«Εκτός Wimbledon φέτος οι Ρώσοι τενίστες, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία»

Κώστας Τόπας
«Εκτός Wimbledon φέτος οι Ρώσοι τενίστες, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία»
Σύμφωνα με την «Daily Mail», δεν θα επιτραπεί η είσοδος στους Ρώσους αλλά και στους Λευκορώσους τενίστες φέτος στο Wimbledon λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Σοβαρός κίνδυνος υπάρχει για τους αθλητές με καταγωγή από την Ρωσία και τη Λευκορωσία, καθώς το Wimbledon είναι έτοιμο να επιβεβαιώσει τον αποκλεισμό τους, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Η λέσχη All England Lawn Tennis Club (AELTC), η οποία έχει τη διοργάνωση του βρετανικού Grand Slam, ήταν σε συζητήσεις με τη βρετανική κυβέρνηση σχετικά με τη συμμετοχή παικτών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, με την οριστική κι επίσημη απόφαση να αναμένεται στα μέσα Μαΐου, πριν από την καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής για τη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου.

Σε περίπτωση που τελικά ληφθεί η απόφαση για τον αποκλεισμό τους, τότε εκτός Wimbledon θα μείνει το νούμερο δύο της παγκόσμιας κατάταξης, Ντανίλ Μεντβέντεφ, το νούμερο οκτώ, Αντρέι Ρούμπλεφ και το νούμερο 15 στις γυναίκες, Αναστασία Παβλιουτσένκοβα.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα