Τσιτσιπάς: «Δεν είχα τόση αυτοπεποίθηση πριν 2 χρόνια»

Τσιτσιπάς: «Δεν είχα τόση αυτοπεποίθηση πριν 2 χρόνια»
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τους στόχους του στο Wimbledon 2021 αλλά και για τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

O Στέφανος Τσιτσιπάς επιστρέφει στο Wimbledon εκεί όπου έχει ως κορυφαία στιγμή την πρόκριση του στον 4ο γύρο το 2018 ενώ το 2019 είχε μείνει εκτός από τον Τόμας Φαμπιάνο από τον 1ο γύρο.

Με ανεβασμένο το ηθικό λόγω του τελικού στο Roland Garros αλλά και χωρίς αγώνες στην προ Wimbledon περίοδο ο Έλληνας τενίστας που είναι στο Νο3 στο ταμπλό δεν έβαλε τον πήχη ψηλά στη συνέντευξη Τύπου απλά επεσήμανε πως δεν είναι ο ίδιος παίκτης με το 2019.

«Λατρεύω το γρασίδι και πριν δυο χρόνια δεν είχα το αποτέλεσμα που ήθελα και αυτό με συνέτριψε. Ήμουν διαφορετικός παίκτης τότε.

Δεν είχα τόση αυτοπεποίθηση. Δεν είχα Plan B και Plan C αν κάτι δεν πήγαινε καλά, δεν είχα εμπειρία. Δεν απολάμβανα τόσο αυτό που έκανα. Τώρα νιώθω χαρούμενος κάθε μέρα και είμαι ευγνώμων. Δεν βλέπω καμία διαφορά, είτε κερδίσω αυτό το τουρνουά, είτε αποκλειστώ νωρίς. Δεν πιστεύω πως υπάρχει λόγος να νιώσω απογοήτευση ή να αποκτήσω τραυματική εμπειρία εξαιτίας μιας ήττας», σημειώσε ο Στέφανος.

«Είναι δύσκολο να σταματήσουμε τον Τζόκοβιτς»

Ρωτήθηκε εν συνεχεία για τον Νόβακ Τζόκοβιτς που έχει χριστεί ως το φαβορί για τον τίτλο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να παίξει μαζί του στον ημιτελικό.

«Ο Τζόκοβιτς είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης. Εμείς οι νέοι παίκτες είμαστε διψασμένοι και θέλουμε να καταφέρουμε κάτι αντίστοιχο κάποια μέρα.

Προφανώς είμαστε εδώ για να τον σταματήσουμε, να βάλουμε φρένο στο όνειρό του. Θα είναι όμως δύσκολο, εγώ προσωπικά το βρίσκω πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίζεις. Θεωρώ πως είναι ένας από τους καλύτερους που έπαιξαν ποτέ το άθλημα.

Έχει δουλέψει πολύ σκληρά και αυτή τη στιγμή πιστεύει πως είναι ο καλύτερος, γι' αυτό και παίζει έτσι. Παίζει και νιώθει πολύ καλά στο γρασίδι. Προσωπικά έχω πολύ δρόμο να διανύσω για να τον αντιμετωπίσω, αλλά αν συμβεί, πιστεύω πως δε θα είναι εύκολο για κανέναν από τους δυο μας», είπε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα