US Open: Τρεις Αμερικανοί και ο… Τζόκοβιτς στα προημιτελικά

Κώστας Ευθυμιάδης
O Νόβακ Τζόκοβιτς
Τα πρώτα δύο ζευγάρια της 8αδας προέκυψαν με εύκολες σχετικά νίκες για τους Τζόκοβιτς, Φριτζ, Σέλτον και Τιάφο.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζει την πορεία του στο US Open μετά από ένα εύκολο απόγευμα κόντρα στον Κροάτη Μπόρνα Γκότζο.

Ο Νόλε επικράτησε με 3-0 σετ (6-2, 7-5, 6-4) μέσα σε δύο ώρες και 26 λεπτά καθώς κατάφερε να χάσει μόλις 6 πόντους στο πρώτο σερβίς του, σε όλο το ματς (45/51), ενώ παρά το ότι υστερούσε σε winners (26-40), έκανε μόνο 12 αβίαστα λάθη έναντι 40 (!) του αντιπάλου του. Ο Γκότζο προσπάθησε να παίξει επιθετικά, αλλά δεν του βγήκε, με τον Τζόκοβιτς να φτάνει το 40-0 το US Open, με αντιπάλους εκτός Top50.

Ο Σέρβος έφτασε τους 57 προημιτελικούς σε grand slam , αριθμός ασύλληπτος και μένει άλλος ένας για να ισοφαρίσει στην κορυφή της σχετικής λίστας τον Ρότζερ Φέντερερ (58). Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του επιτεύγματος, αρκεί να πούμε πως αν κάποιος το 2024 στο Australian Open φτάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε προημιτελικό ενός grand slam, για να τον ισοφαρίσει θα πρέπει να παίξει σε όλους τους προημιτελικούς των slam ως το... 2039!

Επόμενος αντίπαλός του ένας παίκτης που σίγουρα θα ήθελε να αποφύγει. Ο Τέιλορ Φριτζ παίξει εξαιρετικά και σταμάτησε την ξέφρενη πορεία του Ελβετού Στρίκερ, επικρατώντας με 3-0 σετ (7-6, 6-4, 6-4).

Στο άλλο ζευγάρι θα αναμετρηθούν δύο Αμερικανοί.

Ο Φράνσις Τιάφο κέρδισε πολύ εύκολα τον Χιτζικάτα με 3-0 σετ (6-4, 6-1, 6-4) μέσα σε δύο ώρες αγώνα και στην φάση των προημιτελικών θα αντιμετωπίσει τον εξαιρετικό Μπεν Σέλτον.

O Σέλτον νωρίτερα χθες, απέκλεισε τον επίσης Αμερικανό Τόμι Πολ, με 3-1 σετ (6-4, 6-3, 4-6, 6-4).

Στη μάχη της πρόκρισης και ο Αλκαράθ

Στα σημερινά τέσσερα παιχνίδια των ανδρών, ο Κάρλος Αλκαράθ μετά τις 20:30 θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Αρνάλντι, στο πιο βατό ματς που θα ήλπιζε να έχει σε 4ο γύρο ενός grand slam.

Εφ’ όσον κερδίσει, θα περιμένει αυτόν που θα επιβιώσει από την σπουδαία μάχη μεταξύ του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Γιάνικ Σίνερ, ματς που θα ξεκινήσει στις 03:30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος.

Νωρίτερα, στις 19:30 σήμερα ώρα Ελλάδος, ο Αντρέι Ρούμπλεφ παίζει με τον Βρετανό Τ. Ντράπερ και ο νικητής θα περιμένει έναν εκ των Μεντβέντεφ και Ντε Μινόρ, σε ματς που θα αρχίσει μετά τις 23:00.

 

US OPEN Τελευταία Νέα