Wimbledon: Τέσσερις Top10 παίκτες εκτός και κερδισμένος ο Τζόκοβιτς

Newsroom
Wimbledon: Τέσσερις Top10 παίκτες εκτός και κερδισμένος ο Τζόκοβιτς
Η κλήρωση του Wimbledon θα έχει κερδισμένο τον Τζόκοβιτς ακόμη κι αν έχει πέσει στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο τένις εν όψει Wimbledon, αν κάποιος βγαίνει κερδισμένος (ως προς την κατάκτηση του τίτλου γιατί βαθμούς δεν θα πάρει κανείς) είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Μετά και τον τραυματισμό του Ζβέρεφ, είναι δεδομένο πως τουλάχιστον 3 ή και 4 (μένει να αποφασίσει ο Ναδάλ που το πιθανότερο είναι να μην πάει) παίκτες του Top10 θα απουσιάσουν από την διοργάνωση.

Ισως το πιο αποδυναμωμένο grand slam στην Open Era καθώς μετά την απόφαση να απουσιάσουν Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές, σε συνδυασμό με την απουσία μεγάλων ονομάτων λόγω τραυματισμού και την απόφαση να μην βαθμολογηθούν οι παίκτες, χάνει σημαντικό μέρος από την αίγλη του.

Δεδομένα λοιπόν θα λείψουν: Το Νο2 (που θα είναι Νο1 πριν το τουρνουά) Ντανίλ Μεντβέντεφ, το Νο3 (που θα ανέβει την άλλη εβδομάδα στο Νο2) Αλεξάντερ Ζβέρεφ, το Νο4 (κατά… 99%) Ραφαέλ Ναδάλ και το Νο8, ο Αντρέι Ρούμπλεφ.

Αυτό σημαίνει πως αυτόματα στο Νο1 seed θα πάει ο Νόβακ Τζόκοβιτς (που θα είναι το Νο3 στην κατάταξη), ενώ το Νο2 στο ταμπλό θα διεκδικήσουν τρεις παίκτες. Πρόκειται για τον Στέφανο Τσιτσιπά, τον Κάσπερ Ρουντ και τον Κάρλος Αλκαράθ.

Στην κατάταξη της επόμενης εβδομάδας (13/6), ο Ρουντ θα προσπεράσει τον Τσιτσιπά και θα πάει στο Νο5, εκτός και αν ο Στέφανος πάει στον τελικό της Στουτγάρδης και κρατήσει την θέση του για 100 βαθμούς διαφορά.

Μία εβδομάδα μετά ακολουθεί το Χάλε και όλοι τους θα μπουν σε τουρνουά (οι περισσότεροι αποφάσισαν να ξεκουραστούν αυτή την εβδομάδα).

Επομένως η πορεία του Τσιτσιπά θα καθορίσει αν θα κρατήσει αυτό το Νο5 που ουσιαστικά θα του δώσει και το Νο2 στο ταμπλό εάν επιβεβαιωθεί και η απουσία του Ναδάλ φυσικά.

Οσον αφορά τις γυναίκες, μοναδική απουσία από το Top10 θα είναι αυτή της Σαμπαλένκα (Νο6) που δεν επηρεάζει την κλήρωση.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα