Vienna Open: Τελικός με πρωτάρη (Τιάφο) και έναν... άχαστο φιναλίστ (Ζβέρεφ)

Κώστας Ευθυμιάδης
Vienna Open: Τελικός με πρωτάρη (Τιάφο) και έναν... άχαστο φιναλίστ (Ζβέρεφ)
Στις 15:00 ώρα Ελλάδος ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ και ο Φράνσις Τιάφο κοντράρονται στον τελικό της Βιέννης.

Εναν μάλλον απρόσμενο τελικό θα έχουμε σήμερα στο Vienna Open.

Οχι ως προς τον ένα φιναλίστ (αλλοίμονο αν ο Ζβέρεφ θεωρούνταν έκπληξη), αλλά ως προς τον δεύτερο καθώς ο Φράνσις Τιάφο θα είναι ο αντίπαλος του Γερμανού σήμερα στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Ο Αμερικανός ξεκίνησε την περιπέτειά του από τα προκριματικά στο 500αρι τουρνουά της Βιέννης και για πρώτη φορά στην καριέρα του έφτασε σε τελικό ενός 500αριου τουρνουά. Ολους κι όλους δύο τελικούς έχει παίξει στην καριέρα του. Εναν στο Ντελρέι Μπιτς το 2018 που κέρδισε και τον μοναδικό τίτλο της καριέρας του και έναν στο Εστορίλ την ίδια χρονιά όπου έχασε (250αρια και τα δύο τουρνουά).

Τρία χρόνια δεν έχει δει τελικό ο τενίστας από το Μέριλαντ, που προέρχεται από μια οικογένεια μεταναστών από την Σιέρα Λεόνε. Και για να φτάσει στον τελικό της Βιέννης χρειάστηκε να αποκλείσει στο κυρίως ταμπλό τους Λάζοβιτς, Τσιτσιπά, Σβάρτσμαν και Σίνερ, με δύο επικές ανατροπές απέναντι στον Στέφανο και τον Ιταλό στα ημιτελικά.

Πάει για το 5 στα 5 ο Ζβέρεφ

Στον τελικό θα βρει απέναντί του έναν Ζβέρεφ που το 2021 όποτε φτάνει σε ματς για κούπα, δεν λέει να χάσει. Τέσσερις τελικούς έχει φέτος και είναι όλοι κερδισμένοι. Ενας στο Ακαπούλκο, ένας στην Μαδρίτη, ένας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ένας στο Σινσινάτι. Σήμερα πάει για τον τρίτο του φετινό τίτλο σε Masters και 18ο συνολικά στην καριέρα του (έχει και 9 χαμένους τελικούς), ενώ έχει συνολικά 5 τίτλους Masters στην καριέρα του.

Απέναντι στον Τιάφο έχει βρεθεί έξι φορές και έχει κερδίσει τις πέντε. Ολα τα ματς έγιναν το διάστημα 2017-19. Ο Τιάφο τον κέρδισε μόνο στο Σινσινάτι το 2017, ενώ ο Ζβέρεφ τον κέρδισε σε Australian Open, Wimbledon (2017), Masters Παρισιού (2018), US Open και Πεκίνο (2019).

H Interwetten είναι ο μεγάλος χορηγός του Vienna Tour

 

VIENNA OPEN Τελευταία Νέα