US Open: Σε λιγότερο από δύο ώρες ο Αλκαράθ στα προημιτελικά

Δημήτρης Ντζάνης
O Κάρλος Αλκαράθ περιμένει τον Ζβέρεφ ή τον Σίνερ στα προημιτελικά του US Open
O Κάρλος Αλκαράθ νίκησε τον Ματέο Αρνάλντι με 3-0 και περιμένει τον Ζβέρεφ ή τον Σίνερ στα προημιτελικά του US Open.

Ο Κάρλος Αλκαράθ ελάχιστα προβληματίστηκε απέναντι στον Ιταλό, Ματέο Αρνάλντι και επικρατώντας με 6-3, 6-3, 6-4 σε μία ώρα και 57 λεπτά, εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά στο US Open.

Ο 20χρονος Ισπανός συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του για να διατηρήσει τον τίτλο του και στην 3η παρουσία του στο US Open, φθάνει μίνιμουμ σε ισάριθμες παρουσίες στα προημιτελικά και μετά τον Αντρέ Αγκάσι (1988-1990) γίνεται ο δεύτερος παίκτης κάτω των 21 ετών που το καταφέρνει

O Αλκαράθ έφθασε στη 15η νίκη του σε 16 αγώνες και τώρα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του από το παιχνίδι ανάμεσα στους Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Γιάνικ Σίνερ, που θα γίνει τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (5/9).

Ο 22χρονος Αρνάλντι στην πρώτη του παρουσία στο US Open άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, κερδίζοντας και 14 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, για την 1η είσοδό του στο Top 50 (No.47).

Οι παίκτες διατήρησαν το σερβίς τους μέχρι και το 5ο game, με τον Αλκαράθ να πετυχαίνει πρώτος break για το 4-2, να ξεφεύγει με 5-2 και να κατακτά χωρίς προβλήματα το πρώτο σετ με 6-3.

Με break άρχισε ο Αλκαράθ στο 2ο σετ, που τον βοήθησε να έχει σταθερά διαφορά δύο games, για να φθάσει στο 5-3 και με το 3ο break στον αγώνα έκλεισε το 2ο σετ με 6-3.

Ο Αρνάλτι ισοφάρισε 1-1 στο 3ο σετ και με love game έφθασε στο πρώτο δικό του break, παίρνοντας την πρωτοπορία με 2-1.
Μάχη έγινε στο επόμενο game, o Αρνάλντι από το 15-40, βρέθηκε σε αβαντάζ, δεν το εκμεταλλεύτηκε και ο Αλκαράθ με τρεις σερί πόντους απάντησε με δικό του break για το 2-2.

Ο Ισπανός με τον 23ο winner έκλεισε το επόμενο game, ανακτώντας το προβάδισμα (3-2). Ο Αλκαράθ με love game έκανε το 4-3. Ο Αρνάλντι στο επόμενο game γλίτωσε το break, φθάνοντας στο 4-4, όμως ο Αλκαράθ προηγήθηκε 5-4 και με love game στο σερβίς τού Ιταλού πήρε το σετ 6-4 και την πρόκριση.

 

US OPEN Τελευταία Νέα