταν Τόμπσον στα τέσσερα σετ, αντίστοιχα.

Ο Κύργιος χρειάστηκε τρεις για να νικήσει τον Βρετανό, Πολ Τζομπ με 3-2, αλλά έχασε μόλις έξι games στον αγώνα με τον Σέρβο, Φίλιπ Κραϊνοβιτς και έρχεται φουριόζος για τον αγώνα με τον Τσιτσιπά.

«Είμαι ενθουσιασμένος. Αισθάνομαι ότι κερδίσαμε και οι δύο το δικαίωμα να αγωνιστούμε και να προσφέρουμε ένα σόου. Είμαστε δύο από τα μεγαλύτερα αστέρια στο άθλημα. Ας ελπίσουμε ότι αν και οι δύο θα παίξουμε το καλύτερο τένις μας» σημείωσε ο Κύργιος.

Ο αγώνας του στο Χάλε ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι σε γρασίδι, επιφάνεια στην οποία ο Κύργιος και οι Αυστραλοί γενικότερα έχουν μεγαλύτερη εμπειρία.

Ο Κύργιος θα μπει με ρεκόρ 33-17 στην επιφάνεια, ενώ μέσα στο 2022 μετρά ρεκόρ 9-2, με την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά στη Στουτγάρδη και στο Χάλε. Όσον αφορά στο Wimbledon η καλύτερη επίδοσή του στις επτά προηγούμενες συμμετοχές είναι ο προημιτελικός το 2014.

Από την άλλη ο Τσιτσιπάς, Νο.4 στο ταμπλό, δεν είναι τόσο εξοικειωμένος με το γρασίδι. Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα να κατέκτησε στη Μαγιόρκα τον πρώτο του τίτλο στην επιφάνεια, όμως έχει συνολικό ρεκόρ 16-10, συμπεριλαμβανομένης της φετινής παρουσίας του με οκτώ νίκες και δύο ήττες.

Ο 24χρονος Τσιτσιπάς μαθαίνει ακόμα το γρασίδι, στο Wimbledon δεν τα έχει πάει καλά μέχρι τώρα, τρεις αποκλεισμοί στον 1ο γύρο μια παρουσία στον 4ο γύρο το 2018, που θα ισοφαρίσει αν νικήσει τον Νικ Κύργιος.

«Απλώς βγαίνεις στο γήπεδο ελπίζοντας να κάνεις έναν καλό αγώνα, ελπίζοντας να επιστρέψεις τις μπάλες, να έχεις σωστές επιλογές. Αυτό έρχεται με καλή προετοιμασία, σωστή προσέγγιση και νοοτροπία. Ας πούμε ότι είναι μια διαφορετική μέρα, ένας διαφορετικός αγώνας» συμπέρανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα