Τζόκοβιτς: Ανοίγει ο δρόμος συμμετοχής του στο US Open

Newsroom
Τζόκοβιτς: Ανοίγει ο δρόμος συμμετοχής του στο US Open
Από τον Μάιο και τα μη εμβολιασμένα άτομα θα έχουν δικαίωμα να εισέρχονται στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ανοίγοντας έτσι ο δρόμος συμμετοχής για τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο US Open.

Tα καλά νέα στην αρχή της χρονιάς διαδέχονται το ένα το άλλο για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος την Κυριακή έγινε πρωταθλητής για 10η φορά στο Australian Open και την Τρίτη (31/1) είδε να ανοίγει ο δρόμος για τη συμμετοχή του και στο US Open (28 Αυγούστου - 10 Σεπτεμβρίου).

Διά του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν έγινε γνωστό πως από τον Μάιο θα αρθεί η απαγόρευση εισόδου στη χώρα των μη εμβολιασμένων ατόμων.

Το μέτρο αναμένεται να ισχύσει από τις 11 Μάη, που σημαίνει για τον Τζόκοβιτς πως θα μπορεί ελεύθερα να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη.

Το μοναδικό αρνητικό σε όλα τα παραπάνω για τον Τζόκοβιτς είναι πως θα χάσει τα τα δυο Masters των ΗΠΑ (Indian Wells και Miami Open), που θα γίνουν τον Μάρτιο, κάτι όμως που ήταν ήδη γνωστό.

Από την άλλη o Tζόκοβιτς αποκτά το δικαίωμα να πάρει μέρος και στο Masters του Σινσινάτι, που θα διεξαχθεί πριν από το US Open.

Ο Σέρβος εμμένοντας στην απόφασή του να μην εμβολιαστεί, πέρυσι έχασε το Australian Open και το US Open και αγωνίστηκε μόνο στο γαλλικό Όπεν και το Wimbledon.

Πάντως η απουσία του τον Μάρτιο από το Indian Wells και το Miami Open μπορεί να του στερήσει τη θέση του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου επανήλθε με τη νίκη του στη Μελβούρνη. Αυτό θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των Αλκαράθ και Τσιτσιπά στα δύο αμερικανικά Masters.

 

US OPEN Τελευταία Νέα