Wimbledon: Χωρίς βαθμούς ΑΤΡ!

Newsroom
Wimbledon: Χωρίς βαθμούς ΑΤΡ!
H ATP ανακοίνωσε πως το Wimbledon δεν θα είναι ένα βαθμολογούμενο τουρνουά αυτή τη χρονιά, εξαιτίας της απόφασης της LTA να μην επιτρέψει σε Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες τη συμμετοχή στο τουρνουά.

Μια ιστορική απόφαση πήρε η ΑΤΡ, ανακοινώνοντας πως το φετινό Wimbledon δεν θα βαθμολογηθεί στις κατατάξεις της. Η απόφαση ήρθε νετά την ανακοίνωση των διοργανωτών να αποβάλλουν Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

"Με μεγάλη λύπη και αφού δεν έγινε κάποια αλλαγή, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να αφαιρέσουμε τους βαθμούς της κατάταξης της ΑΤΡ από το Wimbledon το 2022. Εκτιμούμε τις μακροχρόνιες σχέσεις μας με το Wimbledon και την LTA και δεν υποτιμούμε τις δύσκολες αποφάσεις που καλούνται να πάρουν μετά και τις προτάσεις της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σημειώνουμε ωστόσο πως αυτές ήταν μόνο προτάσεις και όχι κάποια εντολή, θα μπορούσε να προσφέρεται μια εναλλακτική επιλογή που θα άφηνε τους παίκτες να αγωνιστούν ως ουδέτεροι αθλητές μέσω μιας υπογεγραμμένης δήλωσης.

Οι ιδιωτικές συζητήσεις μας με τους παίκτες που έχουν επηρεαστεί, μας οδήγησαν στο συμπέρασμα πως αυτή θα ήταν η καλύτερη επιλογή", ανέφερε η ΑΤΡ στην ανακοίνωσή της.

Παρά τη στάση της, τα υπόλοιπα τουρνουά στην Βρετανία θα παραμείνουν βαθμολογούμενα. Μένει να δούμε αν θα πράξει πλέον το ίδιο και η ομοσπονδία των γυναικών (WTA).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα