Wimbledon: Με «εγγύηση» ότι δεν είναι υπέρ του πολέμου στην Ουκρανία, θα αγωνιστούν Ρώσοι

Newsroom
Wimbledon: Με «εγγύηση» ότι δεν είναι υπέρ του πολέμου στην Ουκρανία, θα αγωνιστούν Ρώσοι
Οι αθλητές από την Ρωσία και την Λευκορωσία θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι είναι «ουδέτεροι» και όχι υπέρ της εισβολής στην Ουκρανία, αν θέλουν να συμμετέχουν σε διοργανώσεις στην Βρετανία, συμπεριλαμβανομένου του Wimbledon!

Εδώ και λίγο καιρό κυβερνητικά στελέχη της Βρετανίας ανέφεραν πως θα πρέπει να καταδικάζουν την εισβολή της Ρωσίας οι αθλητές που κατάγονται από την χώρα, για να τους επιτραπεί η είσοδος στην «γηραιά Αλβιόνα».

Τώρα, ο υπουργός των Σπορ, Νάιτζελ Χάντλεστον επιβεβαίωσε την είδηση τονίζοντας πως αν ο Μεντβέντεφ (για παράδειγμα) θέλει να κατέβει στο Wimbledon, θα πρέπει να κάνει μία γραπτή δήλωση ότι είναι «υπέρ της ανεξαρτησίας και της ουδετερότητας» όσον αφορά την εισβολή στην Ουκρανία.

Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορεί να αγωνιστεί στο Wimbledon, αλλά ούτε σε κάποιο άλλο τουρνουά στη χώρα. Το ίδιο θα ισχύει για όλα τα ατομικά σπορ μάλιστα.
Ο λόγος που προχώρησαν σε αυτή την απόφαση είναι γιατί θέλουν να διασφαλίσουν ότι δεν βγάζουν λεφτά από την κυβέρνηση της χώρα τους.

Παράλληλα, δεν θα τους επιτραπεί να πουν το οτιδήποτε αφορά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία (σε περίπτωση που θέλουν να υποστηρίξουν τον Πούτιν), ενώ δεν θα έχουν δικαίωμα να φορούν εμφανίσεις που θα έχουν τα χρώματα της πατρίδας τους.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα