Η ανακαίνιση στα γήπεδα του Wimbledon στον αέρα λόγω των κατοίκων της περιοχής

Newsroom
Η ανακαίνιση στα γήπεδα του Wimbledon στον αέρα λόγω των κατοίκων της περιοχής
Οι κάτοικοι στο Γουίμπελντον Παρκ διαμαρτύρονται για τα σχέδια ανάπλασης των εγκαταστάσεων του τένις.

Ένα φιλόδοξο πλάνο ανακαίνισης των εγκαταστάσεων του Wimbledon ύψους 120 εκατ. ευρώ περίπου, έχουν ανακοινώσει στην All England Lawn Tennis Club.

Οι ιδιοκτήτες των περίφημων εγκαταστάσεων του τένις, θέλουν να μεγαλώσουν τις εγκαταστάσεις και μάλιστα στα πλάνα τους είναι ένα ακόμη γήπεδο χωρητικότητας 8.000 θέσεων.

Τα πλάνα αυτά ωστόσο βρίσκουν «τοίχο» από τους κατοίκους της περιοχής. Πολλοί δεν πήραν με καλό μάτι την επέκταση των εγκαταστάσεων καθώς έχουν μαζέψει πάνω από 1.000 υπογραφές και παράπονα, στέλνοντας μάλιστα 27 επιστολές παραπόνων στις αρμόδιες αρχές.

Ακόμη και οργανώσεις τάσσονται ενάντια στην επέκταση των εγκαταστάσεων η οποία φοβούνται πως θα καταστρέψει το φυσικό τοπίο στην περιοχή. Παράλληλα, τους κατοίκους ανησυχεί και το βαρύ μποτιλιάρισμα που φοβούνται πως θα προκαλέσει ένα τέτοιο έργο.

Από πλευράς των ιδιοκτητών του Wimbledon τονίζουν πως γίνεται δημόσιος διάλογος και ενημέρωση στους κατοίκους για το πλάνο, ενώ καθώς στόχος τους είναι να μείνει η διοργάνωση «ως η κορυφαία τενιστική στον κόσμο και να προσφέρει μεγάλα οφέλη στις κοινότητες της περιοχής».

Οι υπογραφές έχουν δοθεί στα Διοικητικά συμβούλια του Μέρτον και του Γουόντσγουορθ και αναμένεται το πότε θα συζητηθεί το θέμα, αλλά και ποιες αποφάσεις θα πάρουν οι Δήμοι γι’ αυτές τις αντιδράσεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

WIMBLEDON Τελευταία Νέα