Wimbledon: Κίνδυνος να απουσιάσει ο Μεντβέντεφ λόγω πολέμου

Newsroom
Wimbledon: Κίνδυνος να απουσιάσει ο Μεντβέντεφ λόγω πολέμου
«Βόμβα» από Αγγλία καθώς ο υπουργός Αθλητισμού ανέφερε ότι δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα από Ρώσους αθλητές λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Σε μία απόφαση που αν επικυρωθεί, θα προκαλέσει αντιδράσεις, προχωρά ο Βρετανός υπουργός Αθλητισμού, η οποία επηρεάζει και το Wimbledon.

Σύμφωνα με την «L' Εquipe» ο Νάιτζελ Χάντλεστον δήλωσε πως επί βρετανικού εδάφους θα αγωνίζονται αθλητές που έχουν εκφράσει θέση εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν και της εισβολής στην Ουκρανία.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τενίστες όπως ο Μεντβέντεφ στους άνδρες, ή η Παβλιουτσένκοβα στις γυναίκες, θα πρέπει να πάρουν θέση δημόσια κατά του Πούτιν, αν θέλουν να πάρουν άδεια να αγωνιστούν στο grand slam!

Βέβαια, τόσο ο Μεντβέντεφ όσο και άλλοι τενίστες, τάχθηκαν κατά του πολέμου, χωρίς όμως να αναφερθούν στην κυβέρνηση της χώρας τους. Ελάχιστοι, όπως η Παβλιουτσένκοβα, τόλμησαν να το κάνουν και αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι τουλάχιστον αυτή δεν έχει λόγο να ανησυχεί για την συμμετοχή της.

«Θέλουμε εγγυήσεις πως δεν είναι υποστηρικτές του Πούτιν και θεωρούμε πως αυτές πρέπει να είναι οι ενέργειες τους» φέρεται να είπε ο Χάντλεστον.

Η απόφαση αυτή δημιουργεί πρόβλημα ωστόσο, καθώς τόσο η ATP όσο και η WTA επιτρέπουν σε Ρώσους και Λευκορώσους να αγωνίζονται στα τουρνουά τους, ως ουδέτεροι, καθώς θεωρούν πως είναι θύματα της κατάστασης.

Ετσι, αν τηρηθεί η απόφαση του υπουργού, το Wimbledon κινδυνεύει να μείνει χωρίς πολλά σημαντικά ονόματα καθώς και ο Τζόκοβιτς με τις υπάρχουσες συνθήκες και μέτρα, δεν έχει θέση στο τουρνουά.

Αντίθετα, στο Roland Garros που θα γίνει νωρίτερα, έχουν το ελεύθερο να αγωνιστούν τόσο ο Σέρβος, όσο και οι Ρώσοι και Λευκορώσοι τενίστες.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα